ACE taipuu kotonaan

 

JoSePa kohtasi lauantaina sarjanousija ACE:n Tampereella. Joukkue oli viime kaudelta jo tuttu, kun joukkueet kohtasivat samalla areenalla Futsal-Cupin merkeissä. Sama voittaja saatiin otteluun tälläkin kertaa, JoSePa vei voiton lukemin 1-7 (0-2)

JoSePa aloitti ottelun vauhdikkaasti ja pääsi ensimmäiseen puoleen minuuttiin myllyttämään useamman kulmakuvion, mutta ilman tulosta. Vauhtia riitti myös toiseen päähän vaarallisten vastahyökkäyksien muodossa, mutta Aake Partio maalilla oli hereillä. Hyvässä vireessä oleva Matias Paappanen iski ottelun avausmaalin kuitenkin jo ottelun toisella minuutilla Jari Kotimäen syötöstä. Hyvä sijoitus alanurkkaan ei jättänyt maalivahdilla saumaa torjuntaan. Nopea ja urheilullinen ACE ei kuitenkaan hätkähtänyt, vaan jatkoi kovaa prässäämistä. JoSePa pääsi pallon kanssa kuitenkin hyvin  prässin alta pois. Muutama nukahdus tuli joista ACE pääsi laittamaan palloa paraatipaikalta maalia kohti, mutta Aake Partio otti usean hyvän torjunnan varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. 16 minuutilla Olli Malin tuplasi JoSePan johdon kulmakuvion päätteeksi, 0-2. Näillä lukemilla siirryttiin puoliajalle.

Toinen jakso noudatti pitkälti samaa kaavaa kuin ensimmäinen, ACE yritti prässätä korkealta jokaisen JoSePan pallonpidon. Kun prässistä päästiin pelaamalla pois, pääsi JoSePa hyviin ylivoimahyökkäyksiin. 23 minuutilla Jari Kotimäki ja Olli Piili karkasivat 2v1 hyökkäykseen ja pallo kimpoili ACE-puolustajan jaloista omaan maaliin ja lukemat jo 0-3 JoSePalle. ACE ei antanut periksi ja saikin lopulta ohitettua Partion tarkalla ylänurkkavedolla pienestä kulmasta, maalintekijänä Juho Jumisko. Muutama minuutti myöhemmin Jari Kotimäki kasvatti jälleen pistetiliään murtautumalla laidasta keskelle ja laukomalla voimalla lukemiksi 0-4. Jarkko Kosusen kulmakuviosta tälläämä 1-5 johto-osuma heti seuraavalla minuutilla sai kotijoukkueen ottamaan aikalisänsä jo ottelun 28 minuutilla ja reikäpaidan kentälle. Reikäpaitapeli ei kuitenkaan kotijoukkueelta oikein onnistunut. Noin 5 sekunnin pyörittämisen jälkeen Kotimäki pääsi riistoon ja puttasi pallon tyhjiin. Minuuttia myöhemmin Jarkko Kosunen teki samat temput ja siirsi lukemiksi 1-7 ottelun 31 minuutilla. Viimeiset 9 minuuttia JoSePa keskittyi puolustamaan eikä ACEllakaan enää suurta intoa kavennuksiin ollut. Loppu pelailtiin pois.

Syyskierros paketissa, kymmenestä ottelusta voittoja on kertynyt peräti kahdeksan. JoSePa on sarjassa ykkösenä, Tervarit on yhden pisteen perässä ottelun vähemmän pelanneena. Joukkueen tavoitteena oli parantaa viime kausien 7. sijaa, ja nyt on ensimmäisen kierroksen jälkeen pinnoja kaksi vähemmän kuin koko viime kaudella. Syyskierroksen otteluohjelma oli JoSePalle kuitenkin suhteellisen armollinen monen kotipelin putken muodossa ja seuraavalla kierroksella onkin usea vaikea vierasottelu edessä, mm. samoista sijoista tappelevat Tervarit ja TPK kohdataan vieraissa.

Pelillisiä analyyseja on tarjoiltu pitkin syksyä, mutta edelleen pistää suorastaan silmään JoSePan parantunut puolustuspeli. Maaleja tehdään suunnilleen samaan tahtiin kuin viime vuonna, mutta päästettyjä maaleja on kolmasosa tehdyistä. Siihen on mielestäni kaksi syytä. Laadukas pohjapelaaminen Kosusten ja Tarkko Savelan johdolla, lisäksi joukkue palaa puolustukseen menetysten jälkeen ihan yhtä innokkaasti kuin lähtee hyökkäyksiin. JoSePa ei myöskään enää ole pelkkä vastaiskujoukkue, paikkoja pystytään luomaan edellisvuosia paremmin ihan pallonhallinnankin kautta. Syyskauden kohokohta lienee kotipeli Tervareita vastaan, missä ei kyttäilty puolin eikä toisin, mutta laadukas puolustaminen piti maalimäärän pienenä.

Tarkko Savelan loukkaantuminen on pakottanut muutoksia peluutukseen ja osa pelaajista on ollut nyt reilun kuukauden kovalla rasituksella. Kevätkaudella JoSePa lähtee voittamaan jokaista ottelua ja katsotaan sitten keväällä miten kävi. Joukkueella on nyt kuitenkin ihanteellinen tilanne päästä pelaamaan ilman paineita, nyt kun pisteitä on kertynyt jo mukava määrä pottiin. 2.kierros alkaa ennen joulua 17.12. vieraspelillä LPK:ta vastaan.

GWW