Momenttia lisää…

Hyvästä valmistautumisesta saati itseluottamuksesta ei ollut viime lauantaina apua, kun itseluottamusta puhkuva KPV Monkulat kävi ryöstöretkellä Joutsassa. Erittäin fyysisen väännön jälkeen KPV vei pisteet Kaustisille maalein 5-8 (3-4)

FutsalYkkönen alkoi JoSePan kannalta peräti oudolla tavalla. 11 sekunnin pelin jälkeen KPV sai vaparin Aake Partion pelattua palloa alueen ulkopuolella. JoSePan ihmetellessä tuomiota vieraitten Bright Ihionu pisti pallon paikalleen ja samantien pömpeliin. Ei ihan ideaalialku. Tämän jälkeen pystypaini alkoi ja vähän aikaa mentiin reikä päässä päästä päähän. Tuomarilinja oli lauantaina mallia erittäin salliva, joten peli meni hyvin fyysiseksi. Mitään sikailuja ei kentällä nähty, mutta käsien käyttö oli hyvin vapaata, ja erityisesti isokoinen vierasjoukkue käytti tätä siekailematta hyväkseen.

JoSePa pääsi peliin hyvin mukaan ja siirtyi erän puolenvälin maissa jo 3-2 johtoonkin. Tämän jälkeen pääosaan astuivat karmeat puolustuspään virheet. JoSePa pakitteli turhan usein hyökkäyksissä, ja KPV pääsi antamaan pienellä riskilläkin pallolliselle painetta. Virheet kostautuivat, toisen jakson viidennellä minuutilla JoSePa oli tappiolla jo 3-6. Reikäpaita otettiin jo tässä vaiheessa käyttöön, mutta tiukkaan puolustukseen vetäytynyt KPV ei hirveästi paikkoja antanut kotijoukkueelle. JoSePalta ei oikein löytynyt tässä vaiheessa riskinottokykyä, keskialueella pyörittely ei johda mihinkään.

”Jos pelataan rugbyn säännöillä, sitten pitää pelata rugbyä!” Siinä valmentaja Mikko Paappasen kommentti pelin tuomarilinjaan. Esimerkiksi 1-2 ja 3-3 maaleissa JoSePan pelaaja blokattiin kylmästi käsin pois tilanteesta ennen maalia. KPV:tä on asiasta turha syyttää, he pelasivat kuten tuomarit antoivat pelata. JoSePalla oli aluksi vaikeuksia sopeutua linjaan ihan kokoeronkin takia. Ensimmäisellä jaksolla JoSePalla oli riittävästi paikkoja laittaa peli pakettiin, mutta tässä vaiheessa KPV:n maalivahti Janne Björgren esitti loisto-otteita. Toinen erinomaisesti esiintynyt vieras oli 4 maalia tehnyt Jussi Mikkola. Huomionarvoista oli lisäksi maalinteon tehokkuus, KPV:llä ei tuhannen taalan paikkoja jäänyt käyttämättä. Ensimmäisen jakson lopussa ja toisen jakson alussa JoSePa tarjosikin niitä yllinkyllin.

JoSePan paras pelaaja lauantaina oli Otto Piili, joka vastasi kovaan kovalla, ja pystyi vääntämään tasapäisesti isokokoisten vieraitten kanssa. Muutenkin JoSePalla ei varsinaisesti fyysisen pelin kanssa ollut ongelmia, puolustuspään virheet tämän pelin lopulta ratkaisivat. 5 maalia pitää riittää otteluvoittoon tällä tasolla.

Tästä lähdetään kohti kohti paikallisottelua ensi viikonloppuna. Kakkosesta tuttu LPK nousi myös täksi kaudeksi ykköseen, ja LPK:N JoSePa kohtaa ensi lauantaina Jyväskylän Hippoksella.