Mystinen tasuri

 

JoSePa sai ensimmäisen pisteen Turun seudulta Futsal-Ykkösessä. Aikaisemmin varsinaissuomesta ei ole tullut kuin kokemusta, nyt TPK ja JoSePa saivat aikaa tasapelin 5-5 (0-2). JoSePan kannalta tasapelissä oli katkera sivumaku, enemmänkin oli tarjolla.

JoSePa oli matkassa kymmenen ukon voimin, kaksi maalivahtia ja kahdeksan kenttämiestä. Edellisen pelin kurko Jakke Kosunen oli pois, joten Tarkon pelillinen kuorma kasvoi tässä pelissä. Vastaavasti Jari Kotimäki oli palannut Kauko-Idän Matalan meren leiriltä terveenä ja pelikunnossa.

JoSePa aloitti ottelun terävästi. Heti ensimmäisestä tilanteesta kotijoukkueen maalivahti joutui venymään loistavaan torjuntaan pitääkseen lukemat nollissa. Seuraavassa tilanteessa kuitenkin jo verkko helisi kun Jari Kotimäki pääsi irtopalloon maalin edustalla vieden JoSePan 0-1 vierasjohtoon heti ensimmäisellä minuutilla. Maalin jälkeen TPK:kin pääsi peliin mukaan, mutta JoSePan maalilla Aake Partio torjui yritykset. Pelissä oli paljon vauhtia ja vähän järkeä, alun hurlumheissä maalipaikkoja siunaantui molemmille joukkueille. 13 minuutilla Kotimäki tuikkasi JoSePan 0-2 johtoon maalivahdin tarjoamasta riparista . Enempää osumia ei nähty ensimmäisellä puoliskolla.

Toinen puoliaika alkoi samalla tavalla kuin ensimmäinenkin. Janne Kosunen riisti ensimmäisellä minuutilla pallon ja siirsi vieraat jo 0-3 johtoon. Tämän jälkeen JoSePa passivoitui liikaa ja TPK otti pelin hallinnan itselleen. Paine tuottikin nopeasti tulosta kun Joonas Manzo kavensi erikoistilanteesta kotijoukkueen peliin mukaan. Paine jatkui JoSePan päässä ja 28 minuutilla TPK nousi jo maalin päähän hienon hyökkäyksen päätteeksi.

JoSePa kuitenkin ryhdistäytyi tämän jälkeen ja tilanteita alkoi taas syntyä kotijoukkueen päähän. 30 minuutin kohdilla JoSePa tuikkasi itsensä kahdella pikamaalilla jo turvallisen tuntuiseen 2-5 johtoon Olli Piilin ja Kotimäen kolmannella osumalla. Piilin maali tuli hienon kuviohyökkäyksen päätteeksi, Kotimäen hattutempun kruunasi hänelle tyypillinen suoritus, riisto, väkisin tekopaikkaan ja pallo pömpeliin.

Muutama minuutti mentiin päästä päähän ja JoSePalla oli hyvät saumat naulata peli, mutta enää ei mennyt sisään mistään. Kun kellossa oli viisi minuuttia jäljellä, otti TPK aikalisän ja reikäpaidan kentälle. Sitten alkoikin tapahtua. TPK:n reikäpaitapeli pyöri mallikkaasti ja kipuaminen tasoihin alkoi. Manzo teki heti 36 minuutilla maalin ja loi uskoa kotijoukkueeseen. JoSePan muoto oli puolustettessa ihan tyydyttävä mutta pallo jäi pomppimaan katkojen jälkeen vaarallisesti omalle alueelle. Samalla tavalla tuli seuraava maali, parin pompun jälkeen pallo oli jälleen maalissa. Tasoitus tulikin sitten 5 sekuntia ennen loppua ruuhkasta ja tolpan kautta, ja edes videoita aktiivisesti tuijottamalla ei selvinnyt mistä se oikein sisään meni.

Lievästi katkera tasuri toi kuitenkin yhden pinnan, ja JoSePan asema taulukossa on edelleen hyvä.

JoSePa jatkaa edelleen sarjan kärjessä, ja pinnat ovat jatkossa yhtä tiukassa. Ensi lauantaina Joutsaan saapuu sarjan puolenvälin paikkeilla majaileva FC Rauma.

Petri Hentinen