JoSePa otti rutiinilla kolme pistettä EBK:lta

Joutsan Seudun Pallo kohtasi 12.2. Futsal Ykkösen ottelussa sarjassa kahdeksannella sijalla majailevan EBK FS:n Espoosta. Muutaman lähiajan tappion rasittamalla kotijoukkueella oli edessään ottelu, josta pisteet tulisi kotihallissa ottaa. Tärkeistä pisteistä palattiin jälleen, sillä runkosarjan otteluita on tämän jälkeen vain neljä jäljellä. Kotijoukkue sai jalkeille kilpailukykyisen kokoonpanon, vaikka aina erinomainen Eemeli Hänninen ja sähäkkä Heikki Rasmus puuttuivatkin rosterista. EBK oli lastannut tila-auton kyytiin kaksi kentällistä pelaajia sekä maalivahdin ja karauttanut pistemetsästykseen Joutsaan.

Espoolaiset puolustivat matalalla ja luottivat pivotpeliinsä. JoSePa pyrki tapojensa mukaan hallitseman palloa, saamaan maalipaikkoja aikaiseksi ja välttämään vaaralliset pallonmenetykset. Kun viime peleissä ei ole palloja maaliin paikoista laitettu, niin tällä kertaa ottelun alku tarjosi kliinisyyttä. 35 sekunnin jälkeen Benno Hanslian ajoi tavaramerkkiliikkeellään keskelle ja täräytti pallon maalin kattoon. 56 sekunnin kohdalla Janne Kosunen puolestaan laukoi vasurilla sivurajan pinnasta taka-alakulmaan.

2-0 tilanteessa joutsalaiset hieman laskivat pelin tempoa ja EBK pääsi peliin mukaan. Viiden minuutin kohdalla Jesse Kalliokoski pyöräytti kentälle Jere Maran, Samuli Kaasalaisen ja apuvalmentaja Kimmo Tolvasen. Tolvanen pelasi ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman reikäpaitaa tuuraten Jarkko Kosusta pohjapelaajana. Kuuden minuutin kohdalla EBK pääsi hitaaseen 3-2 hyökkäykseen ja Martin Kaur ampui pallon etukulmasta maaliin kaventaen lukemiksi 2-1 ja sytyttäen joukkuettaan taisteluun pisteistä.

Seitsemän minuutin kohdalla EBK laukoi pallon kulmatilanteen jälkeen ylärimaan. Myös JoSePa:lla oli maukas paikka: Heikki Korhonen pääsi yrittämään pallon laittamista lähes tyhjään maaliin, mutta pallo kaarsi niukasti maalin yli. Erän puoleen väliin mennessä pelin hallinta oli tasoittunut, samoin numerot. Leevi Sorsa laukoi kulmatilanteen jälkeen kaukaa pallon alakulmaan ja tasoitti numeroiksi 2-2.

Tämän jälkeen JoSePa:lla oli muutama hyvä pyöritys EBK:n päädyssä Tuomas Heikkilän noustua maalivahdin tontilta mukaan hyökkäyksiin. Paras paikka siunaantui Aki Miettiselle, joka ei kuitenkaan saanut palloa mahtumaan maalipuiden väliin. Noin 13 minuutin kohdalla kotijoukkueen Jesse Kalliokoski otti aikalisän. Kalliokosken neuvot kuuluivat katsomoon saakka, sen verran reilusti volyymia ja tyytymättömyyttä oli tällä kertaa mukana. Oleellisin Kalliokosken neuvoista oli se, ettei tempoa voi pudottaa, vaan pitää pelata hyvällä rytmillä omaa peliä.

Noin minuttia aikalisän jälkeen Janne Kosunen ryösti EBK:n erikoistilanteesta pallon itselleen. Riiston jälkeen Kosunen kuljetti palloa vasenta laitaa pitkin hakien syöttölinjaa Hanslianille 2-1-vastahyökkäyksessä. Lopulta linja löytyi ja Hanslian viimeisteli kylmän viileästi lukemiksi 3-2. Enempää maaleja ei ensimmäisellä jaksolla nähty. Muista merkinnöistä mainittakoon Jarkko Kosunen ottama taktinen rike erän lopulla, josta hänelle nostettiin ansaitusti keltainen kortti.

Toinen erä alkoi yhtä lailla värikkäissä merkeissä kuin ensimmäinenkin. Tilanteita nähtiin heti kummassakin päädyssä. 23 peliminuutin kohdalla Hanslian täräytti kulmakuviosta pallon yläriman kautta maaliin ja lukemiksi 4-2. Nämä numerot eivät kuitenkaan kauan säilyneet, vaan peli jatkui avoimena. Rohkeasti puolen kentän yli nostettu maalivahti Tuomas Heikkilä menetti pallon harmillisesti ja EBK kavensi lukemiksi 4-3.

5-3 lukemiin päästiin 28 peliminuutin kohdalla. JoSePa sai kulmatilanteen, jonka se antoi nopeasti. Jarkko Kosunen oli noussut tilanteeseen ja lirutti pallon maalivahdin längistä sisään. EBK:llakin oli paikkansa, mutta Janne Kosunen syöttäessä Jarkko Kosuselle nätisti puolustajan längistä ja Jarkon viimeisteltyä illan toisen maalinsa, valotaululle ilmestyi jo ratkaisevan tuntuiset lukemat 6-3. Tämän jälkeen EBK:n henkinen kantti tuntui antaneen periksi ja suut kävivät harmillisesti enemmän kuin jalat. JoSePa:lla oli paikkoja lisätä johtoaan, mutta 79 katsojaa pääsi useaan otteeseen huokailemaan maalin ohi tai maalivahtia päin suuntautuneita laukauksia. EBK sai vielä pienen toiveen pistemetsästyksestä, kun se kavensi 34 peliminuutin kohdalla saamastaan vapaapotkusta tilanteeksi 6-4. Maalin ampui EBK taitava Jonas Zaknoun.

EBK otti aikalisän ajassa 36.46. Minuutin kuluttua tästä EBK virittelikin reikäpaidan Leevi Sorsan ylle. Tästä seurasi kuitenkin vain Heikki Korhosen tyhjiin tekemä 7-4 osuma Korhosen riistettyä Zakhounin poikkisyötön. Ottelun lopussa nähtiin vielä yksi maali ja se olikin hieman erikoinen tapaus. Heikki Korhonen ryösti kolmannen kerran Zakhounin riskisyötön ja nosti pallon tyhjään maaliin. Matkalla maaliin EBK:n alin pelaaja Andres Salgado Ismodes pelasi kuitenkin tahallisesti palloa kädellä. Jos pallo ei olisi mennyt maaliin, olisi tuloksena ollut punainen kortti. Nyt Ismodes sai palkkioksi typerästä tempustaan vain keltaisen kortin ja kotijoukkueen kahdeksas maali näki samalla päivänvalon.

Loppulukemat 8-4 olivat lopulta varsin selkeät. EBK ei käynyt kertaakaan ottelussa johdossa, mutta vauhtia ja vaarallisia tilanteita nähtiin jälleen. Alussa näytti, että JoSePa vie ja EBK vikisee, mutta joutsalaiset saivat lopulta tehdä täyden päivätyön pisteiden eteen. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkueen Hanslian ja vierasjoukkueen Andres Salgado Ismodes. JoSePa:n tehomiehinä oli tutut nimet: Benno Hanslian nakutti tehot 3+1, Jarkko Kosunen 2+2, Heikki Korhonen 2+1 sekä Janne Kosunen 1+2. “Ansaittiin lopulta rutiinilla voitto. Paikkoja oli ratkaista peli jo aikaisemminkin, mutta mentiin liiaksi EBK:n tempoon mukaan”, tiivisti ottelun JoSePa:n päävalmentaja Jesse Kalliokoski.

JoSePa  jatkaa sarjan kärjessä 40 pisteellä, mutta viisi pistettä perässä olevalla VehU:lla on peräti kolme ottelua vähemmän pelattuna. Seuraavassa ottelussa JoSePa kohtaa kotonaan FC Rauman.

Mikko Paappanen