Jatkuuko tarina?

 

Lauantaina JoSePa tarjoaa aitoa pudotuspeliherkkua siitä kiinnostuneille katsojille Joutsan liikuntahallilla. Futsal-Liigan puolivälierissä kenties suurin suosikki Suomen mestariksi Leijona- Futsal Akaalta saapuu Joutsan sametinpehmeälle alustalle testaamaan JoSePan kotitaikaa. Jalopeurat ovat osoittautuneet voittamattomiksi JoSePalle – toistaiseksi. Viime viikonloppuna pelit päättyivät 3-8 ja 1-6 tappioihin kahden voitottoman runkosarjaväännön lisäksi.  Kummassakin pelissä oli kuitenkin paljon hyvää. JoSePa kykenee haastamaaan LeiFin huolellisella puolustamisella ja terävillä vastahyökkäyksillä

JoSePa saa tietenkin panna parastaan ja vielä vähän päälle voittaakseen uskomattomassa 12 pelin voittoputkessa olevat vieraansa. Suomeksi, JoSePa voi pelata erittäin hyvin ja ottaa silti takkiinsa. LeiF on KaDyn pelin takellellessa ottanut hiukan paineita omaan suuntaansa Suomen mestaruudesta, vaikkei seura sitä ehkä julkisesti myönnäkkään.   Joukkueen runko on pelannut pitkään yhdessä eikä pelin taso juuri heilahtele tuli kentälle penkiltä kuka tahansa.

Laji on kuitenkin yllätyksiä täynnä ja asenne ja omien paikkojen maksimaalinen käyttö saattaa jatkaa sarjaa vielä sunnuntaille. Tekomaalien lisäksi JoSePa antoi muutamia lahjoja viime viikonloppuna LeiFille. Ne kun saadaan pois, niin ainakin hiukan lähempänä ollaan tavoitetta eli sarjan jatkamista.

Vastustajalta kannattaa tarkkailla erityisesti herroja Grönholm &  Jyrkiäinen, joita parempia Pivot-pelaajia ei sarjasta liene löydy. Joukkueen ”ykkösplaymaker” Dusan Milojevic ei hevin pallosta luovu, eikä ole syytäkään, sen verran hyviä syöttöjä löytyy valikoimasta. Kun vielä mainitaan 12 ottelumaalin  putkessa oleva joukkueen kapteeni Jussi Nyström, alkaa seurattavia pelaajia olla vierailla tarpeeksi.

JoSePalta Rautianen, Kotimäki, Kalliokoski, Malin, Rantanen  ynnä muut nuoret sankarit myyvät kuitenkin nahkansa kalliisti loistavan kotiyleisön edessä, se lienee selvä. Valmentaja Paappanen on viettänyt unettomia öitä miettiessään sopivia aseita Leijonan kaatoon, ja lauantaina nähdään, onko niitä löytynyt jostain lukkojen takaa.

 

Petri Hentinen