JoSePa vei, mutta AS Moon ei vikissyt

JoSePa selviytyi futsalcupissa 8 parhaan joukkoon Suomessa. Jälleen pitkän kaavan mukaan, eli kolmas peräkkäinen jatkoaikaan venynyt ottelu. AS Moon kaatui saappaat jalassa 50 minuutin väännön jälkeen maalein 8-5 (4-3) (5-5).

JoSePalla oli pelikieltojen ja loukkaantumisten takia melko epätavallinen kokoonpano, tosin cupin peleissä niin on ollut ennenkin. Moonin pelaajalistalla oli ainakin paljon kirjaimia, vaikea sanoa oliko kukaan nimimies pois. JoSePan junnuista mm. 15-vuotias Matias Paappanen sai paljon vastuuta.

JoSePa oli alussa aktiivisempi osapuoli. Olli Malin aloitti fanien vaatiman hattutempun metsästyksen neljän minuutin kohdalla nousten Kotimäen syötöstä laidasta keskelle ja tykittämällä maalivahdin käsien kautta 1-0 JoSePalle. Moon kuittasi kuitenkin nopeasti Keinäsen sijoittaessa etuylänurkkaan tasoituksen. 6 minuutin kohdalla J.Kosunen syötti Ollin tekopaikkaan ja JoSePa johti vähän aikaa, sillä näppärän syöttöpelin päätteeksi J-P Patanen toi AS Moonin tasoihin. Minuutti eteenpäin ja Niko Rantanen avasi jalalla ylhäällä kärkkyneelle Matias Paappaselle. Masse nytkähteli pari kertaa ja ohjasi pallon maalivahdin jalkojen välistä maaliin; 3-2. Pian 11 minuutin kohdalla nähtiin JoSePan uljain hetki, kun lähinnä kirjurin pöydän takana viihtyvä Antti Kahilampi laittoi tuulemaan: ensin Jannen pitkä syöttö haltuun, sitten pakki tuli vastaan. Porsas läpi portista ja vielä maalivahti kahville sekä tarkka sijoitus alanurkkaan. Futsaltaidetta. Tässä vaiheessa vieraat vaihtoivat maalivahtia. Tästä eteenpäin AS Moon oli ottelussa pallollisesti kuskin paikalla ja kavensi heti perään Timi Knuutisen soololla. Puoliajalle mentiin kuitenkin JoSePan johtaessa 4-3.

Toisen jakson alku mentiin taas varovasti. Seuraava maali voisi olla ratkaiseva suuntaan tai toiseen. Maalin teki JoSePa 25 minuutin kohdalla, Olli Malinin hattutemppu valmistui tarkalla vedolla Kotimäen syötöstä alanurkkaan ruuhkan takaa. Tämän jälkeen AS Moon vei peliä ja JoSePa iski vastaan. Moon pelasi kaikki erikoistilanteet todella nopeasti saaden kotijoukkueen puolelle välillä kovankin paineen. Tässä vaiheessa ja ihan loppuun asti Niko oli ”the Man” maalilla. 35 minuutin kohdalla hänkään ei voinut mitään Jani Sillanpään komealle ylänurkkalaukaukselle. Paine pysyi tämänkin jälkeen JoSePan kenttäpuoliskolla. Onnikin oli AS Moonin puolella; Niko torjui kovan vedon, mutta pallo nousi yläilmoihin väärän suuntaisella kierteellä, eikä JoSePa pystynyt palloa pois siivoamaan maaliviivalta. Oma maali, ja Moonille ansaittu tasoitus. Lopussa molemmilla oli vielä saumat laittaa peli pakettiin, mutta jatkoajalle mentiin.

Jatkoajalla alkoi tapahtua välittömästi. Teemu Östlund karkasi läpiajoon, ja laukaisuhetkellä Moonin Timi Knuutinen tuli takaa sukille. Timille punainen kortti ja JoSePalle vapari ja ylivoima. Olli tykitti vaparin ylärimaan, mutta seuranneen yyveen JoSePa päätti nopeasti Jari Kotimäen johtomaaliin 6-5. Edelleen peli pysyi luonteeltaan samanlaisena, JoSePan vastaiskut olivat vain loppua kohti koko ajan vaarallisempia. Toisen jatkoerän alussa Malin pelasi Kotimäen maalivahdin kanssa nokakkain, Jari kiersi hänet ja vei JoSePan jo kahden maalin johtoon. Moon otti reikäpaidan käyttöön. Heti ensimmäisestä laukauksesta Niko otti torjunnan ja laittoi pallon tyhjiin: 8-5. Loppu oli melko selvää kauraa, ainoastaan Jannen krampit näyttivät pahalta.

Näiden joukkueiden kohdatessa on yleensä sattunut ja tapahtunut, niin tälläkin kertaa. Peli oli kovasti ympäripyöreä, suurta vääryyttä ei olisi tapahtunut vaikka Moon olisi tästä jatkoon mennyt. JoSePan peli meni välillä pahasti lukkoon outojen kentällisten takia, roolitus oli välillä epäselvä. Niko ohjasi porukkaa maalilta käsin äänekkäästi mutta selkeästi, siitä propsit hänelle. Janne ja Jari pistivät kroppaa likoon loppuun asti, kolme kertaa yleisö huokasi helpotuksesta kun Janne pystyi jatkamaan peliä. Antti Kahilammen kannattaisi hommata itselleen sijainen kirjurin hommiin, useampikin maali olisi ollut tarjolla tänään. Olli teki mitä yleisö vaati, paras esitys häneltä tällä kaudella hyökkäyssuuntaan. Valtteri Peltonen näytti, että hienojen temppujen lisäksi hän on vuoden aikana oppinut puolustamaan. Junnuista Matias Paappanen oli maalin lisäksi hyvä puolustussuuntaan, kovuuttakin löytyy tarpeen vaatiessa. JoSePalta karkkirasian sai Niko Rantanen, AS Moonilta J-P Patama.

JoSePa siis jatkaa kahdeksan parhaan joukkoon. Seuraavaksi cupissa ei vastus Suomessa juuri kovene. Vastassa on viime vuoden Suomen mestari Sievi Futsal, ja vielä vieraskentällä. Huomenna lauantaina JoSePa kohtaa sarjapelissä KP-V Monkulat Kaustisilta.