Ihan hyvä ei vaan riitä

 

JoSePa kohtasi Futsal-liigassa sarjan piikkipaikkaa vakavasti tavoittelevan FC Kemin. Sinänsä tasaisen taiston aikana vieraitten huomattava tasoero varsinkin maalipaikkojen hyödyntämisessä kävi selväksi, ja pinnat Kemiin maalein 1-6- (0-2)

Ottelu alkoi JoSePan kannalta perin tyypillisesti, harhasyöttöjö ja pallonmenetyksiä omalla alueella. Niko Rantanen piti tässä vaiheessa orastavaa toivoa yllä torjunnoillaan, mutta JoSePa ei ensimmäisellä vitosella saanut lainkaan omaa peliä käyntiin. Vähitellen pallo lakkasi polttamasta jaloissa ja hyökkäysaihioita saatiin toiseenkin päähän. 9 minuutin jälkeen Kemi sai ensimmäisen kerran pelattua pallon JoSePan muodon sisään ja siirtyi 0-1 johtoon Suarezin maalilla. JoSePakin sai muutamia maukkaita paikkoja, parhaat tulivat Janne Kosuselle ja Joonas Manzolle. Taukoa vietettiin kuitenkin 0-2 numeroissa, kun Borin Cizmarin laukaus kimposi epäonnekkasti JoSePan pelaajan polvesta maaliin.

Toisen jakson alku oli JoSePalta hyvä, kotijoukkue sai painettakin aikaiseksi Kemin puolelle ja muutamia maukkaita maalipaikkoja. Suarez vei kuitenkin Kemin jo 0-3 johtoon ja, ja JoSePan hyvä paine päättyi hetken kuluttua Kemin loistavaan vastahyökkäykseen, missä JoSePan puolustus sahattiin neljällä syötöllä halki, poikki ja pinoon, Tuukka Pikkarainen sai kaikessa rauhassa sijoittaa 0-4. JoSePa kavensi heti perään vaparin jälkitilanteesta Janne Kosusen maalilla, mutta reikäpaitapyöritys katkesi Joonas Manzon toiseen keltaiseen ja ulosajoon. Ylivoimalla Kemi teki 1-5 ja JoSePan kuudennen virheen jälkeen loppulukemat pilkulta viimeisteli Taneli Kohonen.

Ensimmäistä vitosta lukuunottamatta JoSePan ilta oli ihan ok. JoSePa sai luotua paikkoja ja FC Kemin taiturit pidettiin aika hyvin pois maalintekopaikoilta. Ero tuli juuri siinä paikkojen hyödyntämisessä, toki jollain liigan supertähdellä eli Enderson Suarezilla oli vara laittaa pallo parikin kertaa tyhjän maalin yli. JoSePalla hukattuja paikkoja pääsevät manaamaan Janne Kosunen, Elias Paappanen, Joonas Manzo ja Benno Hanslian. Tänään sitten kokeillaan uudestaan, Vastus pysyy kovana, Eli GFT Espoo.

JOSePa – Mikko Paappanen. Tämähän on ollut kauden teema, ihan ei riitä. Olen ihan tyytyväinen joukkueen ilmeeseen ja taistelutahtoon, ihan hyvin pysyimme mukana pelissä. Maaleissa näkyy amatöörin ja ammattilaisen ero, eihän niissä kyllä ole tuurikaan mukana.

Petri Hentinen