Hissun kissun vaapula vissun…

 

 

Jos joku on odotellut uutisia JoSePan seuraavasta liigakaudesta, tässä niitä tulee. Harjoitukset ovat alkaneet, itse asiassa jo monta kuukautta sitten. Tryoutilla on käynyt kokeilijoita, osa saanut ihan sopimuksenkin. Joukkueen teesit pysyvät ennallaan. JoSePa luottaa nopeuteen ja kovaan asenteeseen, joka pitää olla tapissa ihan joka pelissä. Erityistä huomiota kiinnitetään maalintekoon, jossa onnistumisprosentti saisi olla huomattavasti korkeampi. Viime kaudella huomattiin se, että kaikkien kanssa tullaan pelillisesti toimeen, ammattimies vaan pistää paikan saadessaan verkot soimaan.

JoSePa on pysytellyt siirtorintamalla melko hissukseen, vaikka myyräntyötä on tehty. Uusia pelaajia on löytynyt kaksi, jo muutaman vuoden kiikarissa ollut Oskari Luoma (kuva) sekä Ville Mikkola. Molemmat ovat lähinnä Pivot-pelaajia, joista JoSePassa on suoranaista pulaa välillä ollutkin. Pelaajauutisia on vielä tulossa, pari sopparia on vielä työn alla.  Lisäksi JoSePa nostaa omia junnuja lisää rinkiin.

Syytä tähän tietysti onkin, sillä menetyksetkin ovat suht mittavia. Jesse Kalliokoski ja Markus Rautiainen palaavat KaDyyn, Jose Ikonen siirtyi työn perässä pääkaupungin suuntaan, ja JoSePan futsal-ikoni Olli Malin lopettaa, ainakin toistaiseksi. Työt Lappeenrannan seudulla ja pelaaminen Joutsassa ei pitemmän päälle oikein toimi.

Menetyksistä huolimatta päätä ei pensaaseen työnnetä. Kauden alku on heti haastava, ensin MadMax vieraissa Valkeakoskella ja seuraavana viikonloppuna KaDy kotona. Näiden pelien jälkeen pitää pää pysyä kylmänä, vaikkei pistepussi hirveästi pullottaisikaan. Tavoitteista ei tingitä, virallinen maali on toistaa viime vuoden playoffpaikka.

Harjoituspelejä JoSePa olisi enemmänkin halunnut, nyt saatiin järjestymään vain kaksi peliä Liikunnan Riemun kanssa. KaDyllä oli myös kova halu pelata JoSePaa vastaan treenipelejä, mutta nyt ei vaan saatu aikatauluja natsaamaan. Riemu – JoSePa päättyi viikko sitten Riemulle 4-3, eilen JoSePa-Riemu 7-1 JoSePan koko sopimusrosterin ollessa paikalla. Ainakin Riemua  vastaan viimeisessä pelissä puolustuspeli toimi, koko ottelussa Riemu taisi saada viisi laukausta kohti JoSePan maalia, takaiskumaalikin tuli kuudennen virheen jälkeen 10 metristä.

Valmentaja Mikko Paappanen: ”Alkava liigakausi on meidän osaltamme erittäin mielenkiintoinen. Muutamien poistuneiden pelaajien myötä menetettiin paljon osaamista ja kokemusta. Toisaalta nuorehko joukkue on taas vuoden kokeneempi ja tietää, mitä liigassa pelaaminen vaatii. Treeneissä tekeminen on ollut hyvää ja keskittynyttä. Monet pelaajista ovat olleet kauan joukkueen mukana, joten tutulle pohjalle on ollut hyvä rakentaa tulevaa kautta. Mukaan tulleet pelaajat ovat lunastaneet paikkansa hienosti, ja muutama uusi pelaaja ilmestyy varmasti vielä rosteriin lähiaikoina. Myös omien junioreiden kohentuneita otteita on ollut ilo seurata.

Mitään virallista sijoitustavoitetta joukkue ei ole itselleen asettanut. Kausi on pitkä ja kohtuullisen kapealla pelaajistolla toimittaessa esimerkiksi avainpelaajien pysyminen pelikunnossa näyttelee isoa roolia. Minimitavoite on luonnollisestikin, että Futsal-liigaa pelataan Joutsassa ensi kaudellakin. Toisaalta playoff-paikka viime vuoden tavoin maistuisi varmasti kaikille. Mestaruutta tuskin juhlitaan Joutsassa, omien kasvattien lisääntynyttä peliaikaa sen sijaan varmastikin. ”

Kapteeni Niko Rantanen: ” Hyvillä ja odottavaisilla mielin lähdetään joukkueena kauteen.  Ydinporukka on pysynyt suurinpiirtein kasassa. Toki useampi avauksen mies on jatkanut matkaansa, mutta heidän saappaaisiin ollemme hankkineet muutaman erittäin nälkäisen ja hyvin joukkueeseen sopivan pelurin! Tottakai myös seuran omat juniorit tulevat ottamaan isompaa roolia jo nyt ja tulevaisuudessa. Treeneissä on ollut hyvä meininki, toivotaan että sama asenne ja työmäärä saadaan siirrettyä kentälle. Alkukauden otteluohjelma ei ole ehkä se kaikista helpoin, mutta  jokaisesta pisteestä ollaan valmiita taistelemaan sekä kotona että vieraissa. Kovalla innolla ja asenteella siis kautta kohti! ”

 

Jarkko Kosunen: ” Viime kaudesta porukka vaihtunut merkittävästi. Kun suhteellisen kapeasta ringistä lähtee 4 paljon pelannutta pelaajaa, voidaan puhua isosta muutoksesta. Malinin, Ikosen, Rautiaisen ja Kalliokosken lähtö näkyy varmasti tulevalla kaudella. Se, että miten se näkyy, tulee pian selville.

Uusia kundeja onneksi ollaan saatu remmiin. Joutsan laadukkaasta juniorimyllystä saadaan jatkossakin lupaavia kundeja, siihen kun lisätään muutamat kokeneempi mm. Luoma ja Mikkola, alkaa paketti olemaan valmis.

Tuleva kausi tulee olemaan viime vuottakin kiinnostavampi. Uskon, että kärkijoukkueet, Kady ja Akaa, näyttävät jo alussa tasonsa ja runkosarjan päätyttyä sijat 1. ja 2. ovat heillä. Sijat 4-12 ovat varmastikin hyvin tasaiset ja erot voivat olla hyvinkin pieniä. Kesän aikana pelaajaliikenne on ollut tervettä, ja mielenkiintoisia kaappauksia on tapahtunut. Pirkanmaan keskinäiset taistelut, pohjoisen väännöt, sekä Keski-Suomen kamppailut tulevat olemaan herkkua jo runkosarjan osalta.

Kauden alut ovat usein mielenkiintoisia, sillä isoimmat ryöstöretket voivat tapahtua silloin. Jännityksellä seurataan, kenen pre-season on mennyt nappiin ja mitkä joukkueet syttyy vasta toiselle kierrokselle. ”

 

Petri Hentinen