JoSePa nappasi pisteet Tervareilta

JoSePa kohtasi Futsal-Ykkösen viidennessä ottelussaan Tervarit Oulusta. JoSePa:lta puuttui kokoonpanosta periaatteessa vain Elmeri Linnera, Tervarit puolestaan oli matkassa yhdeksän kenttäpelaajan ja maalivahdin vahvuisella miehityksellä. Suurta draamaa ei ottelussa nähty, sillä kotijoukkue merkkasi kolme pistettä nimiinsä käytännössä jo ensimmäisen erän hienolla esityksellään.

JoSePa:n avauskentällinen muodostui viisikosta Heikkilä-Hanslian-Hänninen- Kosunen-Kosunen vierasjoukkueen ryhmittäessä kentälle viisikon Pekkilä-Halmet-Uusitalo- Pahkala-Huhtiniemi. Edellisen kotiottelun tavoin kotijoukkue aloitti erittäin vahvasti. Reilun minuutin pelin jälkeen Eemeli Hänninen siirsi kotijoukkueen yhden maalin johtoasemaan. Heti aloituksen jälkeen Hänninen ryösti Joonas Pahkalan poikkikentän syötön itselleen ja siirsi lukemiksi 2-0. Peli jatkui kotijoukkueen vahvassa hallinnassa eikä Tervarit oikein päässeet pois joutsalaisten prässin alta – saati sitten tekopaikoille asti. Kymmenen peliminuutin molemmin puolin JoSePa teki kaksi mallikasta maalia lisää. Benno Hanslian katkaisi Tervareiden syötön ja laukoi pallon varmasti maaliin. Tämän jälkeen oli Heikki Korhosen vuoro siirtää pallo verkkoihin kapteeni Jarkko Kosusen syötöstä. 

Tervarit otti 4-0 tilanteessa selvästi tarpeellisen aikalisän. Suurempaa vaikutusta ei tälläkään toimella pelitapahtumiin kuitenkaan ollut. Kotijoukkue jatkoi ottelun ohjakset tiukasti käsissään. Neljäntoista peliminuutin kohdalla Heikki Korhonen maalasi 5-0 osuman ja Benno Hanslian laukoi minuuttia myöhemmin vapaapotkusta lukemiksi jo 6-0. Kotijoukkueen päävalmentaja Jesse Kalliokoski päästi loppuerässä kentälle myös junioriosastoa: Oliver Paappanen, Jere Mara ja Elias Laitinen pääsivät kirjauttamaan ottelun ensimmäiset peliminuutit.  

Toisen puoliajan alussa Tervarit pyrki lisäämään fyysisyyttä ja energiaa kentälle. Joukkue saikin aikaiseksi muutamia hyviä tilanteita, mutta toisaalta tilanteita aukesi myös kotijoukkueelle. Kumpikaan joukkue ei palloa verkon perukoille kuitenkaan kyennyt toimittamaan. Joutsalaisten rosterista pudotettiin erän alkupuolella pois tällin jalkaansa saanut Benno Hanslian ja peliaikaa hänen tilallaan haukkasi etenkin Heikit Rasmus ja Korhonen. 

Tervarit viritteli reikäpaitaa Antti Uusitalon päälle jo 27 peliminuutin kohdalla. Uusitalo pääsi lopulta kentälle ajassa 29.30 ja tämän jälkeen Tervarit pelasikin reikäpaidalla ottelun lopun. Tällä tavalla vierasjoukkue sai pallonhallintaa aiempaa enemmän itselleen, mutta kuten niin usein tässä sarjassa, paremmat maalipaikat siunaantuivat reikäpaitaa puolustavalle joukkueelle. Tervareiden repertuaarista ei tuntunut löytyvän aineksia haastamaan JoSePa:n puolustusmuotoa ja käytännössä joukkue sai kymmenen minuutin reikäpaidalla vain yhden todella hyvän vetopaikan aikaiseksi. Reikäpaitapelaamisen merkittävin hetki olikin se, kun kotijoukkueen “Känä” Miettinen napsautti niskassaan notkuneelta apinalta niskat nurin toimittamalla pallon tyhjään maaliin – kauden ensimmäinen osuma maistui takuulla ikinuorelle taistelijalle. 

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin maalivahdit Tuomas Heikkilä ja Veikka Pekkala. Heikkilästä voidaankin todeta, että hän on ehdottomasti tontillaan sarjan parhaimpia. Vaikka tänään ei paljon torjuntoja tullutkaan, tarkat heittoavaukset, rauhallinen jalalla pelaaminen ja pelaajien ohjaaminen ovat jokaiselle joukkueelle erittäin tärkeitä pelillisiä juttuja. 

Yleisesti voidaan todeta, että ensimmäinen puoliaika oli varmaankin JoSePa:n yhtenäisin esitys tällä kaudella. 6-0 ei jätä sijaa selityksille. Myös JoSePa:n pelaajien liikkuminen näytti olevan aiempaa tarkempaa ja tarkoituksenmukaisempaa. Tervarit pyrki prässäämään kotijoukkuetta aktiivisesti, mutta joutsalaisten pelisysteemi kesti varsin hyvin tämän paineen. Eikä Tervaritkaan hyökkäyssuuntaan täysin puhditon ollut, joutsalaiset vain puolustivat omaa maaliaan tiiviisti ja uhrautuvasti.   

Kotijoukkueen päävalmentajan Jesse Kalliokosken kommentti pelistä kuului seuraavasti: “Ensimmäinen jakso oli meiltä hyvä. Nopeasti tulleet ensimmäiset maalit rentouttivat peliä ja peli oli hyvin hallussa. Puoliajalla sovittiin tavoitteeksi lähteä hakemaan nollia Tuomakselle, lisämaalit tulevat sitten jos ovat tullakseen. Minuutteja tuli kivasti monille pelaajille. On hieno nähdä, että joukkue kehittyy peli peliltä.”

JoSePa jatkaa tappiottomana sarjan piikkipaikalla; pisteen päässä toisena olevalla VehU:lla tosin on yksi peli vähemmän pelaamatta. Isänpäivänä on vuorossa seuraava peli TP-Kaarlea vastaan Kokkolassa.

-Mikko Paappanen