JoSePa nappasi selkeän 7-2 voiton FC Raumasta

Futsal-Ykkösessä pitkään pelannut FC Rauma saapui JoSePa:n vieraaksi lauantaina 18.2. JoSePa starttasi otteluun sarjan piikkipaikalta, Rauma puolestaan yhdeksänneltä sijalta. Kotijoukkueelle kamppailu oli äärimmäisen tärkeä suoran nousun ja liigakarsinnan kannalta. Raumalaiset puolestaan kaipasivat kipeästi pisteitä putoamiskamppailuun, sillä joukkue oli ennen ottelua vain pisteen edellä TP-49:ä, joka on ensimmäinen putoamisviivan alapuolella tällä hetkellä majaileva joukkue.

Kotijoukkue oli saanut huonoja uutisia viikolla, sillä Eemeli Hännisen kausi oli laitettu pakettiin loukkaantumisen vuoksi. Edellisessä ottelussa EBK:ta vastaan oli täyttynyt myös Heikki Korhosen korttitili, joten häntäkään ei kentällä lauantaina nähty. Nuoremmasta osastosta Oliver Paappanen, Elias Laitinen ja Eetu Oksanen olivat puolestaan hakemassa pelikokemusta kakkosjoukkueen turnauksesta. Heikki Rasmus ja Elmeri Linnera sen sijaan olivat jälleen mukana kokoonpanossa, joten kotijoukkue lähti kymmenen miehen voimin ottamaan sarjapisteitä raumalaisilta. Raumalaiset saapuivat Joutsaan kahdeksan kenttäpelaajan ja yhden maalivahdin vahvuudella.

Ottelun ensimmäinen puoliaika lähti käyntiin tutuista asetelmista. JoSePa pyrki kotikentällään pitämään pelissä tempoa ja vastustaja puolestaan ottamaan sitä pois. Kotijoukkueen alku oli mainio. Vain minuutin pelin jälkeen Janne Kosunen pääsi laukomaan 1-0 osuman hyökkäyspään prässin päätteeksi.

Kolmen minuutin kohdalla JoSePa vaihtoi kentälle toisen kentällisen. Yleensä JoSePa on peluuttanut pelaajia yksittäisten vaihtojen kautta. Kimmo Tolvanen nähtiin tällä kertaa vasemmalla laidalla/pivotina yhdessä Känä Miettisen kanssa, Elmeri Linnera pelasi pohjaa ja Samuli Kaasalainen toista laitapelaajan paikkaa. Toinen kentällinen pelasi hieman maltillisemmin kuin ykköskenttä. JoSePa:n toista kentällistä vastaan Rauma sai omaa peliään hieman paremmin jengoilleen, mutta pelin edetessä tämänkin kentällisen puolustuspeli tiivistyi mukavasti.

Ykköskentällinen lisäsi johtolukemia reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Benno Hanslian sai Heikki Rasmuksen hyvän prässin ansiosta riistettyä pallon raumalaisilta ja laukoi lukemiksi 2-0. JoSePa:n ykköskentällinen sai jatkossakin painettua pelin varsin tehokkaasti Rauman päätyyn. Yhdeksän ja puolen peliminuutin kohdalla JoSePa sai rakennettua rajapotkutilanteesta mainion vetopaikan, ja tulostaulun numeroiksi vaihtui 3-0. Yhdistelmä oli tuttu – Jarkko Kosunen syötti ja Janne Kosunen viimeisteli.

Ottelun neljäs osuma nähtiin ajassa 16.49. Heikki Rasmus ryösti Rauman maalivahdin heittoavauksen itselleen, pisti yhden puolustajan vetoharhautuksella nippuun ja laukoi vasurilla pallon taka-alakulmaan. 4-0 tilanteessa Rauma päätti käyttää aikalisänsä. Liekö se auttanut, sillä pian aikalisän jälkeen Rauma kavensi. Kaukaa lauottu veto kimposi Tuomas Heikkilän torjunnasta raumalaisille ja numeroiksi muutettiin Niklas Myllykankaan parin yrityksen jälkeen 4-1. Puoli minuuttia ennen erän loppua JoSePa käytti aikalisänsä 14 metristä saadun vapaapotkun suunnitteluun. Hienon kuvion päätteeksi ei kuitenkaan nähty maalia, joten yleisö siirtyi mokkapalojen pariin kotijoukkueen selkeässä 4-1 johdossa.

JoSePa:n ykköskenttä sai luotua erän alussa painetta Rauman päätyyn, mutta raumalaiset blokkasivat joutsalaisten vedot tehokkaasti. JoSePa kakkoskenttäkin sai rakennettua aiempaa enemmän omaa peliä myös hyökkäyssuuntaan. Dirlandaata saatiin kuunnella hallilla ensimmäisen kerran ajassa 26.40. Jarkko Kosunen pelasi Heikki Rasmukselle syvään ja Heikki löysi Janne Kosusen kovalla syötöllä takatolpalta – 5-1. Rauma reagoi neljän maalin takaa-ajoasemaan ottamalla reikäpaidan käyttöön. Noin minuutin pyörityksen Rauma saikin 5-2 kavennuksen aikaiseksi. Maalintekijäksi merkittiin Jere Kyrkkö, syöttäjäksi Mikael Mäkelä

JoSePa sai tilanteita aikaiseksi, mutta vedot blokattiin joko raumalaisten tai joutsalaisten omasta toimesta. Valmentaja Kyrkkö päätti kolmen maalin erossa luopua reikäpaitapelistä ja yrittää kavennusta hetkellisesti tasakentällisin. Pian reikäpaita kuitenkin löydettiin taas Kyrkön päälle. Rauma pyöritti maltillisesti, mutta ei päässyt oikein maalipaikoille. Janne Kosunen pääsi yrittämään pallon laittamista tyhjään maaliin, samoin Benno Hanslian pienestä pompusta, mutta laukaukset suuntautuivat maalin ohi.

Vajaan 33 peliminuutin kohdalla pallo saatiin lopulta maaliin. Kotijoukkueen 6-2 osuma syntyi onnekkaiden käänteiden jälkeen. Benno Hanslian tarjoili pallon Elmeri Linneralle, joka laukoi kohti raumalaisten maalia. 81 maksaneen katsojan yllätykseksi pallo päätyi lopulta kimmokkeen ja maalivahdin haparoinnin kautta verkon perukoille. Raumalaiset saivat luonnollisestikin pallonhallintaa reikäpaidalla, mutta maalipaikoille pääsi enää JoSePa. 7-2 lukemat värkkäili jälleen illan tehokaksikko. Janne Kosunen jätti pallon Jarkko Kosuselle kentän pohjalla, spurttasi itse pitkään juoksuun ja sai veljeltään tarkan pitkän syötön linjan taakse. Jannen illan neljäs osuma suuntautui kauniisti takanurkkaan. Ottelun lopun paras paikka oli varmastikin Jere Maran voimalla ampuma vapaapotku, mutta sekin suuntautui pienen kimmokkeen vuoksi maalipuiden ulkopuolelle. Enempää maaleja ei siis nähty.

Joutsan liikuntahallilla tarjoiltiin jännitystä tällä kertaa hieman vähemmän kuin tavallisesti, sen verran tiukasti peli kotijoukkueen hallussa oli. Enemmänkin maaleja olisi voitu nähdä, mutta 7-2 lukemat kuvaavat varsin hyvin pelin tapahtumia. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkueen maaliseppo Janne Kosunen ja vieraiden pelaajavalmentaja Jere Kyrkkö. Kotijoukkueen tehot jakautuivat seuraavasti: Janne Kosunen 4+0, Jarkko Kosunen 0+4, Heikki Rasmus ja Benno Hanslian 1+2, Elmeri Linnera 1+0. Vierasjoukkueella tehoilivat Mikael Mäkelä 0+2, Jere Kyrkkö 1+0 ja Niklas Myllykangas 1+0.

JoSePa:n päävalmentaja Jesse Kalliokoski kommentoi peliä seuraavasti:

– Lähdettiin tänään poikkeuksellisesti kahdella kentällä. Halusin ykköskentälle hieman tavallista enemmän lepoaikaa ja kakkoskenttä lähti puolustamaan maltillisesti. Kakkoskenttä pitikin sovitusti nollat omissa. Aika hyvinhän tuo peli lopulta meidän hallussa oli.

JoSePa jatkaa edelleen piikkipaikalla ja FC Rauma yhdeksäntenä. Seuraavassa ottelussaan JoSePa kohtaa SC Riverball:n Joensuussa 4.3.