JoSePa vei pisteet PJK:lta Futsal-Ykkösen kärkikamppailussa

JoSePa kohtasi Futsal-Ykkösen kärkikamppailussa PJK:n Pirkkalasta. JoSePa lähti otteluun sarjan piikkipaikalta rasitteenaan vain yksi tasapeli kauden seitsemästä ottelusta. Sarjassa kolmantena ollut PJK puolestaan oli hävinnyt vain yhden pelaamastaan kuudesta kamppailusta. JoSePa:lla oli rasitteenaan edellispäivän kotiottelu As Moonia vastaan, PJK pääsi otteluun tuoreilla jaloilla.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli varsin tasaista vääntöä. PJK:n laadukas ykköskentällinen Mörö – Ala-Myllymäki – Lindroos – Sainio pystyi laittamaan kampoihin kotijoukkueen ykkösnyrkille Kosunen – Kosunen – Hanslian – Hänninen ja luomaan tilanteita joutsalaisten maalille. JoSePa lähti prässäämään hieman totuttua varovaisemmin jakson alussa, koska alla oli peli edellisenä päivänä. PJK puolestaan prässäsi kotijoukkuetta melko aktiivisesti. Joutsalaiset pyörittivät varsin kapeaa rosteria vaihtaen pelaaja kerrallaan, PJK pyrki olemaan aktiivinen kahden kentällisen voimin. Varsin eläväistä puoliaikaa kuvannee parhaiten se, että ykkösnyrkit väänsivät varsin tasapäisesti, mutta joutsalaiset onnistuivat luomaan paremmin paikkoja PJK hieman kokemattomampaa kakkoskentällistä vastaan.     

Molemmilla joukkueilla oli paikkansa, mutta maalit tuntuivat olevan tiukassa. 15 peliminuutin kohdalla pallo saatiin minuutin sisällä molemmissa päissä maalikehikkoon. Ja hetken päästä pirkkalalaisten kapteeni Miikka Mörö kolisteli vielä maalipuita 30 metrin kaukolaukauksellaan Tolppaa lähemmäs ei vierasjoukkue kuitenkaan päässyt ensimmäisellä jaksolla, hyvistä paikoistaan huolimatta. JoSePa sai rakennettua muutamia maalitilanteita aivan erän lopussa. Benno Hanslian sai lopulta toimitettua pallon maaliin ajassa 19.46 komean rajakuvion päätteeksi. Tauolle siirryttiin 1-0 lukemissa.

Toinen puoliaika alkoi edelleen varsin tasaisissa merkeissä. JoSePa käytti läpi ottelun maalivahtiaan Tuomas Heikkilää purkaakseen PJK:n prässiä. Ajassa 23.23 tämä toimi täydellisesti. JoSePa naputtelli palloa pelaajalta toiselle, kunnes Janne Kosunen oli takatolpalla täysin yksin pallon kanssa. 2-0 maali toi selvästi rentoutta kotijoukkueen otteisiin. PJK:lla oli paikkansa, mutta vedot menivät ohi ja maalivahti Heikkilä torppasi maalia kohden tulleet yritykset. Täydeksi umpivasuriksi PJK-kannattajan tituleeraama Hanslian ohitti pelaajansa vaihteeksi laidan puolelta ja laukoi huonommalla jalallaan pallon yläpömpeliin. Näitä haastoja soisi Hanslianin tekevän hieman useamminkin. 119 hengen kotiyleisö juhli 3-0 tilannetta ja ajatteli ottelun ehkä jo ratkenneenkin. 

Kotijoukkueella oli paikkansa siirtyä suurempaankin johtoasemaan, samoin muutamia paikkoja siunaantui vieraille. Turvallinen kolmen maalin ero muuttui kuitenkin nopeasti turvattomammaksi. Ajassa 32.07 Mikke Lindroos laukoi pallon maaliin ja kavensi eron kahteen maaliin. Vain 14 sekuntia tästä Roni Pekki kavensi lukemiksi jo 3-2. PJK oli pompannut peliin takaisin, ja peliaikaa oli jäljellä vielä yli seitsemän minuuttia. Joutsalaisten päävalmentaja Jesse Kalliokoski otti aiheellisen aikalisän rauhoittaakseen peliä ja antaakseen hieman lepoa kuormittuneille pelaajilleen.

35 peliminuutin kohdalla Janne Kosunen teki sitä mitä hän parhaiten osaa. Väsymätön uurastaja ryösti PJK:n syötön itselleen ja laukoi pallon vastustamattomasti verkon perukoille. Kahden maalin takaa-ajossa PJK otti aikalisän ja reikäpaidan käyttöön. JoSePa mukautui PJK:n reikäpaitakuvioihin kohtuullisen hyvin, mutta kaksi minuuttia ennen loppua Mikke Lindroos laukoi pallon vastustamattomasti ylänurkkaan 12 metristä. PJK oli jälleen kammennut itsensä yhden maalin päähän. 

Pelin maalit eivät kuitenkaan jääneet tähän. Benno Hanslianin töppsistä löytyi vielä huikeasti virtaa; Hanslian sai pallon laidallaan, ajoi vastustamattomasti PJK:n muodon keskelle ohittaen lopulta kolme sinipaitaa ja lopulta laukoen pallon maalivahti Tuomas Mäen längistä maaliin. Ja tämä kaikki vain 10 sekuntia PJK:n kavennuksen jälkeen! 

PJK jatkoi luonnollisesti pelaamista reikäpaidalla. Tämä pelitapa tuotti kuitenkin vain kaksi maalia joutsalaisille. Ensin maalivahti Heikkilä roikotti torjumansa pallon tyhjään maaliin ja sitten oli Janne Kosusen vuoro täydentää loppunumeroiksi 7-3 illan hattutemppuosumallaan. 

Pirkkalalaiset tarjosivat hienon vastuksen kotijoukkueelle. Tiivis ja taitava ykköskenttä loi paikkoja, muttei harmikseen onnistunut tarpeeksi useasti. Kakkoskentällisestä erottuivat edukseen varmasti pelannut Leevi Päivinen ja sähäkkä Pekko Peltola. Kotijoukkueesta erottui luonnollisestikin hattutemput mieheen tehneet Janne Kosunen ja Benno Hanslian. Maalivahti Heikkilä otti tarvittavat kopit ja sai kontolleen myös yhden maalin. Kunniamaininnan ansaitsee myös Eemeli Hänninen, joka uurasti huikeat minuutit viikonlopun kummassakin pelissä. Sekä Hännisen että Jarkko Kosusen panos pelin rytmittämisessä ja puolustuksen organisoinnissa on joukkueelleen äärimmäisen tärkeä. 

Kotijoukkueen päävalmentaja Kalliokoski kommentoi peliä seuraavin sanakääntein:

”Ensimmäinen puoliaika oli varsin tasainen. Lähdettiin ensin ottamaan vastaan vähän alempaa ja katsomaan miten jalat toimii eilisen jälkeen. Erän puolivälin jälkeen prässättiin sitten vähän ylempää. Maalivahti Heikkilän onnistuminen oli tänään tärkeää. Toisella jaksolla 3-0 asemaan pääseminen vaikutti jo ratkaisseen pelin, mutta nopeat maalit toivat PJK:n takaisin peliin. Mielestäni olimme tänään parempi joukkue ja olisimme voineet ratkoa pelin jo hieman aikaisemminkin. Täytyy kuitenkin antaa tunnustusta myös PJK:lle. Joukkue on laadukas ja hyvin organisoitu – kovin vastus tähän mennessä tässä sarjassa.”

JoSePa jatkaa sarjan kärjessä. Ennen joulua on luvassa vielä kotiottelu Helsingin IFK:ta vastaan sekä vieraspeli EBK:ta vastaan.

-Mikko Paappanen