Sarjatulta Joutsassa

JoSePa pisti pitkästä aikaa parasta pöytään kotiottelussa Zenith Myllypuroa vastaan. 3 pinnaa irtosi varsin tasapainoisen esityksen jälkeen maalein 9-4 (4-1)

Peli alkoi todella räväkästi, ennen ensimmäistäkään torjuntaa pallo oli jo neljä kertaa maalissa. Aikaa tähän meni kokonaista 2 minuuttia 3 sekuntia. Ajassa 0:15 Kotimäki siirtää pallon omalla alueella Kosuselle, Janne nousee laitaa pitkin ja esittelee hauistaan alanurkkalaukauksen jälkeen. Seuraava JoSePan hyökkäys ajassa 1:07, jälleen Kotimäki syöttää ja nyt on Malinin vuoro maalata. Jotta ei liian yksitoikkoiseksi menisi, 1:44 Henri Palometsä laittaa varpaan väliin Henri Karhatsun laukaukseen; 2-1. Paluu päiväjärjestykseen tapahtuu ajassa 2:03, Otto Piilin laukaus painuu takanurkkaan Tero Kuparin syötöstä.

Tässä vaiheessa Zenith otti aikalisän, varmaan teemalla Mitä!?Miksi? Ja miten tästä eteenpäin? Aikalisän jälkeen Zenith otti/sai pallolliset ohjakset itselleen, mutta JoSePa ei laskenut heitä juurikaan paikoille. Kaksi hyvää torjuntaa Aake esitti, vastaavasti toisessa päässä pallo putsattiin kaksi kertaa maaliviivalta. Toisen putsauksen esitti Valtteri Peltonen, joka blokkasi selällään Kuparin takanurkkaa kohti menneen laukauksen. Ajassa 13:14 JoSePa sai kulman. Kosunen-Malin, Kotimäki, ja pallo takatolpalta maaliin. Jakson loppuhetkillä JoSePalla oli vielä mahdollisuus lisätä johtoa, mutta tauolle mentiin 4-1 lukemissa.

Toisen jakson JoSePa aloitti taas ryminällä. Ajassa 20:35 Jari Kotimäki veti kovaa kohti maalia, Antti Kahilampi sai kaatuessaankin kantapäätä väliin ja pallo vastustamattomasti ylänurkkaan; 5-1. 21:56 Valtteri Peltonen riisti pallon alimmalta mieheltä, yksin läpi ja 6-1 takanurkkaan. Niko Hakola kavensi ajassa 23:06, mutta 36 sekuntia myöhemmin Malin veti ruuhkan takaa 7-2, Kotimäki teki tähän maaliin loistavan hämäyksen. Sitten taas vähän rauhoituttiin.

Zenith piti jatkossa hiukan enemmän palloa, mutta JoSePa piti pääosin paketin hyvin tiiviinä ja blokkasi useimmat Zenithin laukaisuyritykset. Kaksi kaunista maalia Zenith värkkäsi, JoSePan hyvät vastahyökkäykset jäivät tässä vaiheessa ilman tulosta. Viisi minuuttia ennen loppua Zenith otti reikäpaidan käyttöön. Pienen pyörittelyn jälkeen Aake Partio nappasi laukauksen kiinni, ja pisti 8-4 tyhjään maaliin. Lopussa Zenith veti kerran ylärimaan, ja JoSePa laittoi pallon pari kertaa niukasti tyhjän maalin ohi. Minuutti ennen loppua Kotimäki rynni laidalta pakin ohi ja juuri ennen päätyrajaa käänsi maalille, mistä Kahilampi laittoi alanurkkaan illan toisen osumansa.

Avain pelin hallintaan lienee siinä, että Janne Kosunen sai pitkästä aikaa pohjapelaajaksi kaksikin kaveria, Tero Kuparin ja Tarkko Savelan. Niinpä JoSePa pystyi pyörittämään peliä tasapainoisesti. Tarkko oli toisen jakson sivussa lievän loukin jäljiltä. Jari Kotimäki sai pienen kotipelijumin kunnolla auki, tehot eilen 1+5! Olli Malin on saanut tehot esiin hyökkäyspeliin päästyään kuukausi takaperin armeijasta, nyt hyrrä pyörii edellisvuoden malliin. Yhdessäkin vastahyökkäyksessä paria paino-ja pituusluokkaa isompi mies roikkui paidassa ja välillä housuissa, mutta Olli menee vaan…

Antti Kahilampi KUULUU myös pelaavaan kokoonpanoon eikä kirjurinpöydän taakse. Ei ehkä ihan vielä pohjapelaajaksi, mutta maaliin osuu ihan kiitettävästi. Aake Partio sai puolenkymmentä pahaa kutia torjuttavaksi, mutta hoiti ne varmasti. Loput kehun sitten ensi kerralla, joka osaltaan hyvä esitys JoSePalta.

Zenith oli matkassa voimalla seitsemän kenttäpelaajan. Parhaiten erottuivat tehot 1+2 nakuttanut Henri Karhatsu, sekä isokokoinen ja hyvin palloa suojaava Oleg Saratsin. Kokonaisuutena Zenithin pelinrakentelu ei sota-alueella eli hyökkäysalueella ollut riittävän nopeaa, murtavat syötöt jäivät uupumaan. Joukkue yritti kuitenkin loppuun asti.

Tänään sunnuntaina 5.2. JoSePa matkaa Sieviin FutsalCupin puolivälierään hallitsevaa Suomen mestaria vastaan. Seuraava sarjaottelu on kahden viikon päästä lauantaina FC Opaa vastaan Joutsassa.