Liiga alkoi voitolla

 

 

Kehnohkot treenipelit jättivät tukun kysymysmerkkejä ilmaan ennen JoSePan liigapelejä, mutta lauantai-iltana saatiin vähän vastauksia: JoSePa lienee valmis. 203 silmäparin katsoessa JoSePa kaatoi viimeisenä neljänä vuotena kolme mestaruutta kaapineen Sievi FS:n maalein 4-3 (0-0)

JoSePa lähti peliin kahdella ketjulla. Penkille jäi vielä kentällinen pelaajia, mm. Janne Kosunen istui ensimmäisen jakson penkillä.  Ykköskentässä pelasivat Malin,Kotimäki,Savela ja Piili, kakkosessa uudet miehet Rautiainen, Keskinen, Kalliokoski ja Ikonen, maalissa Aake Partio.  Peluutukseen oli selkeät syyt, osa joukkueesta on ollut niin vähän aikaa yhdessä että haettiin valmiita kokonaisuuksia jotka ovat yhdessä pelanneet.

Jari Kotimäki oli karussa jo ensimmäisillä sekunneilla, Sievin kapteeni Heikkilä toivotti Jarin tervetulleeksi liigaan jalkakampilla. JoSePan tutut aseet purivat myös Sieviin, kova prässi ja suunnanmuutokset toivat JoSePalle ensimmäisellä jaksolla lukuisia maalipaikkoja. Tuhlareina kunnostautuivat  Jesse Kalliokoski ja  Jari Kotimäki. Sievin hyökkäykset olivat pidempiä, ja paikkoja tuli tasaisesti heillekin. Molemmat maalivahdit esittivät ensimmäisellä jaksolla upeita torjuntoja. Lähimpänä maalia oli Jesse Kalliokoski, joka tykitti tolppaan, kerran pallo pyöri myös JoSePan maaliviivalla.

Toisella jaksolla JoSePan liike hieman tasaantui, ja Sievi sai pitkiä hyökkäyksiä. Yhdestä sellaisesta Radik Akhmenkhatov vei vieraat tolpan kautta 0-1 johtoon. JoSePa tasoitti viiden minuutin päästä, kun Markus Rautiainen veti vapaapotkusta lujaa muurin läpi JoSePan tasoihin. Vain minuuttia myöhemmin Rautianen tuli läpi väkisin vasemmalta ja löysi takatolpalta peliin mukaan tulleen Janne Kosusen: 2-1. Sievi kuitenkin tasoitti jo minuutin päästä lähes vastaavalla tavalla, Kai Paakkari veti takatolpalta tyhjiin. Janne Kosusen huutoa kuultiin uudestaan 33 minuutilla.  Kalliokoski blokkasi ja Jose Ikonen antoi kulman Jannelle jalkaan, Kosunen veti kovaa maalivahti Toivolan korvan juureen JoSePalle lukemat 3-2. 37 minuutin kohdalla Sievi otti reikäpaidan käyttöön. Se kostautui, Rautiainen riisti pallon ja laittoi tyhjiin 4-2. Sievi kavensi vielä Atte Häivälän maalilla, mutta JoSePa kesti viimeiset puolitoista minuuttia.

JoSePan yhtenä tavoitteena tälle vuodelle oli että kotisalissa pitää pystyä haastamaan kuka tahansa. Sievi käy hyvin tällaisesta mittarista, huolimatta siitä että Sieviltä puuttui jalkapallon takia vielä kentällinen pelaajia. JoSePalta puuttui ainoastaan Jarkko Kosunen, jalkapallon takia hänkin. Ensimmäinen jakso oli JoSePalta hienoa peliä, vain maalit jäivät puuttumaan. Toisen jakso oli tasainen, mutta kokonaisuutena JoSePa loi selvästi enemmän vaarallisia paikkoja. Tolppalaukauksetkin päättyivät 2-2. JoSePan parhaana palkittiin loistavan sisääntulon toisella jaksolla tehnyt Janne Kosunen, Sievin parhaaksi raati katsoi maalivahti Miika Toivolan.

 

Valmentajien kommentit:

JoSePa/Mikko Paappanen: Hyvin toimi prässipeli molemmilla kentällisillä. Samoin peliaika jakaantui nyt paljon paremmin kuin treenipeleissä, vaihdot eivät venyneet pitkiksi ja jaksettiin pitää tempoa yllä. Meillä on kapea, mutta hyvä rosteri, siitä kertoo sekin että Jannen tasoinen pelimies aloitti viltissä, ja tuli sitten ratkomaan pelin.

Sievi/ Kaj Ollikainen: Hyvin tiedettiin miten JoSePa pelaa, olen ollut täällä AS Moonin kanssa muutamia kertoja. Oman keskustan peli hieman epäonnistui,  JoSePa sai sitä kautta paikkoja. Prässipeli ja suunnanmuutokset eivät olleet mikään yllätys. Kaksi erikoistilannemaalia ratkaisi tänään.