Jaken näytös

 

FutsalYkkösen kevätkierros alkoi sarjajumboa FC Seinäjokea vastaan. Alku enteili murskalukemia, mutta lopulta Josepa sai tehdä täyden päivätyön, jotta pisteet kotiin jäivät. Ottelu päättyi 7-4 (4-3).

FC:n kumartuessa aloituspotkuun silmiin pisti ensimmäisenä aloitusnelikoiden huomattava kokoero. Olli Piili ei antanut sen häiritä, vaan prässäsi välittömästi pallon pois. Tämän jälkeen nähtiin syöttöpeliä ihan parhaiden neuvostoaikojen tyyliin. Neljällä syötöllä pohjanmaalaisten puolustuspeli palasiksi ja ”Malkin” Kääpiö” Malin siirsi takatolpalta Josepan 1-0 johtoon. Aikaa tähän törsättiin peräti seitsemän sekuntia. Vielä samalla minuutilla Masse Paappanen löysi Otto Piilin takatolpalta; 2-0 Josepalle. FC sai tämän jälkeen pari kulmaa, joista tuli yksi kimmoke ylärimaan, eli ei lähelläkään. Neljän minuutin kohdalla Olli Malin meni harhauttelemalla ja puoliväkisin läpi ja sijoitti 3-0. Hetkeä myöhemmin Jarkko Kosunen tykitti ylivoimahyökkäyksestä ylärimaan. Seuraava ylivoimahyökkäys päättyi sitten taas maaliin. Veljekset Piili pääsivät karkumatkalle ja Oton ylärimalaukauksen pisti Olli maaliin; 4-0. Peliä oli pelattu viisi minuuttia ja FC painoi paniikki-/aikalisänappia.

Heti aikalisän jälkeen FC sai pallon tolppaan ja paluupallosta Antti Viita kavensi 4-1:een. Tämän jälkeen alkoi tuijottelu. Molemmat joukkueet jäivät ihmettelemään, mitähän seuraavaksi tapahtuu. Surffailua hallitsi Josepa, mutta sitten kotijoukkueen pohjapelaajan jalka nousi pallontavoittelutilanteessa vastustajan nenään ja virheen tapahtuessa rankkarialueella, vietiin pallo pilkulle. FC kavensi rankkarista 4-2:een. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Tarkko Savelalla oli hyvä tontti, mutta ei. Pari minuuttia siitä FC kavensi taas. Ensimmäisen laukauksen Niko torjui, mutta riparin pisti Erkki Taurula sisään.

Kotijoukkueen naamat alkoivat mennä mykkyrälle ja peli kauhottiin taas väkisin haltuun. Loppujaksolla nähtiin kuitenkin vain kaksi ylärimaa. Sen lähemmäksi maalia ei Josepa päässyt. Kertaalleen FC:n pelaajan jalka oli hiukan liian lyhyt takatolpalla.

Tauolla oli Josepan pukukopissa pidetty ilmeisesti sen verran ääntä, ettei vieraille paljon paikkoja toisella jaksolla annettu. Josepa jauhoi sitkeästi ja FC puolusti ihan yhtä sitkeästi. Vieraat yrittivät edelleen ottaa pelistä vauhdin pois ja onnistuivatkin siinä varsin hyvin. Josepa rakensi kuitenkin paikkoja kärsivällisesti. Lopulta 29 minuutin kohdalla Jarkko Kosunen veti pelaajaruuhkan takaa tarkasti alanurkkaan ja kotijoukkueen taas kahden maalin johtoon. Bileet eivät tietenkään kestäneet kauan. Minuutin päästä Omaid Sadat kavensi vaparista 5-4:ään ja taas pureskeltiin kynsiä. 35 minuutin kohdalla Jakke iski uudestaan. Hän huijasi yhden puolustajan ja pisti pallon maalivahdin alta verkon perille. Josepa oli taas kahden maalin johdossa. Tässä vaiheessa vieraat ottivat reikäpaidan kentälle ja noin minuutin vastuun siirtelyn jälkeen Jakke katkaisi syötön ja myssyn tarpeet olivat kasassa. 7-4. Lopussa kotijoukkueen kahdeksas maali oli paljon lähempänä kuin vieraiden kavennus.

Tajunnanräjäyttävä aloitus taisi sotkea enemmän Josepan kuin vieraiden peliä. Ottelutapahtumat olivat kyllä koko ajan hallussa, mutta vieraiden vähän onnekkaidenkin kavennusten jälkeen pää meni niin sanotusti jumiin. Sovitut asiat ja systeemit unohtuivat ja ratkaisuja haettiin kaikenlaisilla ihmetempuilla. Näinkin paikkoja ensimmäisellä jaksolla syntyi, mutta toisaalta FC pääsi iskemään pari kertaa hyvin vastaan. Toisella jaksolla muistui ilmeisesti valmennuksen ohjeet taas mieleen ja kärsivällisyys palasi teemaksi. Jarkko Kosunen oli kentän paras pelaaja ja paluun kentälle tehnyt Tarkko Savela säesti häntä hyvin. Kun pohjapelaaminen saatiin kuntoon toisella jaksolla, ei Josepalla ollut pelillisiä ongelmia. Yllättävän pitkään ja hyvin seinäjokelaiset kuitenkin roikkuivat mukana.

Tulevilla kierroksilla Josepa sitten oikeasti punnitaan. Seuraavat viisi vastustajaa kuuluvat kaikki sarjan ylempään puoliskoon. Seuraavaksi vastaan tulee TPK vieraspelissä. Josepa on nyt sarjan kärjessä kaksi pinnaa Tervareiden edellä ottelun vähemmän pelanneena. Tervareiden jatko-ohjelma on helpompi kuin joutsalaisten. Josepa on kuitenkin päättänyt tavoitella kuuta taivaalta ja kaikkia pelejä lähdetään voittamaan.

Pete