Hyviä kokemuksia nuorten kesätyökampanjasta

JoSePa työllisti kesä-heinäkuussa Osuuspankin kesätyökampanjan turvin joutsalaisen Katri Kuitusen. 17-vuotiaan Kuitusen kesätyöpesti ajoittui iltoihin ja kesti viiden viikon ajan.

Yksi Katrin oleellisimmista työtehtävistä oli 5-7 -vuotiaiden lasten jalkapallokoulun suunnittelu ja toteuttaminen. Pallokoulu kokoontui yhteensä kahdeksan kertaa ja sen toteutuksessa Katrin apuna oli toinen joutsalaisnuori, Heidi Kotimäki. Jalkapallokoulun pitämisen lisäksi Katri toimi apuohjaajana seuran nuorimman joukkueen parissa eli vuosina 2009 ja 2010 syntyneiden poikien joukkueessa. Hän piti huolta myös seuran some-näkyvyydestä Instagramin välityksellä ja oli aktiivisesti mukana Itä-Länsi ottelun järjestelyissä.

-JoSePalla oli kiva olla töissä, koska työtehtävät olivat monipuolisia, toteaa Kuitunen. -Pidin myös siitä, että pääsin valmentamaan junioreita ja jakamaan itse saamiani oppeja eteenpäin, hän jatkaa. Taustalla Katrilla onkin jo usean vuoden mittainen pelaajaura JoSePassa niin jalkapallon kuin futsalin puolella. Kuitunen pitää mahdollisena sitä, että tulee jatkossakin toimimaan ainakin jollain tapaa lasten parissa.

Osuuspankin kesätyökampanja auttoi nyt jo toistamiseen JoSePaa työllistämään paikallisen nuoren. Edellisen kerran seuralla oli nuori kesätyöntekijä kaksi vuotta sitten eli kesällä 2016. -Kampanja on alaikäisille nuorille yksi todella hyvä reitti työllistyä, toteaa Kuitunen ja lisää, että kampanja antaa myös JoSePan kaltaisille pienemmillekin seuroille mahdollisuuden toimia työnantajana. Tätä hän pitää erittäin tervetulleena vaihtoehtona paikkakunnalla, jossa nuorille ei ole liikaa töitä tarjolla. Myös seura on ollut erittäin tyytyväinen kesätyökampanjan myötä saatuun lisäapuun.

#kesäuuniOPnpiikkiin #opkeskisuomi #yhdessähyvätulee