Hyvästä yrityksestä 9-, pisteitä nolla.

 

 

JoSePa sai hyvän draivin päälle paikallisottelussa Futsal-liigassa kolmantena olevaa Kampuksen Dynamoa vastaan. Maalipaikkojen hyödyntämisessä KaDy näytti mikä ero on Suomen mestarilla ja sijoista 8-12 taistelevalla joukkueella. Lukemat kenttätapahtumiltaan tasaisessa pelissä olivat KaDylle 7-2 (4-1).

JoSePan miehistössä oli muutamia muutoksia viime peliin verrattuna, Elias Paappanen ja Jari Kotimäki olivat poissa, mutta Ossi Kivipuro teki punakortin jälkeen paluun. Ossin osalta voi myös sanoa sen, että KaDy-laina teki JoSePan kanssa loppukauden kestävän sopimuksen, eli on erittäin tervetullut lisä JoSePan kokoonpanoon kevätkaudelle.

JoSePa lähti suht paineettomassa tilanteessa peliin ennakkoluulottomasti. JoSePa pyrki pysymään pallossa ja laukoi joka paikasta. Tällähän saatiin maajoukkuevahti Juha -Matti Savolainen kivasti lämpöiseksi, eikä hän osoittanut horjumisen merkkejä. Kuin malliksi KaDy kävi sen verran teutaroimassa toisessa päässä, että puoliajalle mentiin lukemissa 4-1,  JoSePan ainokaisen teki komealla tavalla Joonas Manzo.

Toisella jaksolla JoSePa jatkoi varsin pirteätä peliään, sai suht pitkiä hyökkäysksiä, ja kotijoukkueen parhaana palkittu Savolainen sai Kadyn maalilla venyä ihan tosissaan. KaDy joutui myös rikkomaan, eikä saanut pallollista peliään ihan totutulla tavalla pyörimään. KaDy hyökkäsi harvemmin mutta tehokkaaasti, ja kävi naputtelemassa kolme lisämaalia ennen JoSePan 7-2 kavennusta, josta vastasi tiistai-illan JoSePan paras mies Ossi Kivipuro.

Ilman kovin suuria pisteodotuksia peliin lähtenyt JoSePa pelasi varsinkin pallollisena erinomaisen vieraspelin. Kaikkia pelejä lähdetään aina voittamaan, mutta tiistai-illan asenteen ja hengen kun saisi niihin todella tärkeisiin otteluihin… JoSePa oli pallollisena rohkea ja sai KaDyn varsinkin toisella jaksolla ajoittain pieneen pinteeseen, sillä sekä virheitä että varoituksia alkoi kotijoukkueelle kertyä. Toki KaDy sai koko ajan pelata johtoasemassa, eikä hirveästi hyökkäämiseen panostanut loppua kohti. Tasoero näkyi ottelussa lähinnä siinä, miten niitä maaleja oikeasti tehdään.

 

JoSePa,Mikko Paappanen: ”Ihan miehekäs peli, vielä kun saataisiin palloa rysään…Paljon oli hyviä jaksoja pelissä, pallollinen peli oli hyvää, uskallettiin pelata. Sama draivi pitäisi saada kaikkiin peleihin. Kaikki jätettiin kentälle, mutta viimeistelyssä näkyi amatöörin ja ammattilaisten ero. Nyt on sitten aikaa saada koko joukkue pelikuntoiseksi, pari peliä vain pariin kuukauteen.”

Nyt siis alkaa Futsal-Liigan osalta n. kuukauden tauko, syynä maajoukkuetoiminta, muutama peli pelataan vielä tulevana viikonloppuna. JoSePan seuraavat peli ovat 6. ja 9.1.2022, ensin Vieska vieraissa ja sitten Akaa kotona. Sitten tulee taas kuukauden tauko (Miesten EM-kisat), joten ainakin pikku vammat ehtivät parantua.

 

Petri Hentinen