JoSePa murskasi PP:n

 

JoSePa haki runkosarjan viimeisestä kotiottelusta Futsal-liigassa selkeän voiton Tampereen Pelipojista eli PP-70 oli vastassa. Syyskierroksen tappio maksettiin korkojen kera, sillä JoSePa vei voiton maalein 12-2 (5-1)

Ennakkoasetelmisaa JoSePalla oli pakkovoiton paikka, jotta mahdollisuudet suoraan sarjapaikkaan säilyvät. PP:llä ei pelissä ollut juuri mitään panosta, seura putoaa divariin. Koska se on ollut tiedossa jo pitkään, on osa pelaajista vaihtanut seuraa kevään kuluessa.

JoSePa vältti pakkovoiton sudenkuopat olemalla erittäin aktiivinen ensimmäisen kympin aikana. PP ei juuri omalta alueelta ulos päässyt pallokontrollin kera. JoSePa maalasi sinä aikana neljä kertaa, Joonas Manzo kahdesti ja Janne Kosunen ja Oskari Luoma kertaalleen. PP:n Riku Partala sai kertaalleen oikean jalan vapaaksi ja kavensi, mutta Elmeri Linnera siirsi ensimmäisellä Liigamaalillaan JoSePan 5-1- taukojohtoon.

JoSePan peli meni ensimmäisen jakson lopussa hieman kävelyksi, mutta toisen jakson alussa siitä ei ollut merkkiäkään. 23 minuutin kohdalla JoSePa johti jo 8-1, ja PP: n kavennuksen jälkeen peli meni vähän kouhottamiseksi. 25 minuutin kohdalla tilanne rauhoittui, kuin Janne Kosunen viimeisteli JoSePan 9-2 johdon. Illan upein maali nähtiin 30 minuutin pelin jälkeen kun Heikki Rasmus veti suoraan ilmasta Janne Kosusen pitkän takaviistosta tulleen syötön maaliin. JoSePa kaunisteli vielä lukemia parilla maalilla, ja tällä kertaa niissä ei ollut yhtään liikaa.

JoSePa ei pelannut mitenkään loisteliaasti, mutta perinteikkäällä Futsalseura PP:llä ei tällä hetkellä ole oikein resursseja pysyä muiden liigajoukkueiden kyydissä. Silloin harvoin kun joukkue JoSePan alueelle pääsi, saivat he kuitenkin luotua ihan kohtuullisia laukaisupaikkoja. Tomi Ylinen ja Jussi Rasva vastasivat yli puolesta joukkueen laukauksista, Ylinen syötti molemmat PP:n maalit. JoSePan prässääjät Jari Kotimäki, Oskari Luoma ja Otto Piili pitivät huolta ettei PP:n pelinrakentelu ollut helppoa. JoSePan paras mies oli kuitenkin Heikki Rasmus, joka parantaa peli peliltä. Tänään syntyi kaksi kaunista maalia, josta jälkimmäinen kelpaa aika moneen maalikoosteeseen. Liukasliikkeinen nuori mies aiheutti paljon harmia PP:n puolustukselle, ja puolustaminenkin maistuu.

JoSepan suora säilyminen on edelleen omissa käsissä, tosin muutkin joukkueet voivat paikan JoSePalle pelata. Nyt on sitten kolmen pahan vieraspelin putki tiedossa, ensi viikonloppuna Meri-Lappiin (Tornio ja Kemi) ja sitten kahden viikon päästä Akaalle.

Mikko Paappanen, JoSePa: Tämä oli peli mikä meidän piti voittaa, ja kun toisella ei ole pelissä panosta, kyllähän se näkyi kentällä. PP:llä on kuitenkin hyviä pelaajia, ei tähän takki auki voinut lähteä. Vähän kuumeni peli lopussa, tuskin siellä kuitenkaan kukaan ketään teloa halusi, hyvä että on vähän tunnetta mukana.

Petri Hentinen