Väkinäistä vääntöä

JoSePa järjesti itsensä vaikeuksiin play off -viivan suhteen viikonlopun futsalliigan tuplakierroksella. Lauantaina FC Kemi kävi hakemassa kolme pistettä Joutsasta maalein 2-4 (1-3) ja sunnuntaina Toijalassa Leijona Futsal päihitti joutsalaisvieraansa maalein 3-8 (1-4). Niinpä ennen viimeisen kierroksen  vieraspeliä Josepalle ovat kaikki sijat välillä 7-9 mahdollisia.

Lauantain pelissä kotijoukkueen ote oli väkinäinen alusta loppuun. Erinomaisesti liikkuneet ja puolustaneet vieraat pitivät joutsalaiset poissa tekopaikoilta lähes koko ottelun. Fc Kemi teki kolme terävää vastahyökkäystä ensimmäisten minuuttien aikana, ja tilanne oli 0-3 jo ennen ensimmäisen kympin täyttymistä. JoSePa  ei saanut vieraiden puolustusmuotoa rikki millään, maalintekopaikat olivat hirveän työn takana. Olli Malin kavensi 12 minuutin jälkeen 1-3:een, mutta senkään jälkeen JoSePa ei saanut oikein minkäänlaista hurlumheitä päälle. Sen sijaan JoSePa otti kuudennen virheensä jo 15 peliminuutin jälkeen, mutta FC:n rankkari osui onneksi tolppaan.

Kotijoukkue  kavensi heti toisen jakson ensimmäisellä minuutilla tilanteeksi 2-3 Otto Piilin maalilla, mutta FC kuittasi senkin aika nopeasti. Lopun aikaa JoSePa yritti kyllä, mutta peli oli aikamoista pakottamista koko ajan. Hyökkäyspeli oli yksipuolista, FC pystyi peittämään keskisektorilta tulleet laukaukset lähes säännöllisesti. Kemi sai viidennen virheensä jo 8 minuutin pelin jälkeen, mutta JoSePa ei saanut kuudetta painostettua heille. Kuvaavaa koko ottelulle oli ettei se kuudes ollut oikeastaan edes lähellä. Siitä pitää jakaa ansiot myös viisaasti palanneille vieraille.  Tolpat kilahtivat FC:n päädyssä kaksi kertaa, mutta siitä huolimatta voitto meni oikeaan osoitteeseen. Kemiläisillä oli tahtoa ja asennetta pari maalia enemmän.

Sunnuntaina JoSePa lähti sarjan ehdottomaan Top-3 joukkueisiin kuuluvalta LeiFiltä ainakin parempaa peli-ilmettä. Siinä onnistuttiin, mutta vastassa oli niin tasokas ja kova joukkue, että se ei riittänyt kuin kiitettävään pyristelyyn. Leijona-Futsal on Kadyn ja GFT:n ohella kovin suosikki Suomen mestariksi, ja se näkyy kentällä.  JoSePa oli pelillisesti ihan hyvin mukana, mutta pahat puolustusvirheet kostautuivat maalien muodossa..

JoSePan otteissa näkyy tällä hetkellä loukkaantumisten ja sairastelun vaikutus. Kunnon yhteistreenejä pelaavilla nelikoilla ei oikein ole päästy vetämään, eikä sellaista tasoitusta voi tällä tasolla antaa. Toivottavasti sunnuntain esitys on käänne parempaan. JoSePan pudotuspelipaikka on edelleen itsestä kiinni. Viimeisessä runkosarjan pelissä kahden viikon päästä JoSePa kohtaa todennäköisen putoajan, Oulun Tervarit vieraissa. Voitto siitä niin JoSePa on vähintään kahdeksas. Jo ennen sitä PP-70 ja MadMax saattavat ratkoa asiaa suuntaan tai toiseen omissa peleissään.

 

Petri Hentinen