Asenne. Ratkaisee.

 

JoSePalla oli kaksi hyvin erilaista pelikokemusta Futsal-Liigassa parin viikon sisään. Kaksi viikkoa sitten Hurlumhei ottelussa JoSePa oli se osapuoli jolle sanottiin heihei. SoVo mätti pesäpallolukemat kotonaan , melko yksipuolisessa näytöksessä maalit menivät kotijoukkueelle 12-2 (6-1). Viikko siitä ja JoSePan puolustus ja asenne oli täyttä rautaa ja JoSePa vei kaikki tarjolla olleet pisteet Tampereelta, kun paikallinen PP-70 hävisi jalkapallolukemin 0-1 (0-0)

SoVo rokotti JoSePaa heti ensimmäisestä vaihdosta siirtyen 1-0 johtoon asettaen alkutahdit koko ottelun kululle. SoVon vikkeläjalkaiset ja hyvällä asenteella läpi ottelun liikkeellä olleet pelaajat aiheuttivat jatkuvasti ongelmia JoSePan maalille eikä vieraitten pakka pysynyt totutun tiiviinä kuin ajoittain. SoVo teki maaleja JoSePan huolimattomuusvirheistä sekä myös pelkällä yksilötaidolla. Ensimmäisen puoliajan ainut JoSePan maali syntyi vapaapotkukuvion päätteeksi, kun Otto Piili tykitti pallon riman kautta maaliin. Tauolle siirryttiin 6-1 lukemissa.

Toisen puoliajan agenda oli JoSePalla selvä, pelin pitää parantua ihan tulevienkin pelien kannalta katsottuna. Toinen puoliaika olikin jo hieman parempaa peliä, mutta takaisin peliin ei JoSePa päässyt missään vaiheessa. Tutut nimet Gela, Voca, Istrefi, Yaghoubi, Bushi, Rashica olivat pelipäällä ja tekivätkin useamman näyttävän maalin. Tasaisen vauhdin taulukko piti SoVolla loppuun asti, toinenkin jakso päättyi 6-1. Loppulukemat 12-2 tekivät hallaa myös JoSePan tähän asti hyvänä olleelle maalierolle.

JoSePan kannalta positiiviset asiat on nopeasti lueteltu. Otto Piilin hurja työmäärä toi viimein palkinnon maalin muodossa. Matias Paappasen maaliputki jatkui ja Tuukka Korhonen teki debyyttinsä Futsal-Liigassa.

JoSePalle parin viikon tauko tuli hyvään saumaan, treeneissä juteltiin vakavasti ja joukkue alkoi parsia puolustusta kasaan seuraavaa peliä varten. Eilen oli sitten edessä Play-offien kannalta hyvin tärkeä ottelu PP-70 vastaan vieraskentällä.

Tesoman Palloiluhallilla oli sitten hyvin erinäköinen ottelu. Joukkueet olivat tasapisteissä Playoff-viivan molemmin puolin, ja tästä syystä pelistä muodostui melko hidastempoinen kyttäilypeli. Hyviä maalipaikkoja tuli harvakseltaan molemmille joukkueille, ja koska maalivahdit olivat molemmin puolin vireessä, ei mitään hyökkäyspelin juhlaa nähty.

JoSePalla oli kuitenkin ne pelin osa-alueet kunnossa, mitkä SoVoa vastaan pettivät. Ensinnäkin asenne ja peli-ilme olivat hiukan parempia kuin PP:llä. Omien hyökkäysten jälkeen joka äijä kelasi takaisin puolustukseen eikä vastustaja saanut ylivoimahyökkäyksiä käytännössä lainkaan. JoSePa meni riittävän kovaa tilanteisiin eikä kananmunat taskuissa niin kuin Somerolla. Lisäksi erikoistilannepelaaminen omassa päässä oli mallikasta, eikä vastustaja saanut niistä mitään kovin vaarallista aikaiseksi.

Vähän viime aikoina maaleja tehneen vastustajankin kenkä puristaa jonkin verran, hyvistä paikoistakin sai PP aikaan huonoja laukauksia. Mainittakoon että PP ei ole tehnyt yhtään maalia JoSePaa vastaan kotonaan JoSePan kahdella liigakaudella.

JoSePan parhaana palkittiin hyvin torjunut Aake Partio, nollapeli on aina kova juttu Futsalissa. Pelistä toiseen kovaa duunia tekevä Otto Piili teki toisessa peräkkäisessä pelissä maalin, ja pelasi kovalla asenteella läpi ottelun. Tuukka Korhonen pelasi ensimmäisen täyden pelin kokoonpanossa, jo oli heti täysin mukana JoSePan pelikirjan sivuilla.

Ensi viikoilla JoSePalla on kaksi peliä. Tiistaina kohdataan Jyväskylässä Kampuksen Dynamo, ja lauantaina kotona ToPV Torniosta.

Petri Hentinen