Akaa jyräsi Joutsassa

Kevätkausi 2020 alkoi JoSePan osalta kovimmalla mahdollisella haasteella, kun vastaan Futsal-liigassa tuli Akaa Futsal. Joukkue on keikkunut koko kauden sarjan kärjessä ainoastaan yhden tappion kärsineenä. Asemat kärjessä säilyivät vieraitten hakiessa Joutsasta selkeän 2-8 (1-5) voiton.

JoSePan tilannetta ei yhtään helpottanut se, että eri syistä neljä runkopelaajaa on sivussa toistaiseksi. Jarkko Kosunen on edellisen pelin punaisen takia pelikiellossa, maalivahdit Niko Rantanen ja Aake Partio vammojen takia sivussa ja Jari Kotimäki toipilaana flunssan takia. Niinpä tarjolla oli vastuuta parille maalivahdille ja useammalle kenttäpelaajalle. Kotimäki olisi ehkä pystynyt pelaamaan, mutta joukkue katsoi viisaimmaksi säästellä Jaria tuleviin koitoksiin.

Ottelu alkoi odotetusti Akaan hallinnalla ja jo puolentoista minuutin jälkeen Matti Nurminen pääsi nollaamaan Jussi Nyströmin avopaikan. Toista kertaa se ei onnistunut, Nyströn nosti pallon yli vastaan tulleen Nurmisen, 0-1.  Sohlaaminen alakerrassa aiheutti ajassa 3:34 jo toisen takaiskun, kun Mikko Takala vei riiston maaliin asti huolimatta Nurmisen puolittaisesta torjunnasta. Kulmakuvio ajassa 6:03 vei vieraat jo 0-3 johtoon. 0-4 syntyi myös kulmasta, ja jostain syystä tästä osumasta syntynyt kalabaliikki vasta sytytti JoSePan pelaamaan.  Tuomarit näyttivät sekä maaliheittoa että kulmaa, ja Akaa käytti hämmennyksen hyväkseen. Osuman jälkeen JoSePa veti vähän aikaa puhtaalla raivolla, ja ajoittain saatiin Akaakin pieneen pinteeseen. Hyvän prässipelin helmenä kentän pienin mies Eetu Oksanen riisti Akaan pohjapelaajalta pallon ja tuikkasi niskassa roikkumisesta huolimatta JoSePalle kavennuksen 1-4 ensimmäisellä liigamaalillaan. Puoliajalle mentiin kuitenkin lukemissa 1-5, kun Milojevic tuikkasi pallon vielä kerran alanurkkaan.

Toinen jakso alkoi kuitenkin yhtä murheellisesti kuin ensimmäinen. Aika vaarattoman näköinen Nyströmin laitanousu päättyi tarkkaan alanurkkalaukaukseen; 1-6. JoSePa kavensi 2-6:een Benno Hanslianin hyvällä laukauksella 24 minuutilla. JoSePan pyrkiessä prässiin sai Akaa koko ajan hyviä vastaiskupaikkoja ja rankaisi ammattimiehen ottein niistä kovalla prosentilla. Ennen jakson puoltaväliä numerot olivat jo 2-8. Tässä vaiheessa peli oli aika vauhdikasta, JoSePa kolisteli kertaalleen tolppaakin. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän reservitkin saivat peliaikaa kummallakin puolella. Loppusurffailussa ei enää maaleja tehty, numerot 2-8 vieraille.

JoSePa nöyristeli 0-4 lukemat vieraille ennen kuin tuomareitten tulkinta-arpajaiset sytytti JoSePan taistelemaan. Monen vakiopelaajan poissaolo heijastui alussa epävarmuutena ja jonkinlaisena arkuutena. Toki pelkkä fyysinen preesens ei aina riitä, pitää päästä myös paikoille. Loppua kohti JoSePa pääsi paikoille, mutta toki paljon enemmän duunia oli Matti Nurmisella kotijoukkueen päässä. Matti pelasi ensimmäisen kokonaisen liigapelinsä erinomaisesti lievästä alun ylipelaamisesta huolimatta ollen selvästi JoSePan paras mies tänään. Junnuista myös Eetu Oksanen näytti taas luonteensa 1-4 kavennuksessa. Ei kannata antaa koon hämätä.

Akaan parhaana palkittiin Petri Grönholm, jonka pelaamista on aina ilo seurata; kaiken härkkimisen ja tönimisen aikanakin pää pysyy kylmänä ja Grönholm junailee kavereille maalipaikkoja. Muutenkin Akaa keskittyy pelaamiseen ajoittain kovastakin väännöstä huolimatta, draama jää muille joukkueille. Tuomareista kehtaan sanoa, että ehkä niitä head-settejä voisi käyttää keskinäiseen kommunikointiin. Jos näytöt ovat välillä mitä sattuu, ehkä siitä ei pitäisi hyötyä kummankaan joukkueen.

Mikko Paappanen: JoSePa

” Taas kerran meni ihmettelyyn pelin alku, ihan turhaan annettiin kaikki aseet alussa vastustajalle. Luultavasti ottelun voittaja ei olisi siitä muuttunut, mutta 0-4 jälkeen vasta alettiin pelaamaan. Meidän junnut Nurminen, Rasmus ja Oksanen saivat paljon peliaikaa ja selvisivät hienosti. Vastushan oli kovin mitä Suomesta löytyy. ”