PP poistui lumisateeseen ilman pisteitä

 

 

Heti ottelun alusta alkaen JoSePa saa hyvän paineen vierasjoukkueen päätyyn, prässää aggressiivisesti eikä anna vieraille mahdollisuuksia rakentaa kunnon hyökkäyksiä.  Peliä on pelattu 3:45, kun Oskari Luoma riistää vierasjoukkueen syötön keskialueella, painelee pitkin vasenta kenttäpuoliskoa ylös ja viimeistelee vasurilla takanurkkaan lukemat 1-0.  Lopun ajan ensimmäisestä kymmenminuuttisesta JoSePa pitää paineen lähes täysin PP:n päädyssä ja luo tasaiseen tahtiin maalipaikkoja, jotka kuitenkin päättyvät vierasjoukkueen hyvän blokkaamisen ansiosta sivuraja- tai kulmapotkuiksi. Vierasjoukkue ei tänä aikana saa aikaseksi muuta kuin pari vastahyökkäysyritystä, yhden vaparin ja yhden hyvän toimituksen takatolpalle johon nro 7 ei aivan ennätä liukua ja ohjaa pallon puolisen metriä ohi.

Ekan kympin jälkeen nähdään PP:n ensimmäisen puoliajan ainoa hyvä vaihe, jonka aikana PP painaa vähän lisää kaasua ja tulee kovaa 1v1 tilanteisiin ja poistuu useammin pallon kanssa kuin ilman. Tästä tuloksena kourallinen vaarallisia hyökkäyksiä ja pari maalipaikkaa, mutta tulosta ei kotijoukkueen onneksi vielä tule. Tämän jälkeen PP saa satunnaisia hyökkäyksiä aikaiseksi, mutta ensimmäinen puoliaika on loppuun asti kuitenkin täysin kotijoukkueen hallussa ja vieraat vaikuttavat aseettomilta Josepan hyvää puolustusta vastaan. Ajassa 17:48 Josepa saa kulmapotkun. Oikeasta nurkasta Tarkko Savela vippaa pallon puolustusryhmityksen yli Benno Hanslianille, joka tykittää volleystä taululle 2-0 JoSePan hyväksi. Pari minuuttia myöhemmin, kun ensimmäistä puoliaikaa on jäljellä yksi minuutti, Josepa ottaa viidennen virheen. Parikymmentä sekuntia tästä Jari Kotimäki katkaisee PP:n veskan pystypallon ja suuntaa kohti vihollisen maalia, syöttää vasemmalta nousseelle Matias Paappaselle pallon vauhtiin, josta Masse viimeistelee takanurkkaan pukukoppilukemat 3-0.

Toinen puoliaika alkaa rytinällä. Heti 37:n sekunnin jälkeen Hanslian haastaa vasenta laitaa ylös ja toimittaa pallon maaliedustalle, jossa palloa odottelee Janne Kosunen sekä Oskari Luoma, etäisyyttä maaliin yksi metri, maali on tyhjä, Luoman asento kaikkea muuta kuin tasapainoinen, Luoma tökkää pallon päätyrajasta yli. PP70 tuli kuitenkin myös pelaamaan ja näyttää kyntensä ajassa 1:54 kun Joona Valkama pelaa Mika Ahoselle pystypallon oikeaa laitaa pitkin, josta Ahonen ampuu ensimmäisellä kosketuksella kovaa etualanurkkaan 3-1 kavennuksen ohi Aake Partion. Toisella puoliajalla PP saa pari hyvää hyökkäysmyllyä Josepan päätyyn mutta kotijoukkueen puolustus hoitaa tilanteet siististi ja peli on edelleen joutsalaisten hallinnassa. Kellossa 6:45, kun vierasjoukkue prässää ja pakottaa joutsalaiset omalle alueelle. Josepa joutuu kierrättämään pallon alakerran kautta, pallo Partiolle. Partio pelaa Matiakselle, joka nostaa pallon keskialueelle prässin alta, Jari Kotimäki ottaa pallon haltuun, pyörähtää vasenta laitaa pitkin vapaaksi ja laukoo vasemmalla jalalla oikeaan takanurkkaan kotijoukkueen 4-1 johtoon. Seuraavat viisi minuuttia on melko tasaista peliä, mutta Josepan puolustus pelaa tilanteet ehkä hieman paremmin kuin vierasjoukkue. Tämän johdosta kotijoukkueelle siunaantuu muutamia paikkoja PP:n jäädessä käytännössä ilman. 7:45 ajassa Josepa ottaa kolmannen virheensä ja PP:n Mika Ahonen on kyseessä olevan tilanteen vakavuudesta päättäväisesti eri mieltä tuomarin kanssa ja juttelee itselleen keltaisen kortin. 11:04 pelattu toista puoliaikaa ja Josepalla rajapotku. Benno Hanslian kimpoaa ylös pitkin vasenta laitaa, jota myöten Janne Kosunen vippaa rajapotkun Bennolle vauhtiin ja kannustaa ampumaan suoraan Bennon juostessa palloa kiinni. Vierasjoukkueen maalivahdin kaaren tuntumassa Benno tavoittaa syötön kiinni ja tulittaa vauhdista ensimmäisellä kosketuksella pallon takayläseen. Lukemat jo 5-1 Josepan hyväksi.

Toista puoliaikaa on pelattuna 11:36, kun Josepa ottaa viidennen virheensä tälle puoliajalle. Tästä reilu minuutti eteenpäin ja PP-70 ottaa aikalisän ja tämän myötä pelaa loppuottelun reikäpaidalla. Pitkän aikaa Josepa puolustaa hyvin eivätkä, vieraat saa oikein maalipaikkaa aikaseksi, kunnes ajassa 36:12 PP löytää vapaan pelaajan maalin edestä ja pääsee muutamasta metristä laukomaan. Partio kuitenkin venyy huipputorjuntaan. Parikymmentä sekuntia myöhemmin Janne liukuu hienoon blokkiin vaaralliselta paikalta ammutun vedon eteen, seurauksena kulmapotku. Kulmasta PP pelaa muutaman nopean syötön ja pallo toimitetaan maalin edustalle, missä pallo pomppaa maalinedushässäkästä  ylös ja vieraiden kapteeni Markus Säde hyppää perään ja pukkaa pallon maaliin kaventaen pelin 5-2:een Partion vielä painiessa matossa. Maali kirjataan aikaan 36:49. Alle minuutti tästä, ajassa ajassa 37:30, PP pyörittää edelleen ylivoimalla. PP pelaa pallon alaspäin Markus Säteelle, joka harhauttaa itselleen laukaisupaikan noin 10 metrin etäisyydeltä oikealta kenttäpuoliskolta. Komea tykki kotijoukkueen etuylänurkkaan kaventaa lukemiksi 5-3. PP prässää kovaa loppupelin ajan pakottaen Josepan vaikeisiin pelinavauksiin ja purkupalloihin. Ajassa 18:52 Josepa saa kuitenkin käynnistettyä hyvän hyökkäyksen, kun Partio toimittaa pallon ylös vasempaan laitaan Otto Piilille, joka suojaa hyvin palloa syvällä vihollisalueella. Piili pudottaa pallon alas perässä nousseelle Benno Hanslianille, joka lämää vastapallosta vastakkaiseen ylänurkkaan lukemat 6-3 kotijoukkueen hyväksi. Pelin viimeiseksi tilastomerkinnäksi kirjataan vielä vierasjoukkueen maali, joka syntyy kun Mikko Ala-Hakuni pelaa itselleen seinän päätyrajalla seisovan Jussi Rasvan kanssa ja pääsee maalin edestä toimittamaan pallon Aake Partion jalkojen alta maaliin kaventaen lopullisiksi lukemiksi 6-4.

Josepa pelasi tänään ehjän ja hyvän pelin. Josepan puolustus pelasi korkealla, oli tiukasti vierasjoukkueessa kiinni koko ajan ottaen vapaan tilan vastustajalta pois. Tästä johtuen monet vierasjoukkueen vaarallisen näköiset vastahyökkäykset pysähtyivät jo keskiviivan tuntumaan sillä Josepa tuntui saavan aina 1 tai 2 jätkää karvaamaan vastaan, kun hyökkäys näytti käynnistyvän. Tällöin joutuivat vieraat pelaaman pallon takaisin alas ja hyökkäys käynnistyi uudestaan Josepan kuitenkin ollessa jo puolustusasemissa. Toisena plussana mainittakoon, että tänään kotijoukkueen viimeistely onnistui paljon paremmalla prosentilla kuin eilisen pelissä SoVoa vastaan.

Vierasjoukkueella oli oikeastaan kaksi hyvää vaihetta pelissä. Ensimmäisen puoliajan puolivälistä löytynyt tehopiikki, jonka aikana vieraat loivat muutaman vaarallisen paikan, sekä toisen puoliajan viimeiset kuutisen minuuttia, kun vieraiden ylivoimapeli tuotti tulosta kolmen maalin verran ja paikkojakin oli muutama näiden päälle. Tämän lisäksi PP:n syöttöpeli ja erityisesti pitkät puolenvaihtosyötöt ja läpisyötöt tuntuivat kolisevan tänään enemmän salin seiniin kuin omien tossuihin.

JoSepa nousi voiton myötä viivan päälle ja saattaa pelata jälleen pudotuspeleissä. Se riippuu kahdesta asiasta, eli otteluista ToPV – JoSePa ja Sievi FS – FS Kemi. JoSePa on pinnan Sieviä edellä, joten vielä jää jännättävää viimeiselle kierrokselle.

 

Santeri