Kyllä Riittää!

 

Riemun ja JoSePan välisen 2. karsintapelin tulosta ei varmaan tarvitse kertailla, JoSePa vei 2-3 ja nousi Futsal-liigaan. Alla tiivistelma ottelusta, sitten muuta kauteen liittyvää tarinaa.

Sunnuntaina JoSePa sai Janne Kosusenkin pelikuntoiseksi, muuten oli samat miehet rivissä. Nyt mentiin enemmän päästä päähän vauhdikkaasti, molemmilla oli omat hetkensä tässä pelissä. JoSePa hallitsi jaksojen alkuja, Riemu loppuja. Toisen jakson hallinta oli viidellä neljää vastaan, kun Riemu haki tasoitusta. Riemun 1-0 tuli nopeasti annetun rajapotkun jälkitilanteesta JoSePan vielä ihmetellessä ”mihinkä se Aake katosi?”. JoSePa tasoitti heti toisen jakson alussa Olli Piilin ohjauksella rajapotkun jälkitilanteesta, syöttäjä Olli Malin. Minuutti eteenpäin ja Malin syötti rajapotkusta Jarkko Kosuselle, joka vei JoSePa millimetrin tarkalla alanurkkalaukauksella 2-1 johtoon. Tämän jälkeen molemmilla oli paikkoja, mutta lopulta Riemu tasoitti reikäpaidalla puolitoista minuuttia ennen summeria. 2 x 5 minuutin jatkoajalla Jarkko Kosunen syötti rajapotkusta Olli Malinille, joka jatkoi suoraan ilmasta JoSePan 2-3 johtoon. Pelikellossa oli aikaa jäljellä 3:33, ja loppuaika pureskeltiin kynsiä. Riemun viimeisen yrityksen karattua kohti hallin kattoa riemu repesi JoSePan leirissä. 150 paikalle rientänyttä joutsalaista katsojaa ja joukkue huusivat suoraa huutoa vähän aikaa.

Riemu saattoi lähteä sarjaan hieman takki auki, niin selväksi suosikiksi joukkue laskettiin ennakkoon asiantuntijapiireissä. Lopulta JoSePa otti täysin ansaitun voiton ollen hieman pallollisempi, juonikkaampi ja vauhdikkaampi. Ennenkaikkea JoSePa uskoi omaan pelisysteemiin. Siitä suuri kiitos valmentaja Mikko Paappaselle, joka on sitkeästi ajanut pelitapateesejään joukkueeseen tällä kaudella. Rutiinia Riemulta löytyi vaihtopenkinkin täydeltä, ehkä sitä kärkiosaamista oli kuitenkin JoSePalla enemmän.

Man of the weekend oli tällä kertaa Olli Malin joka palkittiin molemmissa peleissä JoSePan parhaana, tehot olivat 1+ 5. Myös Olli Piilin 4 maalia kahteen peliin olivat aika ratkaisevia. Janne ja Jarkko Kosunen pelasivat lievässä kuumeessa hyvät ottelut, Otto Piili otti vastuuta paljon veljesten välillä huilaillessa. Muut pelikuntoiset sarjanousua tekemässä olivat Jari Kotimäki, Antti Kahilampi, Eetu Oksanen, Matias Paappanen, Aake Partio ja Niko Rantanen.

” Ei pysty” ”Ei vaan riitä” ”Liigajoukkueen rutiini on vaan liian kova” ”8-0 Oulussa kertoo kaiken tarvittavan JoSePasta” ”Suoraan 2-0 Riemulle” Näillä sanoilla JoSePaa kannustettiin jossain määrin jo Tammikuussa, kun alkoi näyttää että JoSePa on vähintään karsijan paikalla. Joukkue nämä kommentit naureskellen huomioi, mutta takaraivoon ne eivät ainakaan negatiivisella tavalla jääneet jäytämään. JoSePa nousi kaudella lukuisia kertoja tappioasemasta voittoon, Oulun keikankin jälkeen kaatui heti sarjakolmonen AS Moon ihan panoksellisessa ottelussa vieraskentällä. Sillä voitolla varmistui kakkossija. Riemun tullessa Joutsaan se menetti ihan samalla tavalla palloja JoSePan prässin alla kuin muutkin joukkueet. Se liigajoukkueen rutiini näkyi parhaiten siinä, että JoSePa teki kaksi räikeää virhettä omassa päässä koko viikonloppuna, molemmista Riemu rankaisi maalilla.

Uhkakuvia kuitenkin riitti juuri ennen karsintaa. 4 päivää ennen karsintaa alkoi tulla karmivia viestejä Whatsupin kautta ”kauhea flunssa” kuumetta”yskä”angiina” Pieni pelko persiissä marssin hallille lauantaina, että ketkähän oikeasti pystyvät pelaamaan. Alkulämmittely ei yhtään tuota pelkoa karsinut, Riemu painoi suupielet vaahdossa, JoSePan ukot liikkuivat kuin ballerinat. Tulihan sinne vauhtiakin jossain vaiheessa, mutta osalla tuntui yhtä pahalle kuin näytti. Siinä mielessä oli loistava juttu, että JoSePa sai sarjaan hyvän alun Olli Piilin kahdella pikamaalilla. Pahiten sairas Janne Kosunen siirtyi huilaamaan koko loppupelin ajaksi, Jakkekin pelasi vain niin paljon kuin katsoi tarpeelliseksi. Kahilampi ja Paappanen saivat näinollen runsaasti vastuuta, ja hoitivat hommansa kuten pitää. Seuraava päivä ei ollut yhtään sen helpompi, Janne Kosunen sanoi ettei muista pelistä juuri mitään, keskittyi siihen vaihto kerrallaan että pysyy hengissä. Riemun terveystilannetta emme tietenkään tiedä, tuskin influessa-aalto on heitäkään ilman kosketuksia ohittanut.

Mitä seuraavaksi? Puoli Joutsaa on ollut ihan positiivisella tavalla sekaisin, valmentaja Mikko Paappanen ei pysty maitopurkkia ostamaan ilman pakollista analyysiä siitä miltä nyt tuntuu, pelaajat ovat sen verran jakaantuneet opiskelupaikkakunnille ettei siellä tarvitse hirveästi haastatteluja antaa. Sunnuntai-ilta oli huono sauma bileille, mutta joukkue ottaa ensi viikonloppuna vahingon takaisin. VARMASTI! Ainoa harmin aihe siinä on se, että itse en pääse mukaan….:(

Homma alkaa lauantaina pienimuotoisella ”kansanjuhlalla” liikuntahallilla, missä palkitaan koko miesjoukkue sekä ansioituneita futsaljunnuja. Tässä yhteydessä voi mainita että JoSePan junnuista Matias Paappanen ja Matti Nurminen on valittu Palloliiton valtakunnalliseen futsalin pelaajakehittämistapahtumaan.

Tulevan kauden haasteita on turha spekuloida tässä sen isommin, talous on kunnossa ja se puoli ei liene ongelma. Rinkiä pitää saada levennettyä sopivalla tavalla, eli pelaajan pitää pelitaitojen lisäksi sopeutua porukkaan. Herrat ovat vaahtosammuttimen kokoisista pelanneet yhdessä, siihen ei ehkä ole ihan helppo tulla. Piilit, Tarkko ja Aake ovat osoittaneet pelimiehen merkit tässäkin suhteessa. Koko kautta ajatellen pelimiesten pelimies oli Aake Partio, joka oli joka vaiheessa mies johon voi luottaa. Toisena haluan mainita Janne Kosusen, jonka asenteesta puolustamiseen voi ihan kuka tahansa ottaa mallia. Messi ja Ronaldokin.

GWW