JoSePalle kaksi tappiota

 

JoSePan tappioputki kasvoi loppiaisen aikaan jo seitsemän ottelun mittaiseksi. Loppiaisena Vieska Futsal voitti JoSePan Ylivieskassa 6-3 (2-2), ja sunnuntaina Joutsassa sarjakärki Akaa leikitteli JoSePasta 2-11 (1-8) voiton.

Torstaina Ylivieskassa JoSePa pelasi hyvän ensimmäisen jakson. Elias Paappanen ja Janne Kosunen veivät vieraat kahdesti johtoon ensimmäisellä jaksolla, mutta kotijoukkue tasoitti puoliaikatulokseksi 2-2. Toisella jaksolla sarjanelonen vei sitten Jarmo Junnon johdolla pelin hallinnan ja teki tarvittavat lisämaalit.

Sunnuntain pelistä maajoukkuepelaajia vilisevää Akaa-Futsalia vastaan ei hirmuisia odotuksia ollut, ja siispä ei käteenkään jäänyt mitään. Vieraitten Jovan Stankovicin avausmaali syntyi hieman onnekkaasti jo ensimmäisellä minuutilla, mutta loppujakson tapahtumissa ei onnella ollut mitään tekemistä. Akaa prässäsi toistuvasti pallon pois JoSePalta ja peliä pelattiin lähinnä JoSePan kenttäpuoliskolla. Oma syöttötarkkuus oli kadoksissa eikä kotijoukkue saanut pallollista peliä lainkaan käyntiin. Akaa syötteli JoSePan nelikon sekaisin eikä maaleissa ole juurikaan selittelemistä. Toisella jaksolla Akaa nosti sen verran jalkaa kaasulta että prässipeli käytännössä unohtui ja pelaajien kierrätyksen myötä JoSePakin sai kymmenkunta maalipaikkaa. Toki Akaallakin oli vara tuhlata vähintään kymmenen avopaikkaa, mm. puolenkymmentä läpiajoa.

JoSePan pelinrakentelu oli sunnuntaina hidasta ja ennalta arvattavaa. Akaa katkoi syöttöjä ja riisti palloja läpi ottelun, eikä JoSePa tahtonut päästä omalta alueelta pois. Loppua kohden mentiin enemmän tunteella kuin järjellä ja silloin maalipaikkoja tuli molempiin päihin, JoSePa sai yhden kavennuksen lisäksi pari tolppalaukausta. Tappioputki näkyi pelissä silläkin tavoin, että pelaajien pinna on kireä ja lyhyt. Nyt oli aika paljon asiaa tuomareille, toki hiukan vaihteleva linja aiheutti luonnollista pörinää molemmin puolin. Toki ilman tunnetta ei hyvää peliesitystä ole olemassa. Pallollista peliä on nyt sitten aikaa harjoitella, seuraava peli JoSePalla on viiden viikon päästä. Tällä viikolla JoSePa saa armeijasta ja sairastuvaltakin tervetullutta leveyttä miehistöön.

Mikko Paappanen, JoSePa: Kova joukkue (Akaa) oli vastassa, ja sen lisäksi oltiin tänään huonoja. Akaa kävi hakemassa meiltä pallon jalasta ja sen myötä tuli paljon ylivoimahyökkäyksiä omaa päähän. Taas tulee pitkä tauko, nyt pitää vaan treenata paremmin. Saamme onneksi vähän apuja, kun armeija päättyy muutamalta pelurilta ja sairastupa tyhjenee.

Petri Hentinen