Valkeakoskelta nolla pistettä

JoSePa aloitti Futsal-Liigan tappiolla vieraspelissä Valkeakoskelaista MadMaxia vastaan. Puoliaikajohto 0-2 suli lopulta tappiolukemiin 5-2.

JoSePan mollivoittoiset harjoituspelit aiheuttivat pientä jännitystä siitä, miten tosipelit lähtevät kulkemaan. Pelissä JoSePa vaikutti kuitenkin alussa olevan paremmin valmistautunut peliin kuin kotijoukkue. Puolustus pysyi tiiviinä ja vastaiskuihin lähdettiin ripeästi. JoSePa puolusti aika alhaalta, mitään himuista prässiä ei viritelty.  Pelilliset kokeilut jäivät toiseen kertaan, nyt luotettiin vanhoihin  konsteihin. Nehän toimivat, Joonas Manzo maalasi ensimmäisellä kympillä kahdesti ja JoSePa johti 0-2. JoSePalla oli paikkoja niitata 0-3, toki paikkoja oli kotijoukkueellakin. JoSePan puolustuksen pysyessä suht tiiviinä MadMax joutui kuitenkin tulittamaan kaukaa. JoSepa lähti tauolle ihan ansaitussa johdossa.

Toisella jaksolla MadMax alkoi prässätä kovemmalla riskillä ja aika nopeasti tuli kavennus Mikko Herityn jalasta. Tämän jälkeen JoSePa peli alkoi pikkuhiljaa passivoitumaan, ja pallon saatuaan JoSePa sortui hieman hätäisiin ratkaisuihin.  Toki MadMax myös paransi omaa esitystään toisella jaksolla. Peli oli hienokseltaan isäntien hallinnassa, ja 36 minuutilla tuli tasoitus Justus Kunnaksen jalasta. Kaksi ensimmäistä maalia syöttäneen Mika Jussilan tehdess kotijoukkueelle 3-2 johtomaalin kaivoi JoSePa reikäpaidan esiin.  Tasoitusta ei tullut, vaan Mikko Matinaro laittoi pari kertaa pallon tyhjiin.

Ensi viikolla JoSePa aloittaa kotipelit lauantaina Liikunnan Riemua vastaan.

Valmentaja Mikko Paappasen kommentit:  ”Harkkapeleissä meidän puolustusta vietiin välillä huolella kahville, nyt puolustuspeli oli paljon parempaa. Madmax on hyvä joukkue joten 0-2 puoliajalla oli hyvä tulos, siihen mennessä. Toisen jakson kavennuksen jälkeen peli meni vähän hätäilyksi, samalla kaavalla olisi pitänyt jatkaa kuin ekalla jaksolla. Vähän karua että ollaan johdossa 36 minuutille asti, sitten hävitään kolmella maalilla, mutta se on pelin henki. Reikäpaidalla voi tulla maaleja myös omaan päähän.

Meidän  pelaajapakka on ollut vähän levällään tähän asti joten siihen nähden pitää olla esitykseen suht tyytyväinen. Pelissä oli paljon hyviä juttuja, kuten Manzon kaksi maalia, mutta paljon on myös parannettavaa. Tänään olisi jotain ehkä pelistä ansaittukin mutta peli on raakaa ja maalit ratkaisee. Nyt on sitten pari kotipeliä edessä, niistä lähdetään tietenkin avaamaa pistetiliä.”

Kuva Ottelusta JoSePa- Riemu (Tanja Hentinen)