Loiske kävi Joutsassa

JoSePa siirtyi FutsalYkkösen piikkipaikalle lauantaina kotipelin jälkeen. Asennemittari sarjajumbo Sääksjärven Loiske kävi Joutsassa häviämässä selkeästi maalein 7-1 (4-0). Niinpä JoSePa siirtyi pisteellä ohi Oulun Tervareitten, jotka tosin ovat pelanneet ottelun vähemmän. Samalla JoSePan Jari Kotimäki siirtyi FutsalYkkösen pistepörssin kärkeen.

Itse ottelussa ei kuitenkaan mitään saanut ilmaiseksi. Loiske on kyläseurastatuksestaan huolimatta entinen liigaseura, joka on kasvattanut useita valmentajia ja pelaajia liigaan asti. Kyläseurahan se on oikeastaan JoSePakin.

Loiske tuli Joutsaan selkeästi puolustus edellä. Vauhti otettiin pelistä pois huolellisella pelaamisella ja JoSePan saadessa pallon koko Loiskeen nelikko jäi keskirajan omalle puolelle. JoSePa jauhoi kuitenkin tasaisella tahdilla maalipaikkoja, ja kuudennella minuutilla kulmakuvio toi tulosta. Jarkko Kosunen tökkäsi takatolpalta JoSePan 1-0 johtoon. Seuraavan kympin peli aaltoili puolelta toiselle sillä erotuksella, että JoSePa loi paikkoja syöttöpelillä, Loiske laukoi kaukaa. Muutama kerran Loiske sai hyvän vastahyökkäyksen, mutta JoSePa puolustus ehti peittämään maalintekoyritykset. 16 minuutin kohdalla kotijoukkue sai kulman, ja otti ennen sitä aikalisän. Kulmakuvio päättyi Olli Malinin etunurkkalaukaukseen, 2-0. Seuraavalla minuutilla JoSePa teki vielä kaksi maalia (Olli Piili ja Jari Kotimäki), eli tämä peli alkoi olla hanskassa.

Toisen jakson alku meni täysin JoSePan tahtiin. JoSePalla oli tolppalaukauksen lisäksi lukuisia paikkoja, kunnes 28 minuutin kohdalla rävähti. Janne Kosunen otti Otto Piilin pitkän pystysyötön maalin edessä haltuun, odotti että maalivahti menee maihin ja nosti pallon yläpeltiin: 5-0. Tämän jälkeen estot hävisivät Loiskeeltakin ja peli meni hyökkäyskarkeloiksi. Hiukan linjattomasti viheltäneet tuomari saivat pelaajatkin lämpiämään, joten tunnettakin saatiin ihan kivasti mukaan. Olli Malinin takanurkkaveto ja Matias Paappasen komea volley ylänurkkaan vei JoSePan jo 7-0 johtoon ennen Loiskeen kavennusta.

Loiske tuli Joutsaan hakemaan yllätystä huolellisella puolustamisella, mutta JoSePan nopeus ja juonikkuus hyökkäyspäässä oli lopulta liikaa. Vieraat lämpenivät lopussa aikalailla tuomareille (5 keltaista) muutamista hiukan ihmeellisistä vihellyksistä, mutta peli oli siinä vaiheessa jo 5-0. Ville Mansikkamäki taisteli maalilla sen minkä ehti, Markus Sairiala on edelleen joukkueen kovin luu pelillisesti. JoSePan hyökkäyksessä kolmikko Malin-Kotimäki-Piilitx2 pyöritti rulettia totuttuun tapaan, maalipaikkoja JoSePalla oli 28 Loiskeen 16:tta vastaan. Priimapaikat vierailla jäivät yhden käden sormiin. The Kosuset pohjalla pitivät pelin ohjakset koko ajan JoSePan käsissä, kunhan saadaan Tarkkokin pois sairaslistalta niin tilanne vaan paranee

JoSePan hyökkäyspeli oli taattua tavaraa, mutta JoSePan puolustus on alkukauden ollut täyttä rakennebetonia. Kaikissa tilanteissa omassa päässä pysyy nöyryys mielessä, ja menetysten jälkeenkin omaan päähän tullaan aikamoista ravia peittämään ja blokkaamaan vetoja. Ihan joka äijä tulee, mutta erityisesti tämän pelitavan maestro on Janne Kosunen, jonka asenne on täyttä rautaa pelistä toiseen. Lisäksi maalivahdit ovat olleet erinomaisia, erityisesti Aake Partio on ihan ykkösmiehiä tässä sarjassa. JoSePa on pärjännyt fyysisessä pelissäkin erinomaisesti, vaikka joukkue ei ole koolla pilattu. Lisäksi JoSePa taitaa olla Ykkösen nopein joukkue, joten kärkisijaa ei näillä eväillä voi pitää minään suurena vääryytenä. Kevääseen on kuitenkin vielä pitkä matka.

Ensimmäisen kierroksen päätös on JoSePalla Tampereella ensi viikonloppuna, missä vastaan tulee sarjanousija ACE.