Aina kylmä

JoSePa jatkoi hyväksi katsomallaan tiellä Keski-Suomen Viitosessa eilen tekonurmella. Vihtavuoren Pamaus kävi Joutsassa palelemassa yhdessä kotijoukkueen kanssa, ja poistui kohti pohjoista 7-0 tappion jälkeen. Puoliajalla tilanne oli 4-0.

JoSePa aloitti samalla tavalla kuin edellisen pelin lopetti. Pallo pysyi hyvin matkassa, ja vastustajan alueelle edettiin hyvällä syöttöpelillä. 1-0 syntyi kuitenkin pystysyötön jälkeen, Jari Kotimäki karkasi jo 2 minuutin kohdalla läpi ja sijoitti varmasti 1-0. Ihan vähän tilanne haiskahti paitsiolta. 2-0 syntyi hyvän syöttöketjun päätteeksi tuomitusta rankkarista, pakki hyppäsi Valtteri Peltosen selkään, ja Vage sijoitti itse pilkun alakulmaan 7 minuutin kohdalla. Kylmä keli innosti ViPan jakelemaan joululahjoja, 11 minuutin kohdalla pakit ja mv tarjosivat yksissä tuumin pallon Tuure ”Yaya” Tammiselle, joka tökkäsi maaliviivalta jo 3-0. Tässä vaiheessa ViPakin alkoi saamaan vähän otetta pelistä, mutta lievä hallintajakso kostautui. JoSePa hyökkäsi terävästi vastaan, ja Jari Kotimäki junaili pallon Matias Paappaselle niin sanotusti lapaan viiden metrin päähän maalista ja tilanne oli jo 4-0 15 minuutin pelin jälkeen.

Tämän jälkeen jalka nousi kaasulta, tai ViPalla alkoi jalat lämmetä, joka tapauksessa peli muuttui keskialueen vääntöpalloksi. JoSePa unohti pallon kierrättämisen ja puski edellisvuosien tapaan sinne missä on kaikkein ahtainta. Tässä väännössä ViPakin pärjäsi, ja sai hyökkäyksiä aikaiseksi. Vaparista tullutta ylärimaa lähemmäksi he eivät päässeet, loput laukaukset menivät ohi tai JoSePan pakit blokkasivat ne.

Toisen jakson alussa Riku Gylden yllätti ViPan maalivahdin roikkopallolla, tilanne oli jo 5-0. Tämän jälkeen JoSePa piti pelin ohjat hallussaan. Pallo pidettiin maassa, eikä ViPa saanut satunnaisia hallintahetkiä lukuunottamatta mitään erityisen vaarallista aikaiseksi. Janne Kosunen teki 6-0 Joel Lahden hyvästä syötöstä, ja Atte Saari 7-0 maaliviivoilta. Kertaalleen ViPa sai pallon taas ylärimaan kulmapotkun jälkitilanteesta.

Ensimmäinen vartti tavallaan pilasi ensimmäisen jakson jälkipuoliskon. JoSePa unohti selvässä johtoasemassa omat kuvionsa ja kaikki halusivat antaa keskialueella juuri sen ratkaisevan syötön kaverille. Seurauksena oli suuri määrä harhasyöttöjä ja hetkittäin Vipa sai parempia syöttöketjuja. Toisella jaksolla palattiin perusasioihin, ja JoSePa pelasi johtosemassa viisaasti ja tarkasti. Loppujen lopuksi ViPa ei saanut Niko Rantaselle aiheutettua yhtään varsinaista torjuntaa koko ottelussa, kaksi maalia kohti mennyttä laukausta pysähtyivät molemmat ylärimaan. JoSePa sai toisella jaksolla useitä hyvään laukaukseen päättyneitä hyökkäyksiä, mutta ViPan maalivahti oli hienosti hereillä. Jari Kotimäki karkaili monta kertaa, mutta maali oli tänään kovin kapea 1-0 osumaa lukuunottamatta. Joel Lahti aiheutti myös aina pallon saadessaan ongelmia ViPan puolustukselle.

Keskikentän maestro oli taas Janne Kosunen, mutta lisäksi koko puolustuslinja Ilari Ahonen, Ville Saarela, Antti Kahilampi ja Riku Gylden piti ViPan pystysyöksyt kurissa. Erityisesti Ilari Ahosen peräänantamaton pelityyli turhautti vastustajaa ja hymyilytti kotiyleisöä. Ainoat sydämentykytykset aiheutuivat oikeastaan maalivahti Niko Rantasen itseluottamusta uhkuvasta liberopelaamisesta. Toki Niko hoiti irtopallot yleensä sinne minne pitääkin, eli kauas pois.

Äitienpäivänä JoSePa pääsee testaamaan pelisysteemin toimivuutta vieraskentällä. Vastaan tulee PaRi/A, mistä juoksuvoimaa luulisi löytyvän myös. Seuraava kotipeli on 24.5.

GWW