JOUTSAN SEUDUN PALLON MIEHET AVASIVAT FUTSALKAUTENSA VIERASVOITOLLA

JoSePan miehet aloittivat viime lauantaina toisen kautensa futsalin 2-divisioonassa. JoSePa sijoittui kaikkien yllätykseksi railakkaan hyökkäysvoittoisella ja liikkuvalla pelityylillä heti avauskaudellaan sarjassa kolmanneksi. Kaikissa ennakkokaavailuissa JoSePaa aseteltiin kärkipäähän myös tänä vuonna.

Miehet aloittivat siis kautensa Jyväskylän Monitoimitalolla Lohikosken Pallokerhoa (LPK ) vastaan. Viime kaudella LPK sijoittui sarjassa toiseksi ennen JoSePaa ja on sarjan toinen selkeä ennakkosuosikki.

Ottelu alkoi tarkalla pelaamisella molempien joukkueiden vältellessä virheitä. Ottelun avausmaalin teki kotijoukkue LPK, kun punapaitaiset vierailijat purkivat huolimattomasti. Maalipaikat avausjaksolla menivät selkeästi JoSePalle, mutta laukaukset menivät ohi tai hyvin pelannut maalivahti torjui yritykset. Tauolle mentiin 1-0 lukemissa.

Toisen jakson alussa kotijoukkue siirtyi 2-0 johtoon. Ottelu alkoi näyttää jo isäntienkin mielestä ratkenneelta, kun kotijoukkue siirtyi erän puolessa välissä 3-0 johtoon. JoSePa oli kuitenkin koko ajan täysin tasavertainen kenttäpelissä ja heti perään tullut kavennus aukaisi vierasjoukkueen ketsuppipullon. Kavennuksesta vastasi Janne Kosunen Olli Malinin syötöstä. Viimeinen 9-minuuttinen olikin sitten JoSePan juhlaa. Nopeat kavennukset saivat kotijoukkueen turhautumaan ja he saivat pari varoitustakin suunsoitosta. JoSePan noustua tasoihin tuli vieraille vielä pieni energialataus eikä LPK pystynyt enää vieraitaan aisoissa pitelemään.

JoSepan tehot olivat edellisvuoden tapaan tuttujen miesten käsissä. Olli Malin, Mikko Paappanen, Jari Kotimäki, Benno Hanslian ja Janne Kosunen johtivat joukkuetta sekä kentällä että sen laidalla. Pelityylikin on pysynyt ennallaan: kova liike ja peliäly ovat edelleen JoSePan futsal-joukkueen tavaramerkkejä. Siitä esimerkiksi käy JoSePan 3-5 maali, joka syntyi komean syöttöyhdistelmän päätteeksi. Janne Kosunen syötti kentän poikki Mikko Paappaselle, joka jatkoi toiselle laidalle Olli Malinille ja tämä laittoi suoraan syötöstä pallon verkkoon.

Ensimmäisen kotiottelunsa JoSePa pelaa ensi lauantaina, kun vastaan tulee PoPS Polvijärveltä. Seuraavana päivänä on sitten vastassa JKV Jyväskylästä.

LPK – JoSePa 4 – 6 (1 – 0)