Tappioputki…

Joutsassa nähtiin keskiviikkona sinänsä varsin vauhdikas ja viihdyttävä Viitosen ottelu. Tuo sinänsä tulee siitä että eihän kotijoukkueen tappio koskaan kovin viihdyttävää ole, varsinkaan kun se tulee pelin hallinnan jälkeen. Jokatapauksessa JIlves kävi ryöstöretkellä ja vei kaikki pinnat Päijänteen väärälle puolelle maalein 2-4 (1-2)

Peli alkoi varsin tasaisissa merkeissä, paitsi että Jari Kotimäki kävi jo kolmannella minuutilla siirtämässä kotijoukkueen johtoon. Peli kuitenkin aaltoili ensimmäisen vartin vahvasti puolelta toiselle. Molempien joukkueitten kärkipelaajat olivat varsin nopeita , joten puolustuslinjat saivat olla tarkkana juoksuvoimaisten ja taitavien hyökkääjien kanssa. Ajoittain molemmat menivät reikä päässä ilman järkeä, mutta yritystä ei ainakaan kummaltakaan puuttunut. 12 minuutin kohdalla Jilveksen Simon Europaeus kävi pakin ja maalivahdin estelyistä huolimatta tuikkaamassa ihan ansaitun tasoituksen. Mitä pidemmälle puoliaika eteni, sitä enemmän JoSePa alkoi pitää palloa. Puolen tunnin pelin jälkeen JIlveksen maalivahdin avaus jäi vähän lyhyeksi, keskiympyrästä Janne Kosunen pukkasi suoraan Kotimäen läpi ja Jari viimeisteli 2-1 lukemat, jotka jäivät tauolle voimaan.

Toisen puoliajan eka kaksviitonen oli JoSePan pyöritystä. Huono onni, huono viimeistely ja loistavasti torjunut JIlveksen Ville Järvinen pitivät numerot ennallaan. Janne Kosunen ja Valtteri Peltonen pyörittivät peliä keskialueella ja Jari Kotimäki rynni kymmenkunta kertaa läpi vasemmasta laidasta päästen joko itse viimeistely paikkaan tai järjestäen niitä muille. Jarille parhaan paikan järjesti kuitenkin Matti ”Näsä” Nurminen, joka laittoi millimetrin tarkan keskityksen viiteen metriin , puskukin lähti oikeaoppisesti kohti alanurkkaa maan kautta, mutta jostain löytyi vielä maalivahdin käsi eteen ja pallo vieri tolpan ohi.

Paljon toistettu klishee on että jo et itse tee niin kaveri tekee. Diego Ramirez sai pallon rajaheitosta päätyrajalle ja tykitti tolpan ja Niko Rantasen selän kautta tasoituksen. JoSePa vaipui tästä syystä hetkeksi synkkyyden syövereihin, JIlves haistoi veren ja panosti enemmän hyökkäykseen. JoSePa rikkoi oman 16 alueen tuntumassa. Seuranneesta vapaapotkusta pallo kimpoili JIvekselle maalintekosektorille, paitsiota huudelleet isännät saivat taas kaivaa pallon verkosta. Tämän jälkeen JoSePa tietenkin panosti hyökkäykseen, mutta jakson alkupuoliskon tapaiseen hienoon pallon siirtelyyn ei nyt pystytty. Peli meni vähän pakonomaiseksi puskemiseksi, eli siis rentous hävisi. Kertaalleen Kotimäki pääsi nokakkain maalivahdin kanssa, mutta ahdistettuna nosto meni yli maalin. Kertaalleen Valtteri Peltonen tykitti ylärimaan mutta siinä se. JoSePan kulman jälkeen Simon Euroapeus oli unohdettu yksin keskiympyrään, JIlveksen purku tuli lapaan ja läpiajosta 2-4 loppulukemat. Loppukympin JoSePa painoi päälle, mutta ilman tulosta.

Tappio seisoo taululla ja siihen on tyydyttävä, mutta JoSePan piti niputtaa tämä peli minuuttien 45 – 70 välissä, sen verran paljon hyviä maalipaikkoja siunaantui. Jari Kotimäki oli ilmeisesti huilannut hyvin Joutopäivät, sillä virtaa riitti koko 90 minuuttia. Käytännössä lähen jokainen vaarallinen tilanne tuli hänen kauttaan. JIlveksen oikea pakki varmaan muistaa miltä Jarin kantapäät näyttävät. Tosin JoSePankin topparit varmaan muistavat muutaman nopean oranssipaidan. Välillä Jarin ja Jannen yhteispeli oli suoranaista nautiskelua, mutta tehot jäivät uupumaan. JIlves käytti harvat paikkansa toisella jaksolla ja siihen peli ratkesi.

Sarjatauolle JosePa lähtee sijalta kolme, tosin pelejä on erilainen määrä joukkueilla pelattuna. Sarjan kärki joka tapauksessa muutaman pisteen sisällä. JoSePan focus kääntyy tauon aikana Futsalin puoleen, treenit siirtyvät sisälle. FutsalYkkönen alkaa jo parin kuukauden kuluttua…no ei ehkä vielä. Kuitenkin tavoitteet ovat enempi siellä, loppukausi Viitosessa menee omalla painollaan, toki kaikkia pelejä lähdetään voittamaan. Kevätkierroksella JoSePa oli jokaisessa pelissään pallollisempi ja enemmän maalipaikkoja luonut porukka, siinä suhteessa ei pelillisiä ongelmia ole. Toki se maalintekokin taitaa olla peliin olennaisesti kuuluva juttu…