JoSePa masensi Riemun, seuraavaksi FC Kemi

 

JoSePa näytti kaapin paikan Liikunnan Riemulle viikko sitten keskiviikkona selkein maalilukemin Futsal-Liigan ottelussa Jyväskylässä. JoSePa siis voitti ottelun maalein 1-7 (0-2)

Joukkueet kohtasivat ennen kauden alkua muutamassa harjoituspelissä, niissä voitot menivät ristiin. Riemu oli rummuttanut ottelua kovasti etukäteen revanssihengessä, olihan JoSePa se joukkue joka puolitoista vuotta sitten karsinnoissa pudotti Riemun hakemaan vauhtia ykkösestä. Yrityksestä huolimatta kuti jäi piippuun, JoSePa oli kaikilla pelin osa-alueilla tällä kertaa parempi.

Riemu prässäsi aktiivisesti ensimmäiset minuutit, mutta jo ensimmäinen Jari Kotimäen laitarynnistys toi maalipaikan, ja Matias Paappanen sai laittaa pallon tyhjiin. Otto Piilin prässätessä pallon pois seitsemän minuutin kohdalla sai Benno Hanslian laittaa pallon vuorostaan rauhassa maaliin, ja oikeastaan tästä eteenpäin Riemun pahimmat rynnistelyhalut oli lopetettu. JoSePa pyrki pelaamaan omassa päässä tarkasti eikä turhia riskejä otettu.

Toisella jaksolla JoSePa pelasi kliinisesti ja tarkasti ja loi siinä sivussa tukun maalipaikkoja. Riemukin sai jonkinlaisia hallintajaksoja aikaiseksi, mutta Aake Partio hoiteli tonttinsa huolella. Erikoistilanteista tuli pari maalia, kaksi maalia Benno Hanslianin haastojen myötä ja lopulta Kotimäki veti vielä kerran tyhjiin.

JoSePa lähti peliin ennakkosuosikkina ja kesti sen paineen hyvin. Voisi jopa sanoa että JoSePan liigarutiini on tällä hetkellä astetta kovempi kuin Riemun. Alussa Riemu yritti prässätä, mutta muutamat Oho-tilanteet kuivuivat Riemun omaan huolimattomuuteen, tai JoSePan varmaan purkuun.  0-2 tilanteen jälkeen pelin tempo rauhoittui, eikä Riemu kyennyt hirveän isoa taisteluhanskaa heiluttamaan.

JoSePan esitys oli kauttaaltaan tasainen, raati valitsi parhaaksi erinomaiseksi johtavaksi pelaajaksi jälleen osoittautuneen Janne Kosusen. Kunniamaininnan ansaitsevat lisäksi lisäksi Benno Hanslian ja Jari Kotimäki, jotka pitivät haastoillaan Riemun puolustuksen jatkuvasti varpaillaan.

Huomenillalla JoSePa saa vastaansa viikkopelissä FC Kemin. Joukkueet ovat molemmat vahvasti mukana taistelussa playoff-paikoista, joten panokset pelissä ovat korkealla. Sarjassa Kemi on pinnan JoSePaa edellä.  Pohjois-Suomen kova kilpailuasetelma Kemin ja Tornion välillä on saanut aikaan vahvaa verbaaliakrobatiaa ja suoranaista asevarustelua, ja siitä saavat muutkin joukkueet osansa. Lähinnä siltä osin, että helpolla ei pisteet irtoa.  Joukkueelta löytyy neljä ulkomaalaisvahvistusta kotoperäisten lisäksi, ja taitoa ei joukkueelta puutu. Kemi on pelannut pelejä aika pienellä rosterilla, saa nähdä millainen ryhmä keskellä viikkoa Joutsaan ilmestyy. Peli alkaa klo 19.

 

GWW