Kenraali

Viimeinen treeni ennen tosipelejä käytiin Joutsassa Hukia vastaan. Melko hyvätasoisen harjoituskoitoksen vei Joutsassa kotijoukkue lukemin 3-1. (25-21, 25-27, 25-22, 25-14) Ylimääräisen viidennen erän veivät jyväskyläläisvieraat lukemin 25-18.

Kaikkiaan kuuden harjoituspelin saldo on tänä syksynä ollut nolla tappiota. Se ei sinänsä hirveästi mitään kerro, enemmän kertoo peli-ilme ja joukkueen asenne. Pelaaminen on tällä hetkellä rennon ja helpon näköistä. Erityisesti se näkyy puolustuspelaamisessa. Eilenkin kanveesista noustiin hyvän puolustuksen kautta monta kertaa ylös. HuKi sai monta ns. Tappolyöntiä takaisin omalle puolelleen JoSePan hyvän puolustuksen kautta. Erityisesti molemmat liberot, Miika ja Tuukka, nostivat kädet hellinä monta kovaa lyöntiä takaisin peliin.

Uusista pelaajista Jaakko Haatajasta allekirjoittanut sai tällä kertaa paremman käsityksen kuin edellisellä kerralla. Jos Vaittisen Timo on mörssäri, niin Jaakko on enempi täsmäpommi, eli siis taitopelaaja. Pönän passit lipsuivat Jaskalle hieman pintaan, mutta taitavasti hän käänteli pallot torjunnan käsistä kelloon. Hihapuolella ykkönen nousi lähes säännöllisesti kuppiin. Koska Yp-puolella on nyt selkeä kilpailuasetelma, näyttää se tekevän hyvää myös vanhoille ketuille. Akin ja Ilen pelaamisessa on selkeästi enemmän virtaa. Hakkurillekin on vaihtoehto, sillä Viljamin paikalle voidaan heittää tarvittaessa Timo.

Senttereitä on rivissä kolme, joista valitettavasti Tommi on vielä puolikuntoinen ja Ville ei pysty olemaan tällä kaudella ihan satasella mukana. Tommi pelasi puolikuntoisuudestaan huolimatta eilen hyvän pelin. Pateri ei tehnyt kuoppia lattiaan, mutta sai silti HuKin raapimaan päätään. Matias on sentteripuolelle kova vahvistus. Edelleen tällä puolella ollaan hiukan kuulolla, josko joku vanha? Sentteri vielä innostuisi…Zimiiii?

Pönän passipeli on viime kevään heräämisen myötä ollut koko ajan varmaa. Pönällä meni puoli vuotta aikaa totutella poikain passitoiveisiin, mutta nyt näyttää hyvältä. Käytännössä hän on joukkueen ainoa passari tällä hetkellä, joten odotellaan Myllärin kuntoutumista.

Valmennuspuolellakin näyttäisi olevan homma hanskassa, tosin Tommin pitää hommata itselleen megafoni että rajallisen äänivarat tulisivat täysin hyödynnettyä treeneissä. Joukkueenjohto lienee edelleen allekirjoittaneen käsissä, valitettavasti. Tosin Tuke on yhteyshenkilö, joten häntäkin voi syyttää, kaikesta.

GWW