Tosissaan muttei totisena

JoSePa avasi pellit sopimusten muodossa tutuilla muttei tylsillä nimillä. Aake Partio, Janne Kosunen, Olli Malin, Antti Kahilampi, Matias Paappanen ja Riku Keihäsniemi eivät suuria tunteita Futsal-Liigan seuraajissa herätä, mutta joutsalaisissa lajin ystävissä kyllä. Uskotaan että nimet herättävät ensi keväänä värinöitä muuallakin. Alla muutama valmentaja Paappasen kommentti sopimuspelaajiin liittyen.

Aake Partio: Aake nappasi viime kaudella ykkösveskarin paikan itselleen huikeilla otteillaan. Futsalissa maalivahti on selvästi tärkein pelaaja voittamisen kannalta ja siksi Aaken nimi haluttiin papereihin heti ensimmäisten joukossa. Erittäin tärkeässä roolissa tulevalla kaudella.

Janne Kosunen: Janne on tämän joukkueen kovinta ydintä niin taustoissa kuin kentällä. Jannella on halua ja rahkeita täyttää liigasaappaat ja kehittyä erittäin hyväksi pelaajaksi. Moneen otteeseeen olen jo toistanut, että ilman Jannea tätä joukkuetta ei koskaan olisi saatu kasattua. Tunnollinen ja esimerkillinen harjoittelija.

Olli Malin: Jokainen valmentaja haluaisi varmasti joukkueeseensa Malinin, vaikka Ollin kohdalla tilannetta hankaloittaa hieman hänen opiskelukuvionsa. Olli on kuitenkin niin taitava pelaaja, että verkot tulevat heilumaan varmasti myös liigatasolla. Ehdottomasti meidän tulevan kauden tärkeitä pelaajia aivan viime vuoden malliin.

Antti Kahilampi: Antti ei ole koskaan ollut meidän jengin taitavin pelaaja. Silti moni pelaisi mieluummin jotain muuta pelaajaa kuin Anttia vastaan. Kahilampi puolustaa varmasti ja pyyteettömästi ja tekee sen mitä häneltä pyydetään. Antissa saamme rutkan annoksen joutsalaista sisua ja peräänantamattomuutta joukkueeseen.

Riku Keihäsniemi: Riku tuo meidän pivot-osastolle yhden kookkaan vaihtoehdon lisää. Toipuminen loukkaantumisista on vienyt kauan eikä Riku siksi ole päässyt vielä näyttämään parastaan. Nyt treenaaminen on sujunut hyvin ja toivotaan, että saamme Rikusta kaivettua kauden aikana kaiken potentiaalin pintaan. Rikulle täytyy kuitenkin vielä antaa aikaa eikä odottaa heti liikoja.

Matias Paappanen: Matias on tällä hetkellä 16-vuotiaana joukkueen nuorin pelaaja. JoSePan oma kasvatti, josta saadaan varmasti paljon iloa tulevina vuosina. Perusvarma pelaaja, jonka ominaisuuksia saadaan toivottavasti hiottua kauden kuluessa aina vain paremmiksi. Pienenä knoppinna voidaan lisätä, että Matias ehkä hieman yllättäen johtaa treenien loppupelipörssiä puhtaalla pelillä.

Pää on avattu, lisää sopimusuutisia tullee lähiaikoina. Sopimuspelaajiin voit käydä tutustumassa seuran nettisivuilla alla olevan linkin tai pelaajien nimien kautta. http://josepa1975.fi/futsal/edustus/joukkue-2018-2019/

Treenit ovat olleet käynnissä jo heinäkuun alusta saakka, ja monistakin syistä hiki on virrannut treeneissä tasaisesti. Aktiivisuus on ollut kiitettävää, tosin kesän sarjat jonkin verran treeneihin vielä vaikuttavat. 14 ukkoa treeneissä esim. 7. 8 ei ole kuitenkaan huono suoritus keskellä kesää. Treeneissä on näköjään säilynyt hurtti huumori, epäonnistuneet suoritukset joita ihme kyllä joskus tulee, saavat asianmukaiset kannustukset.

JoSePa:n syksyyn kuuluu harjoitusten ja harjoituspelien lisäksi ainakin yksi harjoitusturnaus syyskuun puolella. Seuran taustajoukot ovat myös olleet ahkerasti mukana talkoissa, ja näyttääkin siltä ettei liigatasoisen taustajoukon/budjetin kokoamisessa ole ylitsepääsemättömiä vaikeuksia. Joten leuka rintaan ja päin tulta.

Petri Hentinen