Synkkä yksinpuhelu

JoSePa synkisteli viime lauantaina niukan viime hetkien tappion FutsalYkkösessä. Turkulainen TPK kävi toisen jakson hallinnan päätteksi kuittaamassa pisteet äärimmäisen niukasti maalein 5-6 (3-4)

JoSePa hallitsi ottelua ensimmäisen vartin, ja meni jo 4-1 johtoon Otto Piilin komean koko kentän soolon ja Olli Piilin hattutempun myötä. JoSePan hyvä karvaus sai TPK:n roiskimaan palloa ja paine pysyi vieraitten päädyssä. Ensimmäisen jakson lopussa merkkausvirheet kostautuivat ja kahdella nopealla maalilla TPK tuli maalin päähän. Maalit olivat toistensa peilikuvia, parilla poikittaissyötöllä JoSePan puolustus pelattiin ulos, eikä Niko mahtanut maalin kulmalta tehdyille osumille mitään.

Toisella jaksolla TPK piti aloitteet itsellään karvaamalla ja hyvällä pallonhallinnalla. JoSePan 5-3 johto-osumasta huolimatta koko ajan oli pieni huoli siitä että miten pelkkä puolustaminen ja vastahyökkäykset toimii. No ei toiminut, viimeisen vitosen aluksi vieraitten K-P Koivunen käveli JoSePan puolustuksen keskelle ja kavensi. Muutamaa minuuttia myöhemmin vieraitten primus motor Joonas Manzo tykitti tasoituksen ja heti perään Eetu Kauria voittomaalin TPK:lle.

Maalipaikkoja oli kummallakin, mutta siinä missä JoSePa ei tahtonut saada paikoista kutia edes lähtemään saati maalia kohti, TPK piti Niko Rantasen lämpöisenä koko ottelun ajan. JoSePa sai pelissä useita hyviä ylivoimahyökkäyksen alkuja, mutta edelleen joukkueen perisynti vaivaa, niistä ei saada edes kunnollista maalipaikkaa. Sinänsä kotijoukkueen karvauspeli toimii hyvin silloin kun sitä tehdään. Toisaalta on kai kysymys jonkinlaisesta lumipalloefektistä, kun tolppakuditkaan eivät koskaan kierähdä sinne maalin puolelle. Onnikin pitää ansaita. Kuvaava yksityiskohta toisen jakson pelissä oli se, että Koivusen kavennuksessa JoSePalla oli 0 virhettä, siitä huolimatta mies kävelee kenenkään isommin estelemättä maalipaikkaan. Olihan siinä ehkä taidollakin vähän tekemistä asian kanssa, mutta menee se Zlatankin nurin kun riittävästi tuuppaa…

Oli siellä paljon hyvääkin. Niko Rantanen teki minkä maalivahti vaan tehdä voi. Janne Kosunen antoi pari maukasta maalisyöttöä hyvän pelinjohdon lisäksi. Olli Piili jatkoi hyviä esityksiään hattutempun arvoisesti ollen JoSePa paras mies lauantaina. Ajoittain JoSePa koko kentän prässi sai TPK:n roiskimaan palloa, mutta kuten sanottu, maalipaikoiksi prässi ei oikein jalostunut.

JoSePan sarjatilanne alkaa näyttää puolitukalalta. Jatkossa pitää alkaa pinnoja irrota vieraskentältä ja kotoa. Cupin menestys on tietenkin kova juttu, mutta kokonaisrasituksen kannalta se alkaa olla ongelma sarjan kannalta. Ensi viikonloppuna on tiedossa pari vieraspeliä, viikko siitä peli 4.2. kotona ja sitten 5.2 Sieviin Cupin puolivälieriin. Sen jälkeen on vapaa viikonloppu, ellei sitten Sievi kaadu Cupissa. Cupin Lopputurnaus on 11.-12.2.