Hanslianien normipäivä

JoSePa sai vastaansa sunnuntaina FutsalYkkösessä Sääksjärven Loiskeen. Tarkan ja tasaisen pelin väänsi lopulta kotijoukkue edukseen maalein 4-3. Puoliajalla peli oli JoSePalle 2-1.

Kuten vieraspeleissä on tapana, Loiske tuli Joutsaan tiiviillä paketilla. JoSePa ei juurikaan saanut pakettia murrettua syöttöpelillä, vaan kotijoukkueen maalipaikat tulivat yksittäisten haastojen seurauksena. Loiske iski varsinkin ottelun alkupuoliskolla vaarallisesti vastaan. Yhden huonon murtavan syöttöyrityksen seurauksena Loiske iski 3 vastaan 1-hyökkäyksestä vieraat johtoon, maalarina toimi joukkueen kapteeni Markus Sairiala. JoSePa piti painetta koko ajan Loiskeen puolella, mutta tolppaa lähemmäksi (Jari Kotimäki) ei päästy. Ajassa 13:56 Benno ja Fabian Hanslian pääsivät JoSePan ensimmäiseen 2-1 hyökkäykseen, ja Benno junaili Fabille vapaan paikan tasoitukseen 1-1. Tämän jälkeen sekä Bennolla että Olli Malinilla oli hyvät laukaisupaikat ilman tulosta. Jakson viime hetkillä pallo pyöri useaan otteeseen jo Loiskeen maaliviivalla, kunnes maalivahti sai pallon haltuun. Tuomarit näkivät kuitenkin Loiskeen kenttäpelaajan pelanneen palloa kädellään, joten pallo vietiin pilkulle 5 metriin. Benno tykitti riman alle johtolukemat ennen taukoa.

Toisen jakson alussa JoSePa oli vielä henkisesti pukukopissa, kun Loiskeen Otso Suonpää tasoitti 10 metristä vastustamattomalla ylänurkkalaukauksella. Kuti lähti parhaasta sektorista, ehkä se olisi pitänyt ehtiä peittää. Edelleen murtavat syötöt loistivat poissaolollaan, yhden kerran JoSePa pääsi hyvään ylivoimahyökkäykseen, mutta se ryssittiin huonoon syöttöön. Lopulta 28 minuutilla Benno otti ohjat, nousi oikealta keskelle ja tykitti vastustamattomasti vasurilla JoSePan johtoon. JoSePa haki hanakasti lisämaaleja, ja hanakkuus oli kolahtaa omaan nilkkaan vastahyökkäyksen takia, mutta Janne Kosunen puski maaliin menossa ollen pallon väljemmille vesille. Sitten ajassa 31:24 Fabian Hanslian nousi vuorostaan vasemmalta keskelle, ja tykitti pallon yläriman kautta maaliin, ja JoSePalle lukemat 4-2. Loiske otti aika pian aikalisän ja reikäpaidan kentälle. Vieraat (Otso Suonpää) tökkivät pallon maaliin 35 minuutin kohdalla, ja loppua yleisö saikin seurata ”levollisin mielin”. Toisen kerran Janne Kosunen poisti pallon maaliviivalta missä pallo hiljakseen vieri, eli ei mitään hätää… Olli Malin pääsi hyvään tekopaikkaan vastahyökkäyksestä, mutta ihan ei tähtäimet olleet kohdillaan. Hanlianin veljekset ottivat tilastopäivänsä päätteeksi vielä keltaiset kortit ihan samanlaisista taktisista tempuista eli ” eli vähän vain nykäisin paidasta ettei tule ylivoimahyökkäystä..” Lopulta summeri vapautti kotijoukkueen bileet.

Vääntö oli sunnuntaina kovaa eikä Loiske antautunut missään vaiheessa. Tarkka puolustus ei juurikaan kummallekaan paikkoja antanut. Vieraat kyttäsivät vastaiskuja, JoSePa yritti jauhaa. Tällä kertaa Bennon ja Fabin yksilötaito ja haastokyky toivat pinnat JoSePalle. Jari Kotimäki oli todella tarkoissa pihdeissä, jotenkin tuntuu että Jarin periksiantamattomuus näkyy myös toisinpäin. Välillä häntä saa rapata ihan miten tahansa, pari tolppakutia silti. Janne Kosunen ja Tero Kupari pitivät alakerrassa ohjat hyvin käsissään, KaDy-apu Tarkko Savela oli siinä myös mies paikallaan.

Itsenäisyyspäivänä JoSePan pelit jatkuu ja vastus ei juurikaan kovempi ykkösessä voisi olla. Sarjan kärjessä oleva Mad Max Valkeakoskelta saapuu Joutsaan. Peli alkaa jo klo 14.