Tsemppi – JoSePa 3-1: Vuorotahtiin

Pieksämäen Tsemppi ja JoSePa esittivät sunnuntai iltana 3,25 erää hyvin epätasaista lentopalloa. Neljännen erän jäykistelyvaiheessa Tsemppi pelasi sen verran terävämmin, että vei pisteet savoon lukemin 3-1 (25-19, 14-25, 25-17, 25-20).

JoSePa aloitti ottelun passarista lähtien kuusikolla Matti Pöntinen-Radu Pralea-Jussi Körkkö-Tino Vuori-Jarno Huupponen-Sami Lindgren ja liberona Tuukka Hentinen. Ensimmäisen erän puolessa välissä hihamies Jarno vaihtui Santeri Hentiseen, joka pelasikin lähes koko loppupelin. Muita vaihtoja ei juuri tehty, koska miehet olivat tässä.

Ensimmäisessä erässä JoSePa törmäsi Tsempin torjuntaan. Hyvistäkin lyöntipaikoista löytyi Tsempin torjunnan kädet. Kotijoukkue otti erässä seitsemän torjuntapinnaa.

Toisessa erässä JoSePa alkoi saamaan puolustuksen kautta palloja ylös, ja pääsi hyökkämään jatkopalloja. Tino Vuori ja Santeri Hentinen kunnostautuivat tässä vaiheessa hyökkäyksissä. Lisäksi Tsemppi kokeili jääräpäisesti koko erän ajan, saisiko Tuukan kädet tärisemään vastaanotossa. No ei.

Pitkän erätauon aikana ne kuitenkin alkoivat täristä. Toki muutkin tekivät kolmannen erän alkuun järkyttäviä virheitä. Erän ”kohokohtina” voisi pitää sitä, että kaksi kertaa JoSePa laittoi melko paineettomassa tilanteessa hihalyönnin kolmannella kosketuksella metrikaupalla leveäksi. Ei niin tee edes junnut…

Kolmas erä näytti kulkevan samaan malliin, eli joka toinen erä hyvin. JoSePa johti vielä tilanteessa 11-7, mutta siitä se sitten lähti lapasesta. Pehmoiset suoritukset muutamissa ratkaisupaikoissa antoivat otteen isännille, eivätkä he enää vieraskoreita olleet.

Hyvät asiat: Matti Pöntinen pelasi virheettömän pelin. Jussi-Akseli Körkkö alkaa oppimaan keskipelaajan tavoille. 5 torjuntapinnaa ja kolme hyökkäyspinnaa on hyvä alku. Radu Pralea osoittautui oivaksi hihamieheksi. 29 syötöstä 20 nousi kuppiin, virheitä 2. Hyökkäyspelikin alkoi parin erän torjuntaan tutustumisen jälkeen löytymään loppua kohti. Neljännessä Radu oli jo paras hyökkääjä, valitettavasti muut lakkasivat vastaavasti hyökkäämästä. Santeri Hentinen pelasi yllättävän hyvin hänelle hyvin oudolla yleispelaajan paikalla. Hyökkäyksissä tuli hyviä ja fiksuja ratkaisuja monta kertaa napakoittern lyöntien lisäksi. Illan onnistuja oli myös päätuomari Mikko Taipalkoski, jonka tuomioissa ei ole vedätystä puoleen eikä toiseen,ikinä.

Huonot asiat: Kaikki muu…no ehkä se suurin pettymys oli kauhea epätasaisuus. Ensimmäisen ja kolmannen erän alku oli ihan hirvee, tuollaisia virheputkia ei näe edes puulaakipeleissä. Niitä virheitä sattui aika tasaisesti kaikille. Neljännen erän alussa ote katosi taas mystisesti hyvän alun jälkeen.