Ei antanut petoeläin armoa

JoSePa ei kyennyt pysäyttämään LeiFin junaa, joka jatkaa matkaa kohti Suomen mestaruutta? 13. perättäinen voitto tuli kolmannessa välierässä JoSePasta maalein 3-7 ja JoSePan kausi päättyi kotiyleisön edessä tähän.

JoSePalla oli remppaosastolla Janne Kosusen lisäksi Aake Partio, joka liikkuu kyynärsauvojen kanssa. Niko Rantanen korvasi kuitenkin hänet erinomaisesti. Jari Kotimäki oli vahvasti flunssassa, mutta pelasi silti. LeiFiltä taisi olla poissa ainoastaan isähommissa ollut Juhana Jyrkiäinen.

Peli alkoi LeiFin pallonhallinnalla ja JoSePan vastahyökkäysten poikaset kuivuivat huonoihin syöttöihin. JoSePan avauspeli oli heikkoa ensimmäiset minuutit eikä pelissä ollut oikein tolkkua satunnaisia syöksyjä lukuunottamatta. Alimman miehen pallonmenetys poiki JoSePalle  takaiskun viiden minuutin kohdalla. Mikko Paappanen kyllästyi katselemaan touhua ja otti aikalisän jo seitsemän minuutin kohdalla. Vähitellen tilanteita alkoi olla jo LeiFinkin päässä, ja kulmapotkun jälkitilanteesta Olli Malin tykitti ruuhkan takaa pelin tasoihin. Seuraava vitonen oli JoSePan paras vaihe pelissä, tilanteita pystyttiin luomaan ihan pelaamalla eikä vahingossa. Vastahyökkäyksestä Markus Rautiainen syötti Matias Paappasen maalintekoon ja JoSePa johti ottelua ensimmäisen kerran. Kuitti tuli kuitenkin nopeasti Grönholmilta, joka näytti mallia tilanteen loppuun saakka pelaamisesta. Sama mies vei vastahyökkäyksestä vieraat jo 2-3 johtoon, mutta JoSePa tuli rinnalle vielä kerran Jari Kotimäen tehdessä Jose Ikosen kulmasta tilanteeksi 3-3, joka oli myös taukotulos.

Toisella jaksolla LeiF pyöräytti JoSePan puolustuksen ympäri ja Miikka Hurme veti pienestä kulmasta yläpeltiin; 3-4. Tämän jälkeen LeiF pyöritti pitkiä hyökkäyksiä JoSePan päässä, mutta JoSePa sai vastahyökkäyksillä myös hyviä paikkoja. Jerellä ja Otolla oli hyvät paikat, mutta LeiFin Juho Laine veti pidemmän korren tilanteissa. Kotimäki riisti pari kertaa lelun pois LeiFin pohjapelaajalta, mutta hyvät hyökkäykset kaatuivat huonoihin syöttöihin.  Jakson puolivälissä JoSePalla oli virhesuma, missä lähes kaikki avaukset päätyivät suoraan LeiFin pelaajille. Lopulta vieraat kiittivät ja tekivät ratkaisevan tuntuisen 3-5 maalin keskialueen pallonmenetyksen jälkeen. Kun 3-6 tuli oman alueen harhasyötöstä 34 minuutin kohdalla, otti JoSePa aikalisän jälkeen reikäpaidan kentälle.  Ylivoimalla JoSePa sai aikaan pari tolppaa ja muutaman muunkin erinomaisen paikan, mutta loputkin menohalut loppuivat 3-7 maaliin.

Tiukat pelit kaatuvat lopulta helppoihin virheisiin. LeiF oli ottelusarjan parempi joukkue, siitä ei ole epäilystä, mutta hieman huolellisemmalla pelaamisella pelit olisivat olleet ainakin loppuun saakka tiukempia. Mopo ja moottoritie on jo tuttu vertaus, mutta kyllä tämä mopo on ainakin hyvin viritetty. Aina välillä tulppaan tulee piikki. Kotimäki ja Rautiainen tekivät koko sarjan rajusti töitä, Kotimäki sai siitä palkinnonkin neljän maalin muodossa. Maalivahdit pelasivat myös hyvin takaiskuista huolimatta, vastassa oli laatuluokan viimeistelijöitä Petri Grönholmin (8+4) johdolla. Virheet maksavat tällä tasolla paljon, siksi numerot repesivät varsinkin ensimmäisessä ja kolmannessa pelissä turhan suuriksi. Toisessa pelissä Leijona oli kuski ja JoSePa hädin tuskin kyydissä.

LeiF jatkaa siis välieriin puhtaasti 3-0 otteluvoitoin, vastustaja on vielä arvoitus. KaDy on toinen, joka jatkaa välieriin. GFT ja Sievi johtavat omia sarjojaan Ilvestä ja SoVoa vastaan. Tarkempia analyysejä JoSePan kaudesta tulee myöhemmin…ehkä.