Kalkkiviivoilla ohi

 

JoSePa reissasi kauden viimeiseen runkosarjan vierasotteluun Lempäälään, jossa vastaan asettui hyvään kevätvireeseen yltynyt Sääksjärven Loiske. Ennen ottelua Loiske oli kolmen ottelun voittoputkessa ja kotijoukkueen tarkoitus oli tietenkin tuota putkea jatkaa. JoSePa oli lopulta eri mieltä, ja viimeisellä minuutilla tullut voittomaali vei JoSePan 3-4 (1-1) vierasvoittoon. Ohut lanka suoraan nousuun säilyi ehjänä, täysin omissa käsissähän se ei enää ole.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Molemmille joukkueille syntyi puolikkaita paikkoja, mutta ensimmäisetl aatupaikat tuli JoSePalle. Läpi koko ottelun JoSePa törmäsi yhteen pelaajaan, kun JoSePan kaikki yritykset tuntuivat kilpistyvän Loiskeen maalivahti Ville Mansikkamäen hyviin venytyksiin. Vieraat eivät saaneet palloa edes tyhjään maaliin ja kun itselle ei kelpaa, niin tietenkin kaverille kelpaa. Loiske pääsi iskemään vastahyökkäyksen ja iski pallon maaliin hyvän kuvion päätteeksi ottelun 13 minuutilla. Jatkossakin JoSePa oli koko ajan niskan päällä paikkojen suhteen, mutta pallo ei löytänyt maaliin millään Lopulta kaksi minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan loppua JoSePa otti aikalisän ja Otto piili iski kulmakuvion päätteeksi pelin tasoihin kulmapotkusta. Puoliajalle mentiin 1-1 lukemissa.

Toisella puoliajalla JoSePan hyvät paikat jatkuivat, mutta ottelun parhaana palkittu Ville Mansikkamäki esti yritykset. Loiske tarjoili kylmää vettä niskaan 23 minuutilla, kun kova laukaus painui ylänurkkaan Aake Partion ohi. Paikkoja Aaken maalille tuli harvakseltaan, Aake joutui venymään muutamaan paraatipelastukseen ottelun aikana.Tempo oli toisella jaksolla kova ja JoSePa pääsi jatkuvasti riistoista ja katkoista ylivoimahyökkäyksiin, mutta ruuti oli märkää. 33 minuutilla Loiske siirtyi 3-1 johtoon ja JoSePan suorat nousuhaaveet näyttivät kariutuvan.

Viisi minuuttia ennen loppua JoSePa otti aikalisän ja reikäpaidan kentälle. Ylivoimapeli alkoi loistavasti, kun Olli Piili kavensi ottelun takatolpalta Jarkko Kosusen syötöstä. Tasoitusmaali tuli minuuttia myöhemmin tasakentällisin vastahyökkäyksestä. Olli Piili pelasi vahvan nousun päätteeksi pallon Janne Kosuselle, joka sijoitti ottelun tasoihin. Tasatilanteessa JoSePa jatkoi voittomaalin metsästystä riskillä ylivoimalla. Pallo liikkui hyvin, mutta pari kertaa Loiske oli lähellä katkoa ja pallon laittamista tyhjään JoSePan maaliin. Ottelun viimeisellä minuutilla Otto Piili löysi syötöllään Jari Kotimäen, jonka vasurin veto upposi tolpan kautta Loiskeen maaliin ja JoSePa siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Loiske sai ottelun viimeisellä sekunnilla vapaapotkun vaarallisesta paikasta, mutta veto blokattiin.

JoSePa säilytti ohuen mahdollisuuden suoraan nousuun, mutta se edellyttää pistemenetystä Tervareille heidän kahdessa viimeisessä pelissään. Lisäksi JoSePan on hoideltava viimeisessä pelissään ACE Tampereelta tulevana lauantaina kotona Joutsassa. Todennäköisempää on kauden jatkuminen karsintapelillä liigan toiseksi viimeistä vastaan.

Petri Hentinen