Espooseen kolme pinnaa Joutsasta.

JoSePa ja GFT Espoosta tarjosivat intensiivisen, vauhdikkaan ja tasokkaan Futsal-liigan ottelun lauantaina Joutsassa. Kotijoukkueen harmiksi kaikki kolme pinnaa lähtivät Espoolaisten mukaan maalein 3-4 (2-3)

Eilisen peruuttelun ja halailun jälkeen Joutsassa nähtiin nyt ihan eri luokan ottelu. Ottelussa oli kiihkoa alusta loppuun. Ensimmäiset kahdeksan minuuttia GFT tuli peli-identiteettinsä mukaisesti sutena kimppuun koko ajan. JoSePa pakotettiin aluksi köysiin, ja Aake Partio otti puolenkymmentä gamesaver-torjuntaa. 0-1 tuli jo ensimmäisellä minuutilla, sitten alkoi Aake-show. Mikko Paappanen otti joukot koolle aikalisälle 8 minuutin jälkeen, ja JoSePa löysi keinoja prässin purkuun. Ensimmäinen kulmatilanne toi JoSePalle jatkoksi rajapotkun, jonka päätteeksi Kotimäki Jari tasoitti pelin. Edelleen GFT jatkoi kovaa prässiä, nyt JoSePa sai sen ajoittain hyvillä avauksilla purettua. Tarkko Savela prässäsi pallon pois hyökkäyspäässä 15 minuutin jälkeen, ja pääsi 2 vs 1 hyökkäykseen Matias Paappasen kanssa. Tarkko ratkaisi  itse, ja JoSePa 2-1 johtoon pienellä pakin ja maalivahdin avustuksella.  Pomppupallot menivät tasan seuraavalla minuutilla, kun GFT tasoitti JoSePan puolustuksen jaloista kimmonneesta pallosta tilanteeksi 2-2. JoSePalle vihellettiin varsin kevyesti kuudes virhe viimeisellä minuutilla ja yksi vieraitten näkyvimmistä pelaajista Antti Arvela vei vieraat taukojohtoon.

Toisella jaksolla pelin vauhti hieman laantui, intensiteetti ei yhtään. Pelissä oli paljon kaksinkamppailuja, välillä pilli soi, välillä ei. Kokonaisuutena tuomareillekin varsin hankala ottelu, kun asenne oli molemmilla joukkueilla tapissa. Toisella jaksolla JoSePallekin siunaantui hyviä paikkoja, toki edelleen Partiolla riitti hommia. 30 minuutin kohdalla Korolainen vei vieraat 2-4 johtoon, mutta kuitti tuli jo 20 sekunnin kuluttua kun Kotimäki rynni laidalta irti ja Matias Paappanen liukui pallon takatolpalta sisään. Lopussa muutamia laatupaikkoja oli molemmilla, kotijoukkueessa Janne Kosusella ja Jari Kotimäellä oli avopaikat, mutta maajoukkuemaalivahti Antti Koivumäki hoiti hommansa.

JoSePa oli ensimmäiset kahdeksan minuuttia aseeton, mutta aikalisän jälkeen alkoi löytyä keinoja GFT kovan prässin purkuun. Peli oli varsin fyysinen, mutta siinäkin JoSePa huomattavasti pienikokoisempana joukkueena vastasi haasteeseen.  Kokonaisuutena JoSePa pelasi hyvin, tällä kertaa sitä ei palkittu pisteillä. Joukkueen tehomiehinä häärivät pääosin tutut nimet Kotimäki-Paappanen, mutta koko joukkue ansaitsee tunnustuksen kovasta taistelusta. Yleisölle tarjottiin hienoa futsalia.

 

Valmentajien kommentit:

GFT, Panu Autio: Eka kymppi oli mieltä hyvä, kova prässi kuuluu meillä ihan peli-identiteettiin. Toisella jaksolla pyrittiin pelaamaan vähän pidempiä hyökkäyksiä, koska ei haluttu mitään pihapeli-hurlumheitä pelata, silloin tulee paikkoja molempiin päihin. 3 pinnaa, ei tästä salista helppoja pisteitä saa. Kokonaisuutena hyvä esitys meiltä.

JoSePa, Mikko Paappanen: Eka kymppi oli vaikee, ei saatu prässiä purettua. Vastassa oli kova joukkue, ja oma esitys oli hyvä. Edelleenkään ei ole noissa maalipaikoissa tuurin tynkää, mutta ei sen taakse voi piiloutua.

 

Petri Hentinen