Zenith taipui

 

 

JoSePa haki ensimmäiset pinnat Helsingistä. Zenith on ollut aiemmin voittamaton vastus kotikentällään, nyt JoSePa kuitenkin vei kaiken mennessään 1-4 (1-1) voiton turvin . Ottelupaikkana toimi kuitenkin nyt eri sali kuin viime kerroilla, kun Herttoniemen sali oli varattuna presidentinäänestyspaikkana. Ottelu pelattiin siis ”neutraalilla” kentällä Latokartanossa, ja tämähän JoSePalle kävi hyvin.

Täss vaiheessa kauta yksi jos toinen joukkue on siipirikkoinen, JoSePan kapeasta rosterista sivussa oli Janne 66 peräkkäisen JoSePan pelin jälkeen, kesäpelit mukaanlukien. Syynä nilkan lievä muljahdus. Myös Tarkko oli puolitehoinen, hän oli kuitenkin pelaavassa kokoonpanossa.

Pienellä kentällä pienet yksittäiset virheet korostuivat koko ottelun ajan. Ottelu alkoi lupaavasti JoSePan pallonhallinnalla, vedoille päästiin heti. Ensimmäisenä iski kuitenkin Zenith jo ottelun toisella minuutilla merkkausvirheen jäljiltä. Pallo pelattiin takatolpalle ja riparista Janne Paski laittoi pallon reppuun ohi Aake Partion. JoSePa pääsi kuitenkin jatkuvasti maalipaikoille, mutta edellisten pelien tehottomuus vaivasi jälleen. Zenithin bussi oli hankala ohittaa. JoSePa hakkasi päätä puolustusmuuriin, kunnes 16 minuutilla Olli Piili tasoitti ottelun Jari Kotimäen syötöstä hienon kuvion päätteeksi. Ottelu oli JoSePan hallinnassa, mutta Zenithin pitkillä heitetyt vastahyökkäykset aiheuttivat muutamia vaaratilanteita myös vieraiden päätyyn. Puoliajalle siirryttiin 1-1 tasalukemissa.

Toisella puoliskolla JoSePa pelasi hyvää futsalia, mutta viimeistely ontui. Pallo pysähtyi rimoihin, ohilaukauksiin tai viimeistään hyvin pelanneen Sampo Kaukosen torjuntoihin. Kerran Zenith sai vapaapotkun hyvältä sektorilta, josta pallo jäikin pomppimaan JoSePan maaliviivalle usean kimmokkeen jälkeen. Lopulta kuitenkin Aake kaappasi pallon joten säikähdyksellä selvittiin. JoSePa pyöritti ja Zenith alkoi väsyä. Painostus tuotti lopulta tulosta ottelun 32 minuutilla, kun Jari Kotimäki katkoi kotijoukkueen huolimattoman syötön ja sijoitti pallon läpiajon päätteeksi varmasti alanurkkaan ja JoSePa siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon.

Zenith siirtyi reikäpaitaan kun ottelua oli jäljellä viitisen minuuttia. JoSePan puolustusmuoto säilyi kuitenkin hyvin eikä kotijoukkue päässyt tekopaikoille. Kotimäki karvasi pallon jälleen pois ja sijoitti pallon tyhjiin. Ottelu lukemiin 1-3 ja Jari takaisin pörssi-kantaan tehoilla 2+1. Ottelun lopullinen niitti nähtiin 38 minuutilla, kun Zenithin Oleg Sarantsin tarjosi olkapäätä Kotimäen naamaan,Olegille toinen keltainen ja pihalle. Ottelun viimeiset 2 minuuttia JoSePa saikin pyörittää rauhassa ylivoimalla kellon loppuun. Vapaapotkusta Piilit namuttelivat ottelun päätöslukemat 1-4, syöttäjänä Otto ja maalintekijänä Olli. Ottelun viimeisellä sekunnilla Eetu Oksanen oli lähellä ensimmäistä Ykkösen maaliaan, mutta veto suuntautui yli maalin.

Joukkue joutui tekemään täyden päivätyön pisteiden eteen ja kolme pistettä teki erittäin hyvää kahden peräkkäisen tasurin jälkeen. Koska ykköstilasta JoSePan kanssa kovasti kilpaileva Tervarit jäi tasuriin Turussa, on etu taas JoSePalla. Tervarit johtaa kolmella pinnalla, mutta JoSePalla on kaksi peliä vähemmän pelattuna. Seuraavaksi Joutsaan saapuu ensi lauantaina PS Villa. Villa on ainoa joukkue joka JoSePan on tällä kaudella voittanut.

Petri Hentinen

Janne Kosunen