JoSePan C-tytöt SM-kisoissa kuudensia

26.3 pelattiin Seinäjoella futsalin C-tyttöjen SM-lopputurnaus. Mukaan oli selvinnyt 8 joukkuetta. Turnaus pelattiin kahdessa alkulohkossa jonka jälkeen sijoitusottelut. Peliaika oli 1*20 minuuttia ja valmentajalla oli mahdollisuus ottaa yksi minuutin aikalisä ottelun aikana.

JoSePan joukkue oli turnauksessa nuorimmalla ja pienimmällä kokoonpanolla mukana. Ensimmäisessä ottelussa vastaan ACK Kirkkonummelta. Tasaisen ottelun vei vastustaja nimiinsä 1-2. JoSePan maalista vastasi joukkueen kapteeni Henriikka Haapala.

Toisessa ottelussa kohdattiin tulevan Suomen mestari TPV Tampereelta. Tinja Toivonen teki ottelun avausmaalin ja se yllätti tamperelaiset. Jaksoimme puolustaa hyvin kovaa pyöristystä vastaan yli puolen välin ottelua. TPV sai ihan ansaitun tasoituksen rangaistuspotkusta. TPV:n painostus tuotti tulosta ja saivat tehtyä ensin komealla laukauksella 1-2 ja komean kuvion päätteeksi 1-3. Teimme vielä kavennuksen , mutta se hylättiin koska Elfvengrenin Neean veto lähti aavistuksen päätössummerin jälkeen. Mainittakoon että ottelun hahmo oli Vehmalan Aino meidän maalissa joka tuntui välillä olevan kuin muuri.

Kolmannessa ottelussa vastaan tuli Euran Pallo, joka repi meidän puolustuksen hajalle hyvällä syöttöpelillä. Meidän tyttöjen tossu alkoi tässä välissä turnausta jo painamaan. Lopputulos oli selkeä 0-5 tappio.

Neljäs ottelu pelattiin vain 10 minuuttia edellisen pelin jälkeen. Vastassa ollut Haukiputaan Pallo tuli fyysisesti kovaa, mutta puolustimme kurinalaisesti. Tytöillä oli niin sanotusti työhaalarit päällä ja jokaisesta pallosta taisteltiin fyysisesti vahvempia vastaan. Ottelu venyi maalittomana aivan ottelun loppusekunneille saakka kunnes Neea Elfvengren oli sitä mieltä että hän ei rankkaria vedä tulevassa rangaistuslaukauskisassa. Neea punnersi itsensä laukaisupaikkaan ja sai vasurillaan pallon maalin alakulmaan vain 11 sekuntia ennen päätössummeria. Riemu repesi ja vastustajan maalin edestä löytyi kasa JoSePan punapaitaisia kiljuvia tyttöjä. Ansaittu voitto tästä pelistä.

Viimeisessä pelissä ratkottiin sijat 5-6. Vastaan tuli tuli taitava Tikkurilan Palloseura. Tämä peli valmentajalle tuskainen kun kentälle piti laittaa tyttöjä vaikka näki että nyt on energiat käytetty. Meiltä loppui liike kokonaan ja TiPS laittoikin taululle tylyt 6-0 lukemat.

Loppuyhteen vetona täytyy sanoa että meidän nuori ja pieni tyttöjoukkue ylitti odotukset ja sijoittuivat hienosti sijalle 6. Se on loistava sijoitus kun katsoo millaisilla joukkueilla vastustajat tulivat turnaukseen. Tytöt pelasivat ennakkoluulottomasti isompiaan vastaan ja antoivat itsestään kentälle kaikkensa. Valmentajana nostan hattua tytöille.

Joukkueessa pelasivat

Aino Vehmala, Tinja Toivonen, Henriikka Haapala, Heidi Kotimäki, Neea Elfvengren, Silja Seppälä, Ada Heino ja Nea Vilen.

Valmentaja Janne Pajunen