Ei pisteitä Säykistä

JoSePalle tuli toisen kerran takkiin tällä kaudella vieraspelissä Nousua vastaan. Tiukasti ja tarkasti puolustanut Nousu vei Viitosen pisteet maalein 1-0 (1-0) viime keskiviikkona Säynätsalossa pelatussa ottelussa.

Kuten tapana on, peli alkoi kuten ensi treffeillä toisen aikeita tunnustellen. Nousulla oli alussa yksi vaarallinen läpiajo ja muutama veto , mutta Niko Rantanen hoiti hommansa. Hiljalleen pallonhallinta kääntyi JoSePalle. Pari vaarallista paikkaa JoSePa loi, mm. hyökkääjäpulan takia kärkeen nostettu peruspakki Reko Tamminen pääsi veskan kanssa 1vs1 mutta ei onnistunut. Reko esitti muutenkin hyviä otteita ja toi kaivattua yllätyksellisyyttä ja rähinää yläkertaan.

Nousu pelasi fiksusti ja JoSePa joutui tekemään todella paljon töitä että päästiin edes jonkinlaisille paikoille. Aikaisemmin ollaan totuttu siihen että Janne Kosunen hakee alakerrasta pallon ja junailee sen ylöspäin tavalla tai toisella, mutta tällä kertaa se onnistunut yhtä hyvin kuin ennen. Iso kenttä aiheutti turhaa kuskaamista ja isot eli pitkät syötöt ei ole se JoSePan juttu.

Näytti jo että tauolle mennään ihan pelitapahtumien mukaisissa 0-0 lukemissa, mutta puoliajan viimeisellä minuutilla alakerrassa sattui pieni mutta kohtalokas kommunikaatiokatkos Antti Kahilammen ja Niko Rantasen välillä. Niko lähti tulemaan vastaan ilmassa tulevaa läpisyöttöä mutta Antti (jonka perässä hiillosti hyökkääjä) ei huomannut tätä ja koitti puskea pallon Nikolle. Pallo Murphyn lain mukaisesti pomppasi Nikon yli ja valui aina maaliin asti.

Pallonhallinta siirtyi toisella jaksolla entistä enemmän JoSePalle, prosentit ottelussa ehkä jotain 65-35. Toisen puoliajan paras paikka tuli Antti Kahilammelle, joka pääsi yrittämään maalia noin kahdesta metristä maalivahdin tarjoamasta riparista. Antti yritti laittaa läheltä ylös ja todella ylös se menikin, ainakin yhtä paljon yli kuin maaliin oli matkaa. Ja se meni muuten lujaa. Ihan huippupaikkoja ei enempää siunaantunut, muutama tilanne josta hyvänä päivänä olisi maali syntynyt. Vastustajan saatua punaisen Nousu vetäytyi entisestään ja teki pakastaan entistä tiiviimmän. JoSePa pyöritteli palloa mutta ei löytänyt keinoa purkaa tätä pakkaa, siitä propsit hyvin puolustaneelle Nousun porukalle.

Nousu pelasi kovaa läpi ottelun, välillä oikein ja välillä väärin kuten viisi keltaista ja yksi punainen näyttivät. Kortit olivat täysin ansaittuja, vaikka niistä tietenkin lähes aina turpakäräjät syntyivätkin. Ensimmäisellä puoliajalla myös JoSePan pelaajat sortuivat tarpeettomaan huuteluun ja provosointiin. Puoliajalla päätettiin että nyt turvat kiinni ja keskitytään itse asiaan.Valittaminen jäikin vähemmälle ja peli alkoi näyttää paremmalta.

JoSePan yrittäessä tasoitusmaalia Nousukin sai pari hyvää vastahyökkäystä, mutta lisää maaleja ei enää ottelussa nähty. Ihan väärin ei olisi ollut jos JoSePa olisi saanut vierasreissulta napattua yhden pisteen mukaan, mutta tulos seisoo taululla eikä sitä suurena vääryytenäkään voi pitää, puolustus voitti tällä kertaa hyökkäyksen. Säynätsalon iso kenttä aiheutti JoSePalle ongelmia. Kotikentällä on totuttu pyörittämään pienemmillä syötöillä ja saatu näin vastustajan pakka sekaisin. Nyt kuitenkin välimatkat venyivät niin isoiksi, että vastustaja ehti hyvin junailla puolustuksen kuntoon.

Ensi keskiviikkona 5.7. JoSePa kohtaa kotona JIlveksen.

Riku Keihäsniemi
Petri Hentinen