Ei Leijona horjunut…vielä?

 

Puolen tunnin erinomainen esitys ei riittänyt ensimmäisessä puolivälierässä LeijonaFutsalia vastaan liigan pudotuspeleissä. Viimeisellä kympillä LeiF meni menojaan selkeään kotivoittoon maalein 8-3 (3-2).

JoSePa oli ihan optimiporukalla liikkeellä, pientä flunssan jälkitautia oli vielä ilmassa, mutta periaatteessa kaikki pitkäaikaissairasta Janne Kosusta lukuun ottamatta olivat pelikuntoisia.

Ottelu alkoi odotetusti LeiFin pallonhallinnalla, mutta ensimmäisellä viitosella JoSePalla oli paremmat maalintekopaikat. Sekä Jari Kotimäki että Markus Rautiainen pääsivät nokikkain LeiFin maalivahdin kanssa ilman tulosta. Viiden minuutin täyttyessä kotijoukkueen Petri Grönholm pyörähti puoleksi sekunniksi irti päällystakistaan ja veti takanurkkaan 1-0. Kuittaus tuli heti; Kotimäki karkasi laidalta Jose Ikosen syötöstä ja ujutti määrämittaisen alanurkkaan. Tilanne 1-1. Tämän jälkeen hallinta oli Leifillä ja Aake Partio sai esittää muutamia huipputorjuntoja. JoSePan tavaramerkki vastahyökkäykset piti kuitenkin LeiFin varpaillaan, eli paikkoja syntyi toiseenkin päähän. 15 minuutin kohdalla Grönholm teki hienon screenin ja pudotti pallon Milojevicille. Pallo voimalla alanurkkaan ja 2-1. Kun ottelua oli pelattu 18 minuuttia, JoSePa karkasi vastahyökkäykseen ja Jakke Kosunen syötti Kotimäen maalintekoon; 2-2.  Vielä ennen taukoa LeiF tarjosi pikku oppitunnin opportunismista. Pikku nojailusta tuli vapari LeiFille, josta JoSePa oli vahvasti eri mieltä. Vieraitten esitellessä äänekkäästi kitarisojaan tuomarille Milojevic siirsi pallon Stankovicille, joka tykitti LeiFin 3-2 taukojohtoon. Sinänsä ihan ”turha” takaisku. Sellaista tuomaria, joka muuttaa tuomion huutoprotestin jälkeen, ei liene vielä syntynyt.

Toinen jakso alkoi JoSePalta räväkästi. Kulmapotkusta Jesse Kalliokoski toi JoSePan taas tasoihin. Seuraavien minuuttien aikana JoSePalla oli paikkoja mennä johtoonkin, mutta sen sijaan Juhana Jyrkiäinen veti karat sisään Aake Partion sivulle karanneesta torjunnasta 24 minuutin kohdalla. Sitten JoSePalle tuli pari helppoa virhettä ja se oli siinä. Harhasyöttö ja jolkottelu takaisin puolustukseen; 5-3. Pallonmenetys alhaalla; 6-3. JoSePa yritti vielä tehottomasti reikäpaidalla, mutta siitäkin luovuttiin 7-3 osuman jälkeen. Lopun pelailussa innokkaampi Leif teki kotiyleisön mieliksi vielä pari kaunista maalia, JoSePa päästi penkkimiehetkin kokeilemaan playoff-tunnelmaa.

JoSePa voi kuitenkin olla esitykseen suht tyytyväinen, paketti pysyi kasassa puoli tuntia. Sitten maalinteon tehokkuus LeiFillä ja omat virheet JoSePalla ratkaisivat pelin. Paremmalleen ei voi ehkä mitään, mutta ne yllätyssaumat piilevät siinä, että focus säilyy sen 40 minuuttia.   Nyt paljon peliaikaa saaneet ehkä vähän väsyivätkin lopussa, ja sen mukana virheitäkin tulee.  Tänään uutta matoa koukkuun ja katsotaan, tuleeko saalista.

Maalinteon tehokkuus on myös jonkinlainen ongelma, tällä tasolla pitää paikat käyttää hyväksi. Toisellakin jaksolla tuhrittiin kaksi läpiajoa. Ei LeiFkään toki kaikkia paikkoja käyttänyt, Aake oli taas kahdeksasta maalista huolimatta loistava maalilla! JoSePan parhaana palkittiin kovasti yrittänyt Markus Rautiainen, jonka tulokseksi jäi tällä kertaa pallon junttaaminen läpiajosta puolapuitten väliin lähes pysyvästi. Jesse Kalliokoski oli siirtänyt itsensä pudotuspelimoodiin ja teki kentällä hyviä asioita, kaksinkamppailua ja ”roppaa likoon” – eikä kortteja tällä kertaa. Jari Kotimäki teki taas itselleen kaksi hyvin tyypillistä hyvin suoraviivaista maalia. JoSePa taisteli ja blokkasi joka miehen voimin, kiitokset siitä, sitä oli kiva katsoa.  Katsotaan, jatkuuko sama syke sunnuntaina.

 

GWW