Hakkurin paikka kiertoon

JoSePa piti Kouvolan nollakerhossa ja omat mahdollisuudet finaaleihin säilyivät omissa käsissä 1-3 voitolla. Eränumerot olivat 25-18, 17-25, 23-25 ja 22-25.

Viljami Kinnusen ollessa pois laittoi JoSePa pelipaikka-arpajaiset käyntiin. Tällä kertaa hakkurin paikalle arvottiin Ile, Lasu ja Aki pelasivat yleispelaajina. Muuten homma kulki entisellään, Tuke liberona, Valtra ja Mare keskipelaajina ja Pönä passarina. Miikaa ei laskettu sotkemaan jo ennestäänkin sekavaa kenttäjärjestystä.

Näillä miehillä ensimmäinen erä karkasi sitten lapasesta uutta järjestystä ihmetellessä. Vähitellen ensimmäisen erän lopussa näkyi merkkejä paremmasta, ja jo lähti JoSePan mopo käyntiin. Erityisesti Aki nautiskeli häpeämättömästi nelospaikalla, kun ei enää tarvinnut murehtia kolmen metrin hyökkäysvastuuta. Pönän pelaama nopea laitatempo ei löytänyt vastusta KoLen torjunnalta oikein koko pelin aikana. Siihen tosin vaikutti myös KoLen ykkössentterin Timo Lähteen nilkka joka paukahti toisen erän lopussa. Erä oli tosin jo siinä vaiheessa lähtenyt KoLen lapasesta.

Kolmannessa ja neljännessä erässä JoSePan suoritusvarmuus oli luokkaa parempaa kuin isännillä Neljännessä oli tuli kuitenkin mopon koneeseen piikki. Ensin JoSePa meni 4-0 johtoon, mutta yksi syöttövuoro, ja tilanne oli 4-7 isännille. Mopo oli karata lopullisesti käsistä, kun KoLe johti jo 10-16, mutta Matin ja Lasun syöttövuoroilla JoSePa hiipi rinnalle, ohi ja voittoon.

JoSePa sai järjestysmuutoksella aikaan joukkueeseen jonkinlaisen työrauhan. Aki pääsi pelaamaan paljon nelospaikkaa, mikä on hänen vahvuutensa. Ile oli hakkurin paikalla enemmän kakkospuolella, mistä hän on aina osannut lyödä. JoSePan paras oli isossa kuvassa Matti Pöntinen jonka passitempo antoi niin sanotusti JoSePalle mahdollisuuden voittoon. Lisäksi hän piti hyvillä syötöillään koko ajan KoLen noston varpaillaan.

JoSePa säilytti voitolla mahdollisuudet lohkon kahden parhaan joukkoon. Kaikki on omissa käsissä, eli kolmesta viimeisestä pelistä tarvitaan ainakin kaksi voittoa. Kahden viikon pelitauolla on siis mahdollisuus treenata hyvin tai kadottaa tuntuma täysin. Saa nähdä… Tauon aikana on mahdollisuus parannella myös haavoja, eli toivottavasti saadaan loukkaantuneet pelaajat takaisin riviin. KoLea vastaan oli yksi vaihtomies mukana. Seuraavaa voittoa päästään yrittämään 6.3. , kun Joutsaan saapuu Team Länsi-Savo Mikkelistä.

GWW