JoSePa pysyy piikkipaikalla

JoSePalla oli viikonloppuna jälleen futsalin 2-sarjassa kahden pelin viikonloppu. Ensin perjantaina JoSePa kohtasi vieraspelissä sarjanousija Savon Pallon Pieksämäeltä. SaPa ei ollut voittanut yhtään peliä ennen kohtaamista, ja tämä putki sai jatkoa JoSePan vierailun jälkeen. Pisteet siis Joutsaan maalein 11-4 (7-1).

Ottelu alkoi molempien joukkueiden osalta varovaisesti. SaPa kuitenkin yllätti vierailijat iskemällä ottelun ensimmäisen maalin noin kahden minuutin pelin jälkeen. JoSePa ei osumasta kuitenkaan hätkähtänyt, vaan joukkue jatkoi pallon kierrätystä kärsivällisesti ja odottaen vastustajan herpaantumista. Maaleja alkoikin tulla selkeän pallonhallinnan jälkeen tasaiseen tahtiin. Jari Kotimäki avasi hanat kolmen minuutin jälkeen. Maalintekijöinä kunnostautuivat tutut nimet, Olli Malin, Riku Keihäsniemi ja Benno Hanslian, mutta kauden ensimmäisensä tuikkasi sisään myös Matti Pirkkalainen.

Ottelussa ei kovin paljon jännitysmomenttia ollut. JoSePa oli parempi joukkue koko ottelun ajan, eikä voittajasta ollut epäselvyyttä missään vaiheessa. Toinen jakso meni hieman pelailuksi ottelun ratkettua käyännössä ensimmäisellä jaksolla. Riku Keihäsniemi oli joukkueen paras pistemies Olli Malinin pelattua ottelussa hieman alempana, Keihäsniemi teki huikeat tehot 4+4.

Viikonlopun toisessa pelissä JoSePa kohtasi kotipelissä myös tappioitta tähän mennessä olleen Liikunnan Riemun 2-joukkueen jyväskylästä. Tasapainoisen ja tarkan peliesityksen jälkeen taululla seisoivat lukemat 5-0 (2-0) JoSePalle.

Ottelun alku oli hyvin tarkkaa peliä, avausmaalia pelättiin molemmin puolin. 9 minuutin jauhamisen jälkeen se sitten tuli hienon oivalluksen jälkeen; Niko Rantanen heitti pitkän avauksen, ja Benno Hanslian ohjasi selän takaa tulleen pallon suoraan ilmasta alanurkkaan. Minuutti tästä kolmikko Malin-Tamminen-Hanslian sahasi poikittaissyötöillä Riemun pakit sekaisin ja Benno laittoi pallon tyhjään maaliin. Tämän jälkeen JoSePalla oli heti perään pari erinomaista paikkaa, mutta tolpat ja maalivahti tulivat tielle. Loppuerä oli taas tasaista jauhamista.

Toisella jaksolla Riemu panosti vahvasti hyökkäykseen, mutta mitään suurta hätää ei JoSePalla ollut. Puolustus pelasi uhrautuvasti läpi ottelun ja Niko Rantanen pelasi syksyn parhaan pelinsä. Mukaan mahtui toisella jaksolla kaksi paraatipelastusta pallon kimpoillessa maalia kohti usean pelaajan kautta. Riemu joutui jauhamaan peliä kaukana maalista ja suurin osa laukauksista lähti liian kaukaa maalista. Riemun pyöritellessä palloa JoSePalle avautui paikkoja vastahyökkäyksiin.

3-0 syntyi 27 minuutin kohdalla kun Olli Malin seurasi oman laukauksensa riparin ja pisti pallon tyhjiin, syöttäjänä Jari Kotimäki. Pari minuuttia tästä 4-0 teki Janne Kosunen, saatuaan syötön Jarkko Kosuselta hän murtautui laidasta keskelle ja veti voimalla ylänurkkaan, Loppunumerot 5-0 viimeisteli pallonriiston jälkeen ylivoimahyökkäyksestä Olli Malin Hanslianin syötöstä.

Valmentaja Janne Kosusen mukaan kokonaisuutena JoSePa pelasi Riemua vastaan kauden parhaan pelinsä. Ensimmäisen erän alku oli molemminpuolista kyttäämistä, jossa oli vain yksi maalitekopaikka JoSePalla. JoSePan tehtyä pari maalia nopeasti ottelu aukesi, ja muuttui ainakin viihdyttävämmäksi. Selvistä numeroista huolimatta Riemu oli hyvin pelissä mukana, JoSePa pystyi kuitenkin erinomaisen maalivahtipelin, uhrautuvan joukkuepelin ja vastahyökkäysten avulla tappamaan pelin.

JoSePa jatkaa sarjan kärjessä neljän voiton ja yhden tasapelin jälkeen. Sarjan pistepörssi on myös melko yksitoikkoinen, neljä ensimmäistä sijaa ovat JoSePan hallussa. Kärjessä ovat tasapistein 12 Olli Malin (10+2) ja Benno Hanslian (5+7)