Kylmä ilma toi taas voiton

JoSePa palasi voittojen tielle keskiviikkona Joutsan tekonurmella. FC HUKI kävi kylässä, ja pohjoisen viiman kyllästämä ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon maalein 5-3(4-1). JoSePa siirtyi kahdella pinnalla sarjakärkeen, mutta Urho pelaa vasta tänään viidennen kierroksen pelinsä , ja voitolla siirtyy JoSePan ohi ykköseksi.

JoSePa aloitti jälleen kerran räväkästi, kuuden minuutin kohdalla Joel Lahti pelattiin läpi. Pallo ja Joel lähes pysähtyivät maalivahtiin, mutta jotenkin molemmat valuivat ohi maalivahdin. Samassa rytäkässä MV:n polvi osui Joelin reiteen, mutta Joel sai pallon tökittyä vielä maaliin. Joelille kuitenkin puujalka ja peli ohi. 12 minuutin kohdalla järjestyi taas hässäkkää Hukin maalille, ja Tuure ”Yaya” Tamminen kävi tökkimässä JoSePan 2-0 johtoon. HUKI kuittasi ensimmäisestä oikeasta paikastaan, Kalle Lindberg sai hyvän poikittaissyötön maalille eikä erehtynyt, 2-1. Tämän jälkeen mentiin kotijoukkueen tahtiin, mutta Tuuren ja Jari Kotimäen ajoittaisista rykäyksistä huolimatta ilman tulosta.

Puoliajan viimeisen viitosen aikana sitten JoSePa teki kaksi tyylikästä maalia. Ensi Yaya Tamminen otti pitkän samalta laidalta lähteneen syötön kauniisti haltuun, eteni 16 sisään ja varma sijoitus takanurkkaan, 3-1. Pari minuuttia myöhemmin Jari Kotimäki sai syötön täyteen vauhtiin pakkien väliin, Jari irti, maalivahdin kierto ja 4-1. Jotenkin tuntuu että tällaiseen peliin JoSePa juuri pyrkii, syöttöketjujen kautta ylivoima jollekin alueelle ja nopeat kärjet karkuun. Juuri ennen puoliaikaa HUKI sai vaarallisen laukauksen kohti Niko Rantasen maalia, mutta Niko liimasi pallon alanurkasta.

Toisella jaksolla JoSePan vyörytys jatkui, ja muutaman hyvän virittelyn jälkeen oli Kotimäki irti, 5-1. Tässä vaiheessa yleisö ja ilmeisesti pelaajatkin suoristivat selkänsä, eikä näissä Viitosen peleissä niin kannata tehdä. Peli pysyi näennäisesti hallussa, mutta pikkuhiljaa HUKI laittoi lisää panoksia hyökkäykseen. 61 minuutin kohdalla se tuotti JoSePan puolustuksen avustuksella tulosta, ja Kalle Lindgren tökkäsi paritanssin päätteeksi 5-2 kavennuksen. JoSePa sai jatkossakin koko ajan hyviä vastahyökkäyksen paikkoja, mutta ne tuhrittiin huonoon syöttöön tai kuljetteluun. Hyökkäysinto kostautui, ja yllättaen HUKIlla oli oikealla laidalla 2 vs 1-tilanne, joka tuota pikaa eskaloitui 4 vs 2-tilanteeksi. Kalle Lindgren tökkäsi takatolpalta 5-3 kavennuksen,peliä jäljellä vielä 13 minuuttia.

Momentum siirtyi enempi HUKIlle, joka kuitenkin tuhrasi paikkansa turhan hätäisiin ratkaisuihin, tai sitten olivat päättäneet että tänään tehdään vaan komeita maaleja. Yhden hienon tuplatorjunnan tilanne kuitenkin Nikolta vaati. Paine purkaantui viisi minuuttia ennen loppua, kun JoSePalle tuomittiin rankkari käsivirheen takia. Tuomio aiheutti tietenkin pärinää, mutta jos pakilla on käsi kropasta irti, eli tekee itsensä isommaksi= virhe. Oli se tahaton tai ei. Valtteri ”Vage” Peltonen oli kuitenkin armollinen vetämällä pilkun maalivahdin ulottuville= ei maalia. Loppuminuutit sitten pelailtiin pois.

JoSePa keskikentän moottorit toimivat tällä kertaa hyvin. Kosunen-Tamminen-Peltonen kierrättivät palloa varsinkin ensimmäisellä jaksolla, jolloin HUKIlla oli kaksi maalipaikkaa, onnistumisprosentti 50. Peli oli ekan nelivitosen aikana koko ajan kontrollissa. 5-1 maalin jälkeen toisella jaksolla ote pikkuhiljaa valui HUKIlle, JoSePa taisi metsästää enempi innolla lisämaaleja pelin kontrolloinnin kustannuksella. Kuvaavaa oli 5-3 maalin jälkeiset tunnelmat, jossa ihmeteltiin että minne hävisi pari pakkia? Pakeista Ilari Ahonen ei ollut hukassa, peräänantamaton pelityyli ihastuttaa ja vihastuttaa illasta toiseen. Voitto tuntui aikalailla työvoitolta, sen verran painetta HUKI sai JoSePan pakeille toisella jaksolla. Vieraat pelasivat paljon paremmin toisella puoliajalla kuin ensimmäisellä, JoSePan vahvat laitanousut pysyivät hyvin kurissa ja omat maalipaikat luotiin 16 rajalle asti mallikkaasti.

JoSePalla on seuraavaksi ottelu vieraissa PetPetia vastaan reilun viikon päästä, tekonurmella Joutsassa nähdään JoSePa – HPP 14.6.

GWW