JoSePalle 1. ottelupallo

 

JoSePa aloitti liigakarsinnan Riemun/Jyväskylän saliruuhkan takia kotona lauantaina. Liigassa toiseksi viimeiseksi jäänyt Riemu sai todeta JoSePan kotitaian pitäväksi ja poistui miettimään uusia juonia 5-2 tappion myötä. Puoliajalla JoSePa johti 3-0.

JoSePan lähtökohdat ottelulle olivat lievästi sanottuna haastavat. Tarkko Savela oli katsomon puolella jalkavaivojen takia ja ns. pelaavasta kahdeksikosta oli yksi angiinassa ja kolme flunssassa. Tästä syystä esim. alkulämmöt mentiin ihan hissunkissun, joukkuehan oli jo valmiiksi lämmin. Tietyille pelaajille, eli Malin, Otto Piili ja Kotimäki oli tulossa runsaasti pelikuormaa, mutta ukot lupasivat, että kyllä mies sen kestää.

Pelin alussa maila tärisi hiukan molemmilla, mutta vähitellen JoSePa otti pallollisen pelin haltuun. Sitä ennen Jari Kotimäki ehti jo täräyttää pallon tolppaan. 4 minuutin kohdalla keskialueen jälkeen Olli Malin pääsi etenemään vasemmalla laidalla, ja kova syöttö maalille kimpoili pakin ja Olli Piilin avustuksella Riemun verkkoon; 1-0 JoSePalle. Tässä vaiheessa yksi potilas, Janne Kosunen, katsoi että tämä riitti tällä kertaa eikä pelannut enää ottelussa. Lisää maaleja seurasi pian. JoSePa sai pari kulmaa, joista jälkimmäisessä Malin siirsi pallon Jarkko Kosuselle, joka jatkoi takatolpalle: Olli Piili ja 2-0. Tämän jälkeen Riemukin sai ensimmäisen maalipaikan, mutta Aake Partio hoiti homman. Peli aaltoili seuraavat minuutit puolelta toiselle. Riemun vedot kaukaa karkasivat myös kauas taivaan tuuliin, JoSePalla oli Kotimäellä kaksi paikkaa ja Piilillä yksi, mutta tilanne pysyi ennallaan 14. minuutille saakka. Silloin sama kulmakuvio tuotti tulosta, tällä kertaa toiselta puolelta. Paappanen-Malin-Olli Piili ja 3-0. Illan suuriin pettymyksiin kuului, että ainoastaan yksi hikinen lippis lensi kentälle hattutempun kunniaksi. Hetkeä myöhemmin Otto Piili veti kulman jälkeen kahden tolpan kautta pallon rajasta ulos. Antti Kahilampi sai paljon peliaikaa Jarkko Kosusenkin siirtyessä enempi sairasosastolle, ja Antilla olikin pari tonttia 18. minuutilla. Riemu sai viimeisellä minuutilla pallon kerran ristikkoon ja kerran Aake joutui venymään. Selkeästi kuitenkin JoSePan puoliaika.

Toisella jaksolla Riemu haki aloitteita väkisin käsiinsä ja jossain määrin se myös onnistui. Maalipaikoiksi eivät aloitteet vaan oikein jalostuneet, ja edelleen JoSePa loi vastahyökkäyksillä laadukkaampia paikkoja. 2 minuutin jälkeen JoSePa sai kunnon hässäkän Riemun maalille, mutta ei. Kotimäellä oli tontti viiden minuutin jälkeen, mutta maalivahti torjui. 6 minuutin kohdalla Kahilampi oli tekopaikassa, mutta ainoa seuraus oli vastahyökkäys, Markus Riikilän kaunis jättö Janne Törmäselle ja julma veto tolpan kautta sisään; 3-1. Maalin jälkeen valmennus huusi rauhaa, mutta nyt vasta saatiin vähän tunnetta peliin. Riemu lisäsi fyysistä peliä, mutta sitähän ei JoSePa ole koskaan kokotasoituksesta huolimatta pelännyt. Riemun vedot lipsahtelivat edelleen minne sattuu. Kotimäki oli taas irti ilman tulosta, Malin veti ylärimaan. 30 minuutin kohdalla numerot vaihtuivat. Kahilampi veti suoraan syötöstä kuudesta metristä 4-1. Riemun kannalta ikävää oli että syötön piti olla ns. pakki-pakki syöttö, johon Antti pääsi väliin.

Peli jatkui vauhdikkaana ja kiihkeänä, ylilyöntejä ei kuitenkaan nähty. Riemu ei tietenkään antanut periksi. Kotijoukkueen huolimaton sivurajapotku omassa päässä kostautui heti, nopealla kolmiopelillä täsmälleen samat miehet Riikilä-Törmänen juonivat kavennuksen 4-2. Jari heti perään taas irti, muttamutta… 4-3 oli reikäpaitapelaamisella todella lähellä, kun pallo kimposi Aaken torjunnasta kohti maalia, mutta Aake pomppasi pelkillä perslihaksilla sen verran, että kurkotti makuulta pallon haltuun. 37. minuutilla Kotimäki karkasi noin sadannen kerran tällä kaudella pakeilta, ja tällä kertaa tuloksena oli nurin taklattunakin 5-2 maali. Riemu pyöritti reikäpaitaa lopun, mutta JoSePa pystyi kulmilla tappamaan hyvin aikaa luoden vielä yhden loistopaikan Kotimäelle.

JoSePan työnsankareita oli lauantaina kuusikko Olli Malin-Otto Piili-Olli Piili-Matias Paappanen- Jari Kotimäki-Antti Kahilampi. Janne Kosunen ei käytännössä pelannut, Jarkko Kosunen pelasi niin vähän kuin kehtasi. Aakekin oli lievässä kuumeessa, sitä ei kuitenkaan otteista huomannut paitsi alkulämmöissä. Periaate olikin että ”huominen on huomenna, katsotaan ketkä pystyy huomenna pelaamaan. Kaikki peliin!” Hyvä alku oli JoSePalle loistava juttu. Mitä pidemmälle ottelu meni, sitä vähemmän Jaken tarvitsi pelata. JoSePan paras pelaaja oli lauantaina makuasia, Olli Malin sai kunnian kolmen maalisyötön myötä, mutta… Olli P kolme maalia, Otto nöyrää pohjapelaamista, Jari jaksaa prässätä, Antti pääsee paikoille, Aake ei petä. Ennenkaikkea 16-vuotias Matias ”Masse” Paappanen osoitti, että runsaan vastuun myötä kentällä hän on ennenkaikkea PELIMIES.

Orastavan futsalkulttuurin osoitus oli myös yleisömäärä, missä ensimmäistä kertaa päästiin yli 200 katsojan (205). Tunnelmaa oli kuin kylähäissä ja JoSePa antoi varmasti lipulle vastinetta, sillekin pariskunnalle joka oli tullut katsomaan JoSePaa ihan Seinäjoelta asti. Kuitenkin huominen onkin jo tänään, ja peli on vasta 1-0. Riemu pääsee kotikentälleen ja heillä lienee vahva halu tasoittaa puntit. Peli Monnarilla klo 18:30, puoli yhdeksään mennessä tiedetään, hiljennytäänkö palmusunnuntain tietämissä vai vieläkö pinnistellään.

GWW