Leijonaa mä metsästän…

 

…mutta siinähän kannattaa olla tarkkana ettei se puraise!

JoSePan tavoiteasettelu osui syksyllä ihan kohdalleen. Sarjapaikan uusimista pidettiin minimitavoitteena, se varmistui jo hyvissä ajoin ennen maaliskuuta. Loppumetreille asti saatiin jännittää sitä, irtoaako paikka pudotuspeleissä, ja mikä on sijoitus. Sillä oli sikäli merkitystä, että kahdeksannella sijalla olisi saatu paikallistaisto aikaiseksi runkosarjaykkösen Kampuksen Dynamon kanssa. Kun sarjasijoitus oli seitsemäs vastaan saadaan hurjassa voittoputkessa oleva Cup-mestari ja viime vuoden SM-hopeamitalisti Leijona Futsal Akaalta.  Vähällä oli ettei KaDy olisi joka tapauksessa tullut vastaan, jyväskyläläisillä oli pikku tappioputki runkosarjan lopuksi ja LeiF ja GFT tulivat lopulta tasapisteisiin. Se olisiko KaDy ollut hyvä vai huono asia, jää ehkä tulevien vuosien varaan.

Joka tapauksessa huomenna Toijalan monitoimihallilla on tarjolla kunnon kyyti, onko se kylmää riippuu hieman myös JoSePasta. Vastassa on läpeensä taitava ja rutinoitunut porukka, missä on peräti viisi vasuria. Pivot-pelaajat Petri Grönholm ja Juhana Jyrkiäinen ovat valtakunnan eliittiä, mutta on täysin makuasia mitä pelaajia LeiFistä haluaa nostaa esiin. Joukkueessa ei heikkoja lenkkejä ole Lisäksi LeiF saa usein pallollisen aloitteen itselleen nostamalla omalta alueelta maalivahdin mukaan peliin.

JoSEpa pääsee kuitenkin pelaamaan puolivälieriä aikalailla paineettomassa tilassa. Avainlause lienee se, että tilanteesta pitää nauttia. Kukaan ei luule että JoSePa häikäisee LeiFiä vastaan pallonhallinnallaan, mutta armottomalla asenteella puolustuksessa sekä omia vahvuuksia hyväksikäyttämällä kaikki on mahdollista. Mitään ihme temppuja ei valmennus tässä vaiheessa pysty tuomaan enää esiin.Joukkueen terveystilanne on pieni arvoitus, kaikenlaista pientä vaivaa  on tässä vaiheessa kautta, mutta eiköhän sama tilanne ole kaikilla joukkueilla.

Joutsasta lähtee pienehkö, mutta luultavasti äänekäs fanibussi paikan päälle Toijalaan. Peli alkaa klo 16.3. klo 15:00 ja on luonnollisesti seurattavissa Futsal Liiga-TV:n sivuilla.

 

Petri Hentinen