Ennakko: Lauantai-iltapäivän huumaa

 

Huuma jatkuu taas. Eikä tällä huumalla ole mitään tekemistä sen yhden telkkariohjelman kanssa.

Viime vuosina asiasta innostuneet ovat saaneet hurmaantua ja purra kynsiään seuratessaan JoSePan futsal-miesten temppuja Joutsan liikuntahallin sametinpehmeällä alustalla (erään vierasjoukkueen pelaajan kommentti). Paikka on ollut vierasjoukkueille hankala, eikä vähiten siksi, että kotiyleisö on futsalin pääsarjojen äänekkäimpiä.  Myös salin pienuutta on hieman arvosteltu, tosin sali ei ole edes liigan pienin, ei lähellekkään…Sen sijaan salin tunnelmaa ei kukaan ole vielä moittinut.   Jojo Janne Pajunen: ”Kotiyleisö antaa aina tukensa joukkueelle, mitä kautta saadaan se extramies mies kentälle.”

JoSePan historian toisen Liigakauden  kotiotteluiden aluksi joutsalaiset kohtaavat heti hallitsevan Suomen mestarin, Kampuksen Dynamon Jyväskylästä. Viime vuonna JoSePa pysyi noin puoli tuntia mestareitten kyydissä,  vieraspelissä ei JoSePa saanut kunnolla KaDystä edes hippaa. Nyt kotijoukkue on vuoden kokeneempi ja varmasti tietää mitä odottaa, ja sen uskotaan näkyvän myös kentällä. Vastassa Suomen paras futsal-joukkue, mutta tulemme tekemään kyllä kaiken mahdollisen, ettei kaveri pääse pisteille, toteaa Janne Kosunen. ”Kauden avaus oli meiltä hyvä ja kotisalissa pystymme haastamaan kenet tahansa, ei lähdetä yhtään KaDya nöyristelemään. Mökki täyteen, meininki rullaamaan ja Dirlandaa soimaan niin siinä on vastustajakin ihmeissään”

Jos on JoSePalla ollut pientä turbulenssia miehistössä, niin KaDyn puolella on käynyt varsinainen pyörre. Neljä ukkoa ulkomaille, kaksi pahimman kilpakumppanin Akaan riveihin ja kaksi muuten vaan jäänyt ringin ulkopuolelle.  Runkopelaajat Kytölä, Korsunov ja Newton Jr. saivat kuitenkin seurakseen mm. Lassi Lintulan, Juho Väinälän ja JoSePasta KaDyyn takaisin siirtyneen Markus Rautiaisen, joten laatua löytyy runsaasti edelleen.  Uudet miehet ja uudet kuviot ottavat tietenkin  KaDyn valmentajalta Vasko Vujovicillakin oman aikansa, joten nyt on ne hetket kun KaDyn voi kunnolla haastaa. Toki perusosaamisen taso on herroilla niin korkea, että virheisiin ei tuota rosteria vastaan ole varaa.

JoSePasta hävisi aimo annos kokemusta keväällä, joten hyvin menneestä avausottelusta huolimatta kaikki pelikirjan sivut eivät ole JoSePallakaan vielä puhki luettu. Uusia pelaajia on ajettu rinkiin koko alkusyksy, eikä kokoonpano  ole vieläkään täysin lukkoonlyöty.  Uusia juttuja on hiukan uudenlaisten pelaajien myötä treenattu , joten uskotaan että haaste voidaan heittää ihan tosissaan. Mr. Paappasen sanoin: ” Kyllähän tässä omaa tasoa lähdetään mittaamaan innolla. Hyviä joukkueita vastaan on turha lähteä maalintekokilpaan, koska sen todennäköisesti häviää. Pyritään pelaamaan yhtenäistä puolustuspeliä, luotetaan omaan tekemiseen ja kotikentän tuomaan etuun. Katsotaan sitten pelin jälkeen, mitä jäi käteen. ”

JoSePa – KaDy siis lauantaina 5.10 . klo 16:00! Joukkue on terve, valmentaja on terve, jopa tämän kirjoittaja on lähes terve, joten nyt huudetaan!

 

Petri Hentinen