JoSePa takaisin paalupaikalle

JoSePa kohtasi perjantaina 9.6 vieraskentällä PetPetin, joka pitää hallussaan sarjataulukon jumbopaikkaa. Sehän ei tietenkään tarkoita mitään, yleensä asenneongelmia. Otteluun lähdettiin niska nöyränä, sillä sarja on tasainen ja vieraspelit eivät ole koskaan JoSePalle helppoja. Tämäkään ottelu ei ollut poikkeus,lopulta JoSepa kuitenkin poistui kotia kohti 0-3(0-0) voitto takataskussaan.

Peli alkoi tasaisissa merkeissä ja PetPet vastasi ensimmäisestä vaarallisesta tilanteesta. Viime talvena futsalissa JoSePan paidassa nähty Santeri Paltamaa onnistui kiertämään Niko Rantasen ja pääsi yrittämään palloa tyhjään maaliin. Jostain takavasemmalta Riku Gylden syöksyi pallon eteen ja pelasti JoSePan alkuminuuttien takaiskumaalilta. JoSePan kuitenkin tilanne herätti, ja vähitellen pelin hallinta ajautui vierasjoukkueelle.

Kuten aiemminkin tällä kaudella on totuttu näkemään niin keskikentän maestrona toimi Janne Kosunen, joka haki palloa aktiivisesti alhaalta ja toimitti sitä ylöspäin. Lähes kaikki hyökkäykset lähtivät hänen kauttaan ja muutama hyvä tilanne niistä saatiin myös aikaiseksi. Syötöt eivät kuitenkaan löytäneet perille ihan yhtä hyvällä prosentilla kuin yleensä ja vaarallisen näköiset tilanteet kuihtuvat pallon jäädessä pyörimään jalkoihin. JoSePa ei ollut avauspuoliskolla ihan terävimmillään, mutta kunnia täytyy antaa myös PetPetin joukkueelle, joka piti hyvin oman pakkansa nipussa. Ensimmäisellä puoliajalla ei juurikaan mainittavia maalipaikkoja nähty puolin eikä toisin ja puoliajalle päädyttiin numeroin 0-0.

Puoliajalla JoSepa teki periaatepäätöksen kovemmasta asenteesta ja pelin pyörittämisestä omilla ehdoilla. Peli alkoikin näyttää heti paremmalta ja toista puoliaikaa oli keretty pelata vasta kaksi minuuttia, kun Janne Kosusen täydellinen syöttö vapautti Jari Kotimäen läpiajoon. Jari ohitti nopealla sivuttaisliikkeellä maalivahdin ja sijoitti pallon tyhjään maaliin; 0-1 vieraille. Jotenkin tuntuu että että edellisen lauseen olen kirjoittanut monta kertaa. Tämän jälkeen vieraiden peli alkoi rullata ja tuska poistui JoSePan pelaajien kasvoilta, ja pelihuumorin löytäminen tietää yleensä aina ongelmia vastustajajoukkueelle. Tilanteita alkoi tulla ja noin tunnin kohdalla hyvän karvauksen jälkeen Valtteri Peltonen pääsi tuikkaamaan pallon tyhjään maaliin ja heitti perään tyylikkään puolivoltin 0-2 maalin merkiksi.

Myös PetPet sai luotua muutaman hyvän tilanteen JoSePan maalille, mutta joukkueen puolustus ei ollut yllätettävissä. Viimeisenä lukkona toimi jälleen varmasti torjunut Niko Rantanen, joka hoiti PetPetin vaarallisimmat laukaukset. Erikoistilanteista PetPet sai aikaiseksi vaarallisia keskityksiä, jotka ovat usein olleet JoSePalle hankalia tilanteita. Tänään kuitenkin toppariparin Antti Kahilampi-Ville Saarela johdolla nämä tilanteet hoidettiin erittäin miehekkäästi. PetPetin hakiessa aktiivisesti kavennusta JoSePa pääsi rakentelemaan hyviä vastahyökkäyksiä ja 73 minuutilla yksi niistä päättyi maaliin, kun Matias Paappanen latasi pallon ilmasta vastustamattomasti verkon perukoille. Tilanne 3-0 ja näihin lukemiin myös ottelu päättyi. Edelämainittujen pelaajien lisäksi satunnaisen tarkkailijan silmiin pisti Eetu Oksasen peli ja erityisesti hyvät ja oivaltavat syötöt.

JoSePa nousi voitolla sarjakärkeen ja erityisesti maaliero on upeaa katseltavaa: 28 tehtyä maalia ja 5 päästettyä. Hyökkäys toimii siis ihan kivasti, mutta erityisesti puolustuksen otteet tällä kaudella ovat olleet erinomaisia. Tästä on erittäin hyvä jatkaa eteenpäin! Seuraava ottelu on jo keskiviikkona 14.6, kun vastaan asettuu Haapamäen Pallo-Pojat. Tervetuloa kannustamaan JoSePa voittoon!

Riku Keihäsniemi

Petri Hentinen