JoSePa cupin finaaliin futsalissa

JoSePan edustusjoukkue kohtasi sunnuntaina 14.12 Fs Feeniksin Piiri-cupin merkeissä Palokassa. Joukkueet kohtasivat jo viikkoa aikaisemmin Joutsassa, jolloin tasainen ottelu päättyi JoSePan 7-5 voittoon. Sunnuntaina ei kuitenkaan ollut kotiyleisön tuomaa hyötyä joten erittäin tasainen ottelu oli odotettavissa joukkueiden välillä.

Viikkoa aikasemmin Joutsassa JoSePalle vaikeasti pideltävissä ollut Oskari Luoma jatkoi Feeniksillä siihen mihin se viimeksi jäi. Vajaa 4 minuuttia oli pelattu kun Luoma iski kovan vedon JoSePan verkkoon. Maali herätti JoSePan otteluun ja muutama minuutti myöhemmin alkoi tapahtua. Tuure ”Yaya” Tamminen iski kaksi maalia kahteen minuuttiin Olli Malinin ja Janne Kosusen syötöistä.

Kauaa ei JoSePan johto kestänyt, sillä minuuttia myöhemmin Feeniksin ulkomaalaisvahvistus Gustavo Tedesco iski kovalla voimalla ottelun tasoihin. Ja vain puoli minuuttia myöhemmin Feeniks teki ottelun johto-osuman hienon kuvion päätteeksi. 5 maalia ottelun ensimmäisen kympin sisään laittoi molemmat joukkueet puolustamaan hieman tarkemmin ja ottelun tempo hidastui. Muutama minuutti ennen ensimmäisen puoliskon loppua Janne Kosunen tasoitti ottelun Olli Malinin ovelasta rajapotkusta. Tauolle siirryttiin tasaisissa 3-3 lukemissa. Lukemat kuvastivat peliä hyvin, sillä peli oli erittäin tasaista.

Toisella puoliajalla alkoi ottelun panos näkyä selvemmin, sillä tunteet alkoivat kuumeta puolin jos toisin. Peli aaltoili päästä päähän, mutta ensimmäisenä osui JoSePa. JoSePa sai hyvästä paikasta vapaapotkun ja Olli Malin löysi syötöllään vapaana olleen Janne Kosusen joka veti suoraan syötöstä pallon vastustajan verkkoon. Rikkeitä rupesi satelemaan pitkin kenttää ja molempien virhetilit lähestyivät nopeasti täyttymistä. Riku Keihäsniemi iski päivän ensimmäisensä hyvään paikkaan 25 minuutilla Janne Kosusen syötöstä, tilanne 3-5 JoSePalle. Helpottava osuma saatiin minuuttia myöhemmin; Benno Hanslian löysi syötöllään Riku Keihäsniemen joka ei erehtynyt taaskaan ja iski lukemiksi 3-6. Hyvänolontunne tuli joukkueelle ehkä hieman liian aikaisin, sillä 28 minuutilla Feeniks kavensi ottelun JoSePan vaarallisen omanpään menetyksen jälkeen. Tasaiset otteet jatkuivat ja ottelu kuumeni entisestään. 33 minuutilla Tedesco iski ottelun toisensa maalinsa riparista ja Feeniks tulikin jo vain maalin päähän.

Ottelu lähestyi loppuaan ja Feeniks joutui karvaamaan JoSePaa vielä korkeammalta ja kovempaa kuin aikaisemmin. Niko Rantanen kesti kuitenkin maalissa useita vaarallisia hyökkäyksiä. Viisi minuuttia ennen loppua Feeniksin virhetili tuli viimein täyteen ja JoSePa pääsi kokeilemaan 10 metrin rangaistuspotkua. Pallon taakse asettui Benno Hanslian joka tykitti pallon ohi voimattoman Feeniks-vahdin verkon perukoille. Feeniks yritti vielä lopussa kaventaa reikäpaidalla eli lentävällä maalivahdilla, mutta JoSePa kesti pyörityksen maalivahti Niko Rantasen ja pakettia kasassa pitävän Mikko Paappasen ansiosta. Pari minuuttia ennen loppua JoSePa katkoi pallon ja Malin lähetti Keihäsniemen läpiajoon, pallo maaliin ja hattutemppu Rikulle. Loppulukemiksi jäi 5-8 ja JoSePa etenee Cupin finaaliin toista vuotta peräkkäin! Ottelu oli erittäin tasainen, kuten aina Feeniksiä vastaan. JoSePa kuitenkin hoiti joukkuepelaamisellaan voiton kotiin. Pisteille ottelussa pääsivät Janne Kosunen 2+2, Riku Keihäsniemi 3+0, Olli Malin 0+3, Benno Hanslian 1+1 ja Tuure Tamminen 2+0.

Cupin finaalissa tulee vastaan viime kauden finaalivastustaja LPK. Viime vuonna LPK tyrmäsi JoSePan Jyväskylän Monnarilla pelatussa ottelussa lukemin 10-2. Nyt kuitenkin ottelu pelataan Joutsassa ja kotiyleisön edessä. Ottelu pelataan tammikuun aikana, tarkempi päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin.