Kovin oli tiukkaa JoSePalla

Lähes täydestä tuntemattomuudesta saapui Joutsaan sunnuntai-illan futsal-peliin JKV Jyväskylästä. Se tiedettiin että joukkue oli tehnyt alemmissa sarjoissa selvää jälkeä pari viimeistä kautta. Nyt nimi on pantu mieleen, sen verran terävästi joukkue kentällä esiintyi. Vähän tilanteita ja paljon vääntöä tarjonnut peli päättyi suht oikeudenmukaisesti tasapeliin 3-3 (2-1).

Ensi hetkistä lähtien oli havaittavissa että JKV haastoi JoSePan ihan tosissaan. Joukkue karvasi yhtä aktiivisesti kuin isännätkin, ja maalipaikkojen luonti oli molemmin puolin työlästä. Tästä syystä kentällä nähtiin paljon kaksinkamppailuja ja välillä kiivastakin mielipiteitten vaihtoa. JoSePa siirtyi kuitenkin heti ensimmäisestä tilanteestaan vajaan neljän minuutin kohdalla johtoon, kun Benno Hanslian syötti Olli Malinin ylivoimahyökkäyksessä vapaaksi ja Olli murjoi toisella yrittämällä pallon verkkoon. Muutama minuutti tästä eteenpäin, JoSePa sai vapaapotkun noin kahdeksan metrin päästä maalista. Benno siirsi pallon poikittain Ollille, joka veti suoraan syötöstä ylänurkkaan tilanteeksi jo 2-0. Tästä ei mennyt kuin 7 sekuntia, niin JKV kavensi 1-2 selkeän merkkausvirheen takia. Loppuerä väännettiin sitten tasapäisesti ja tarkasti.

Toisen jakson alussa JoSePalla oli hyvä alkupyöritys, joka päättyi noin neljän minuutin kohdalla JKV:n ensimmäisen kunnon hyökkäyksen jälkeiseen vapaapotkuun. Tällä kertaa vieraat juonivat pallon muurin takaa lähteneellä tarkalla laukauksella JoSePan verkkoon ja pelin tasoihin. Tämän jälkeen kummatkin joukkueet heittivät vähäksi aikaa järjen pois ja ottivat tunnetta tilalle. Viitisen minuuttia mentiin päästä päähän lukuisien pallonmenetysten ja harhasyöttöjen siivittämänä. Lento päättyi vieraitten 2-3 osumaan joka tuli jälleen pelaajien takaa tarkalla maa- tai lattianuoliaisella. JoSePa joutui panostamaan rajummin hyökkäykseen ja JKV:lle avautui muutama vaarallinen vastahyökkäys, mm. kerran Niko Rantanen pelasti pallon kulmaksi aivan maalin ylänurkasta. Viisi minuuttia ennen loppua JoSePa järjesti mylläkän vieraitten maalille ja Jari Kotimäki ja Jarkko Kosunen survoivat palloa aikansa ja maalihan siitä tuli. Tekijäksi merkattiin Jakke ja syöttäjäksi Jari. Lopussakaan ei pahemmin peruuteltu, Olli veti kerran voimalla ylärimaan, ja vieraat onnistuivat vapaasta paikasta tökkimään pallon maassa makaavan Nikon syliin.

Tasapeli oli pelitapahtumien perusteella täysin oikea tulos. JoSePalla oli ehkä enemmän laukauksia, JKV:n tilanteet ainakin tuntuivat vaarallisemmilta. JKV oli isokokoinen, silti hyvin liikkuva ja fyysinen joukkue. Ehkä pieni ripaus suoraviivaisuutta olisi ollut JoSePan lääke illan vastustajaan. JKV ja JoSePa ovat kuitenkin molemmat tähänastisilla esityksillään ilmoittautuneet mukaan tappelemaan lohkon nousukarsintapaikasta.